با خواص خربزه شجاع شوید
خواص خربزه برای سلامتی بسیار است. یکی از خواص خربزه کمک به مشکل کم خونی است. درمان یبوست یکی دیگر از خواص خربزه است. این میوه خوشمزه دارای ویتامین های آ ، ث و … است که همگی برای بدن لازم هستند. همچنین خربزه ادرار آور است و میتوانید عفونت های کلیوی و مثانه را درمان کند. خربزه گیاهی از تیره کدوییان که میوهاش درشت و شیرین و آبدار است. بوته آن کوتاه و ساقههایش روی زمین میخوابد. خربزه گیاهی از خانواده Cucurbitaceae با نام علمی Cucumis melo var.inodorus است. خربزه دارای مقدار زیادی ویتامین A ،C و سلولز است. به طور کلی خانواده خربزه شامل انواع گرمک و طالبی نیز میشود که البته این دو نوع کم آبتر از خربزه هستند.
خواص خربزه چیست؟
یکی از خواص خربزه ویتامین A ,C و سلولز است. به طور کلی خانواده خربزه شامل انواع گرمک و طالبی نیز می شود که البته این دو نوع کم آب تر از خربزه هستند و بهترین نوع آنها شیرین ترین و کم تفاله ترین آنهاست به طوری که به راحتی در دهان آب شوند. طالبی شیرین برای اغلب بیماری ها تجویز و خوردن آن به هضم غذا کمک می کند و گرمک برای یرقان و یبوست مفید است.
متخصصان تغذیه در مرکز بهداشتی دانشگاه تگزاس توصیه می کنند: خوردن مقادیر زیادی از سبزیجات و میوه های سرشار از پتاسیم مانند خربزه و پرتقال برای مبتلایان به فشار خون بالا مفید است و در پایین آوردن فشار خون تأثیر قابل توجهی دارند.
محققان فرانسوی به تازگی دریافتند نوعی ماده طبیعی در خربزه وجود دارد که می تواند با استرس و خستگی مقابله کند
دکتر لونا ساندون استادیار تغذیه کلینیکی در این دانشگاه و سخنگوی انجمن دیابت آمریکا در این باره اظهار کرد: خربزه نیز مانند هندوانه و طالبی حاوی مقادیر زیادی پتاسیم است. یک چهارم از طالبی حاوی ۸۰۰ تا ۹۰۰ میلی گرم پتاسیم است که تقریباً ۲۰ درصد از مقدار توصیه شده برای مصرف روزانه پتاسیم را تأمین می کند.
وی تصریح کرد: میوه هایی چون آووکادو، کیوی، خرمالو، لوبیا، سیب زمینی، گوجه فرنگی و حتی گریپ فروت از دیگر منابع غذایی غنی از پتاسیم محسوب می شوند که برای مبتلایان به فشار خون بالا سودمند هستند.
خربزه دارای ویتامین A است، از این رو درترمیم و تجدید سلول های بدن نقش دارد.
خربزه با داشتن خاصیت ادرارآور بودن در بیماری های سنگ کلیه و مثانه مفید است؛ دراین بیماری ها باید نمک و فلفل کمتر خورده شود.
خربزه سرشار از ویتامین هایA ،D وC و سلولز است.
خربزه به علت دارا بودن خاصیت ملیّن، برای معالجه یبوست تجویز می شود.
خربزه برای اشخاص مبتلا به سل ریوی و کم خونی مفید است.
یکی از خواص خربزه آنست که بیماری استسقاء ( احساس تشنگی دائمی ) را درمان می نماید.
خربزه به هضم غذا کمک می کند و رودل را برطرف می نماید.
خوردن ۸ گرم دم کرده ی پوست خشک شده ی خربزه، سنگ مثانه را دفع می کند.
خربزه به دلیل دارا بودن پتاسیم بسیار مدر بوده لذا باعث دفع مواد زاید و سموم موجود در خون شده و به فعالیت و شستشوی مثانه و کلیهها کمک کرده و از احتباس ادرار و سنگ مجاری ادرار ممانعت میکند.
خربزه به واسطه آب زیاد، مواد قندی را فورا جذب خون کرده به همین سبب باعث بالا رفتن قند خون و رفع خستگی و گرمازدگی میگردد.
در میان مواد قندی و معدنی خربزه آنزیمهایی وجود دارد که سرعت هضم غذا را زیاد کرده بدین لحاظ در کودکان موجب افزایش اشتها و فعالیت و رشد سلولهای بدن و در سالمندان به فعالیت سلولهای دستگاه گوارش و در نهایت رفع سستی و بیحالی منجر میشود.
خربزه به دلیل مواد فیبری و به خاطر وجود طعم و اسانسهایی که دارد یک محرک قوی شیمیایی برای دستگاه گوارش است لذا بسیار ملین بوده و مصرف آن برای مبتلایان به نقرس، رماتیسم، بواسیر و خصوصا برای کسانی که از یبوست رنج میبرند، بسیار توصیه میشود. همچنین این میوه تاثیر خاصی در تخلیه میکروب و عفونتهای موجود در رودهها دارد.
وجود ویتامین C موجود در خربزه، موجب جلوگیری از بیماریهای لثه میشود.
میزان پتاسیم موجود در خربزه برای بیماران مبتلا به بیماری قلبی – عروقی بسیار موثر است و مصرف این ماده غذایی نقش به سزایی در پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی دارد.
پیشگیری از بیماریهای چشمی، جلوگیری از بیماریهای عفونی، از جمله فواید مصرف خربزه است.
ﺧﺮﺑﺰه ﺷﯿﺮﯾﻦ ﺗﺮس را از ﺑﯿﻦ ﻣﯽ ﺑﺮد و اﻧﺴﺎن ﺗﺮﺳﻮ را ﺷﺠﺎع و دﻟﯿﺮ ﻣﯽ ﻧﻤﺎﯾﺪ.
خواص خربزه ﺳﻠﻮل ﻫﺎی ﻣﻐﺰ را ﺗﻘﻮﯾﺖ ﻣﯽ ﻧﻤﺎﯾﺪ.
فواید خربزه ﻋﻀﻼت ﺑﺪن را ﺗﻘﻮﯾﺖ، اﺳﺘﺨﻮان ﺑﻨﺪی را ﺗﮑﻤﯿﻞ و ﻣﻮﺟﺐ رﺷﺪ و ﻧﻤﻮ ﺑﺪن ﻣﯽ ﺷﻮد.
خواص خربزه ﻣﻌﺪه و روده را ﭘﺎک ﻣﯽ ﻧﻤﺎﯾﺪ.
خواص خربزه اﻋﺼﺎب را آرام و ﺗﻘﻮﯾﺖ ﻣﯽ ﻧﻤﺎﯾﺪ.
فواید درمانی تخم خربزه
تخم خربزه طبیعت گرم داشته و دارای چربی، پروتئین، آهن و ویتامینE است و مانند تخم کدو ادرارآور، پاککننده کلیه، مثانه و کبد، مسکن سوزش مجاری ادرار و ملین بوده و برای تبهای شدید مفید است.
مغز تخم خربزه ی بو داده دارای خاصیت ادرار آور، نرم کننده و افزایش دهنده میل جنسی است.
تخم خربزه برای سرفه حاد، درد سینه و حلق و تب های شدید مفید است.
فواید مصرف خربزه برای پوست:
به دلیل آن که گوشت خربزه یک ماده ضد تورم به شمار میرود لذا به شکل ضماد روی سوختگیهای سطحی پوست بدن استفاده میشود. بدین منظو گوشت خربزه را له کنید و به صورت مرهم روی سوختگی های سطحی پوست بدن بگذارید، آن را معالجه خواهد کرد.
برای درمان کک و مک و لکهای صورت، گوشت خربزه را له کنید و روی صورت بمالید.
خواص خربزه در بارداری و شیردهی:
مصرف خربزه در هنگام بارداری باعث زیبایی جنین خواهد شد.
مصرف خربزه در دوران شیردهی، باعث افزایش حجم شیر مادر می شود لذا مصرف آن در شیردهی مفید است ولی مادران شیرده در مصرف آن افراط نکنند.
هشدارهای مهم در مصرف خربزه:
علامت خربزه خوب آن است که سنگین و نسبتا سفت باشد و قسمت انتهای آن را چون کمی فشار دهید مختصری فرو رود.
برعکس آنچه که در ایران مرسوم است و خربزه را با غذا یا بعد از غذا به عنوان دسر می خورند، بهتر است با فاصله زیادی قبل از غذا آن را خورد و در میان دو وعده غذایی مصرف شود.
خوردن خربزه به همراه عسل خطرناک و مرگ آور است.
ﺧﺮﺑﺰه ﮐﺎل ﺣﺎوی ﻣﺰه ﺗﺮﺷﯽ اﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﺮﺧﻼف ﺧﺮﺑﺰه رﺳﯿﺪه و ﺷﯿﺮﯾﻦ، ﺗﺮس را در اﻧﺴﺎن ﻣﯽ اﻓﺰاﯾﺪ و ﺷﺠﺎﻋﺖ را از ﺑﯿﻦ ﻣﯽ ﺑﺮد.
مصرف خربزه ﻗﺒﻞ از ﻏﺬا اﺳﻬﺎل و ورم رود را ﺑﻪ ﻫﻤﺮاه ﻣﯽ آورد.
خربزه چون دارای قند است بسیار چاقکننده بوده و از این رو افراد دارای اضافه وزن در مصرف آن احتیاط کنند.
مضرات مصرف خربزه:
خوردن خربزه کال در کسانی که معده ای ضعیف دارند ممکن است تولید اسهال کند و خلط را افزایش دهد.
هر یکصد گرم خربزه، ۸ گرم کربوهیدرات دارد که بیشترین نوع قند موجود در آن از نوع گلوکز و فروتوز است، بنابراین مصرف بیش از حد آن برای بیماران دیابتی توصیه نمیشود.
این میوه برای سینه درد و سرماخوردگی بسیار مضر است و باعث تب های صفراوی می شود.
زیاد خوردن آن هم تولید گرمی می کند.
زﯾﺎده روی در ﺧﻮردن ﺧﺮﺑﺰه، ﺳﺒﺐ ﻧﻔﺦ و اﯾﺠﺎد درد در ﻣﻌﺪه و روده ﻣﯽ ﺷﻮد.