راه های کاهش درد عادت ماهانه (قاعدگی)

درد عادت ماهانه و روشهای کاهش آن موضوع این بخش از مجله پزشکی اسان طب است. برای کاهش درد عادت ماهیانه یا پریودی میتوانید از کیسه آب گرم استفاده کنید. همچنین مصرف منیزیم، کلسیم و سبزیجات را بالا ببرید. اکثرا می گویند درد برای این است که خونریزی کم است و قرار است خونریزی زیاد شود. اگر ورزش کنید یا شربت زعفران بخورید باعث می شود خونریزی تان زیاد شده و درد تان کم شود.

راه های کاهش درد عادت ماهانه (قاعدگی)
راه های کاهش درد عادت ماهانه (قاعدگی)

درد عادت ماهانه

درد قاعدگی عبارت است از بروز درد شدید دل پیچه مانندبه هنگام عادت ماهانه. درد قاعدگی ممکن است یکی دوسال بعد از بلوغ آغاز و بطور مرتب رخ دهد ( درد قاعدگی اولیه )، یا اینکه سالها بعد از وقوع اولین قاعدگی شروع شده باشد ( درد قاعدگی ثانویه ).

درد عادت ماهانه
درد عادت ماهانه

شدت علایم بیماری از یک فرد به فرد دیگر بسیار متغیر است و حتی در یک خانم نیز ممکن است از یک قاعدگی به قاعدگی دیگر متفاوت باشد. معمولا با بالارفتن سن و به دنیا آوردن بچه علایم بیماری کمتر می شود. درد قاعدگی در ۱ تا ۲ درصد از زنان به حدی شدید است که مخل فعالیت های روزانه آنها می شود.

درد دل پیچه مانند و گاهی تیز در قسمتهای پایین شکم، کمر و رانها. این درد با شروع قاعدگی آغاز شده و به مدت چند ساعت تا چند روز ادامه می یابد.حد طبیعی خونروی از ۱۰ سی سی تا ۸۰ سی سی در افراد مخلتف متغیر است. در افرادی که خونروی شدید را تجربه می کنند این میزان گاهی تا ۵۰۰ سی سی و در موارد بسیار حاد تا بیش از ۵ واحد کاهش در هموگلوبین پس از هر قاعدگی می رسد.اگر هموگلوبین یک زن را به طور طبیعی ۱۴ فرض کنید، کاهش بیش از ۵ واحدی در هموگلوبین پس از هر قاعدگی به مفهوم یک خطر جدی برای فرد و مستلزم دریافت خون پس از هر بار قاعدگی است.

درد عادت ماهانه
درد عادت ماهانه

علائم شایع درد عادت ماهانه

  • تحریک پذیری ، عصبی بودن ، افسردگی ، سر درد
  • گاهی تهوع و استفراغ
  • ضعف و فقدان انرژی

علت درد عادت ماهانه

  •  انقباضات قوی و طولانی مدت دیواره عضلانی رحم ، کش آمدن و گشاد شدن گردن رحم برای ورود خون از رحم به واژن و دفع آن.

درد قاعدگی شدید می تواند نشان دهنده بیماری های زیر باشد :

  • – عفونتهای لگنی
  • – آندومتریوز
  • – فیبروئیدها و سایر تومورهای خوش خیم رحم
  • – استفاده از آی یو دی

عوامل تشدید کننده درد قاعدگی

  • مصرف کافئین
  • استرس. مسایل عاطفی و روانی به خودی خود باعث درد نمی شوند اما می توانند درد را بدتر یا پاسخ به درمان را کمتر کنند.
  • ورزش نکردن
  • رژیم غذایی نامناسب

زنان بسیاری به طور ماهانه از درد قاعدگی در عذاب هستند؛ و بسیاری از آن‌ها با وجود گذشت سالیان هنوز راه پرهیز از این درد را پیدا نکرده‌اند.

درد عادت ماهانه
درد عادت ماهانه

راه های کاهش درد عادت ماهانه

در زیر راه های کاهش درد عادت ماهانه (قاعدگی) را شرح داده ایم تا درد کمتری داشته باشید.

– کیسه‌ی آب گرم

دراز بکشید و کیسه‌ی آب گرم را روی شکم خود و در قسمت زیر ناف خود قرار دهید. گرم شدن رحم به گردش خون در این ناحیه کمک می‌کند و از درد شما می‌کاهد.

– نوشیدنی‌های گردم

نوشیدن چای و دم‌نوش می‌تواند به کاهش درد قاعدگی شما کمک کند. بهتر است به طور مداوم و خصوصا در هنگام درد نوشیدنی‌های گرم بنوشید. دقت کنید که مصرف قهوه می‌تواند درد شما را افزایش دهد. بنابراین از نوشیدن قهوه پرهیز کنید.

– مصرف سبزیجات

بهتر است در این زمان از وعده‌های غذایی متعدد و سبک‌تر استفاده کنید. هم‌چنین مصرف زیاد سبزیجات و میوه‌ها می‌تواند کمک بسیاری به شما کند. در مقابل سعی کنید مصرف شکر، نمک، الکل و قهوه‌تان را به حداقل برسانید.

– ورزش

بر خلاف باور‌های شایع، ورزش سبک می‌تواند به درد شما کمک کند. نرمش‌های سبک و یا راه رفتن می‌توانند با افزایش گردش خون در بدن شما، از درد شما به میزان قابل توجهی بکاهند.

– کلسیم و منیزیم

مصرف کلسیم و منیزیم در این دوران و هم‌چنین در زمان قبل از شروع عادت ماهانه، می‌توانند جلوی وقوع دردهای قاعدگی را بگیرند. با مشورت پزشک خود، خوب است مصرف مکمل‌ در این دوران را نیز در نظر بگیرید.

– مسکن

مصرف مسکن باید قبل از شروع عادت آغاز شود و به طور مداوم و خصوصا روز اول ادامه داشته باشد. بنابراین اگر راه‌های بالا را امتحان کردید و هنوز درد داشتید، این بار یک روز قبل از شروع عادت خود از قرص‌هایی مثل مفنامیک‌اسید، بروفن یا ژلوفن استفاده کنید و هر دو ساعت یک قرص جدید بخورید.

– دراز بکشید

دراز کشیدن از طبیعی‌ترین کارهایی‌ست که از دست‌تان بر می‌آید. بنابراین اگر در حال تجربه‌ی درد قاعدگی هستید، دراز بکشید و سعی کنید حالت خود را به طور مداوم تغییر دهید تا درد کم‌تری تجربه نمایید.

– مراجعه به پزشک

اگر درد شما از حالت عادی بیشتر است، ممکن است کیست رحم یا مشکل دیگری داشته باشید. بنابراین مشورت با پزشک را فراموش نکنید.

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا