خواص توت فرنگی ملکه‌ی میوه‌ها؛ درمان سرماخوردگی؛ ویدئو

خواص توت فرنگی برای سلامتی بسیار است. یکی از خواص توت فرنگی وجود ویتامین ب در آن است که باعث پیشگیری از استرس و افسردگی می شود. همچنین توت فرنگی دارای ویتامین ث زیادی است که برای درمان لثه، درمان سرماخوردگی و سایر مشکلات مفید است. همچنین این میوه فیبر زیادی دارد و به لاغری و درمان یبوست کمک زیادی می کند. در این بخش از مجله پزشکی آسان طب مهمترین خواص توت فرنگی را تقدیم تان می کنیم.

 

میوه توت فرنگی:

توت فرنگی گیاهی است با نام علمی: FRAGARIA VESCA از خانواده گل سرخ: ROSACACEAE که دو نوع ساقه راست و خوابیده دارد‌. گل‌های آن منظم و به رنگ سفید می‌باشد‌.

قسمت مورد استفاده خوراکی توت فرنگی در حقیقت نهنج گل آن است که به تدریج بزرگ شده و به اصطلاح به عنوان میوه توت فرنگی معروف است‌.
توت فرنگی به حالت خودرو در بعضی نواحی شمالی ایران وجود دارد و بعضی اوقات به دلیل خوش طعمی‌، میوه آن را به طور مصنوعی پرورش می‌دهند‌. از دیرباز همه قسمت‌های این گیاه مصرف دارویی داشته است و از برگ و ریشه آن که حاوی مقدار قابل ملاحظه‌ای تانن است به عنوان ضد اسهال و ادرارآور استفاده می‌شده است‌.

توت فرنگی، میوه ای شبیه توت است ولی کمی درشت تر، رنگش قرمز و طعم آن ترش و مطبوع است. بوته اش کوتاه و دارای برگهایی درشت و ساقه هایی باریک و خزنده است که روی زمین می خوابد و ریشه می دواند.

قسمت هایی که از بوته توت فرنگی مورد استفاده قرار می گیرند، عبارتند از: میوه، برگ و ریشه. از دیر باز همه قسمت های این گیاه مصرف دارویی داشته است و از برگ و ریشه آن که حاوی مقدار قابل ملاحظه ای تانن است به عنوان ضد اسهال وادرارآور استفاده می شده است. توت فرنگی به صورت های گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد: خام، جوشانده، مربا، شربت و بستنی.

خواص توت فرنگی:

توت فرنگی

– مصرف منظم آنتوسیانین نوعی فلانوئید که در خانواده توت ها موجود است، خطر حمله قلبی را تا 32 درصد در زنان جوان و میانسال کاهش میدهد. همچنین کوئرستین، نوعی دیگری فلانوئید که در توت فرنگی موجود است، یک ضدالتهاب طبیعی بوده و تصلب شریان را کاهش داده و در تحقیقاتی که برروی حیوان ها انجام شد، آسیب ناشی از کلسترول بد خون (LDL) را کاهش داد. همچنین ممکن است کوئرستین خواص ضدسرطانی نیز داشته باشد، با اینحال تحقیق بیشتری در اینباره لازم می باشد. نتنها پتاسیم و فیبر موجود در توت فرنگی برای قلب مفید است، بلکه تحقیقات نشان داده است که توت فرنگی باعث کاهش نوعی آمینواسید که به لایه داخلی رگ ها آسیب می رساند، می شود.

– آنتی اکسیدان های موجود در توت فرنگی و همچنین پتاسیم بالای درون توت فرنگی باعث کاهش خطر لخته های خون خطرناک در مغز که باعث سکته مغزی می شوند، کمک می نمایند.

– همانطور که در بالا گفته شد، توت فرنگی حاوی آنتی اکسیدان هایی بوده که در برابر رادیکال های آزاد عمل کرده، رشد سلول های سرطانی را مهار کرده و باعث کاهش التهاب بدن می شود.

– بدلیل پتاسیم بالا در توت فرنگی، این میوه پرطرفدار برای افرادیکه دچار فشارخون بالا هستند، توصیه می شود. پتاسیم به خنثی کردن اثر سدیم در بدن کمک می نماید. مصرف کم پتاسیم همانقدر برای فشارخون بالا بداست که مصرف بالای سدیم برای فشارخون بالا بد می باشد.

– مصرف خوراکی هاییکه پر از فیبر و آب هستند به کاهش یبوست و اجابت مزاج راحت کمک می نمایند.

– توت فرنگی قندی پایین و میزان فیبری بالا داشته و هردو این فاکتور ها به حفظ تعادل قندخون کمک می نماید. توت فرنگی یکی از خوراکی های مناسب برای افراد دیابتی می باشد. تحقیقات نشان می دهد که خوردن 37 توت فرنگی در روز می تواند بطرز چشم گیری عوارض دیابت همچون نارسایی کلیه و نوروپاتی محیطی را کاهش دهد.

– دریافت میزان کافی اسید فولیک برای زنان باردار لازم می باشد و توت فرنگی حاوی مقادیر مناسبی فولیک اسید است.

– فولیک اسید موجود در توت فرنگی برای افسردگی نیز می تواند مفید باشد.

– مواد موجود در این میوه نشان داده اند که می توانند باعث بهبود حافظه کوتاه مدت شوند.

– مصرف این میوه علاوه بر وجود انواع ویتامین، املاح و آب که هر کدام اثرات خود را بر بدن اعمال می کنند دارای خاصیت تقویت کننده، ملین و خنک کننده نیز می باشد.

توت فرنگی از تصلب شرائین جلوگیری می نماید.

این میوه اشتها آور است و ادرار را زیاد می کند.

دم کرده برگ توت فرنگی در زیاد کردن ادرار و شیر بانوان مفید است.

دم کرده برگ توت فرنگی یا میوه توت فرنگی می تواند نقرس و سنگ های مثانه را معالجه کند.

املاح معدنی موجود در توت فرنگی خاصیت مسهلی به آن بخشیده است، زیرا این املاح عضلات روده را به انبساط و انقباض وادار می کند و به همین جهت توت فرنگی برای درمان یبوست مؤثر است.

اگر توت فرنگی را له کنید و در آب بریزید، نوشابه ای به دست می آید که برای درمان تب هایی که با بیماریهای التهابی همراه می باشد، بسیار مفید است.

توت فرنگی به علت داشتن آهن و ویتامین C در خونسازی بدن مؤثر است.

توت فرنگی

این میوه حاوی موادی چون فسفر، کلسیم، منیزم، پتاسیم و مقداری آهن و هیدرات 2 کربن بوده و در بدن تولید انرژی کرده و خستگی را برطرف می‌کند.

توت فرنگی به دلیل داشتن ویتامین C، در درمان بیماری لثه مؤثر بوده و به هضم غذا کمک زیادی می‌کند.

دانشجویان و افرادی که تمرینات فکری می‌کنند، بهتر است حتما این میوه را میل کنند چرا که خوردن این میوه باعث تامین فسفر مورد نیاز مغزشان میشود.

همچنین، توت فرنگی به علت داشتن ویتامین B در کاهش و رفع ترس، عصبانیت، خمودی، اضطراب، هیجان و سستی مؤثرست.

این میوه نقش مهمی در خونسازی بدن دارد و از خاصیت ضدعفونی کننده‌ای برخوردارست. علاوه بر اینها خوردن توت فرنگی باعث پاک شدن خون از مواد مضر و زاید مثل اوره، اسیداوریک و چربی می‌شود و نیز درمان کننده نقرس است.
ویتامین A موجود در توت باعث رشد ناخن‌ها و تقویت چشم می‌شود. مصرف روزانه 5 واحد میوه و سبزی، احتمال ابتلاء به سرطان را کاهش می دهد.

– مطالعات جدید نشان می دهد مصرف روزانه 9 یا 10 واحد میوه و سبزی به همراه 3 واحد لبنیات کم چرب، در کاهش فشار خون بالا بسیار مؤثر است.

مضرات توت فرنگی:

از آنجا که سطح این میوه دارای خلل و فرج فراوانی است و پوست یکنواختی ندارد، سموم دفع آفاتی که برای پرورش این میوه به کار برده می ‌شود، به راحتی در آن نفوذ کرده و باقی می ‌ماند و به راحتی نیز از آن خارج نمی ‌شود. از این رو، شستن این میوه با آب خالی نمی‌ تواند سموم را از روی آن پاک کند، لذا باید باغداران و تولید کنندگان این میوه استانداردهایی را همواره مد نظر داشته باشند. به طور مثال، سم‌ پاشی میوه‌ ها در زمانی باشد که سموم فرصت کافی برای تجزیه را داشته باشند.

حتما با خود می ‌گویید مگر سمومی‌ که به میوه‌ ها زده می ‌شوند، پس از مدتی از بین می‌ روند؟

در پاسخ باید بگوییم بله. بر خلاف روزگار قدیم، امروزه از سمومی ‌استفاده می ‌شود که پس از گذشت چند روز، به طور کامل تجزیه شده و دیگر عوارض جانبی را که سموم قدیمی‌ به همراه داشتند، در بدن ایجاد نخواهند کرد. اما بسیاری از مواقع تولید کنندگان به دلیل بی ‌توجهی به استانداردهای مصرف این ترکیبات، مخاطراتی را متوجه مصرف ‌کنندگان خواهند کرد.

امروزه، به طور کلی برای پرورش گیاهان از سمومی ‌استفاده می‌ شود که پس از گذشت یک هفته تا 10 روز خود به خود تجزیه می ‌شوند و اگر پس از این مدت میوه خورده شود، دیگر عوارض جانبی را برای مصرف‌ کننده آن باقی نخواهد گذاشت. اما از آن جایی که باغداران برای بیشتر ماندن این میوه در بازار، پیش از برداشت و در زمان عرضه، توت ‌فرنگی‌ها را سم‌ پاشی می‌ کنند، این سموم در میوه باقی مانده و در بافت آن نیز نفوذ می‌ کنند و فرصت کافی برای تجزیه نخواهند داشت، به این ترتیب عوارض جبران ناپذیری را برای بدن به همراه می آورند.

حتما می‌گویید اگر 20 روز طول بکشد تا این میوه بعد از برداشت به دست مصرف ‌کننده برسد، دیگر خبری از این ترکیبات زیانبار نخواهد بود.

باید در جواب به شما بگوییم که: چون این میوه بسیار ظریف بوده و زود فاسد می‌ شود، پس از برداشت نمی‌ توان مدت زیادی آن را نگه داشت، بلکه باید سریعا به فروش رسانید و به دست مصرف‌ کننده رساند. در نتیجه در درازمدت انواع سرطان‌ ها می ‌تواند گریبان مصرف ‌کنندگان این دسته از میوه‌ها را بگیرد.

‫4/5 ‫(1 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا