یخ درمانی در مقابله با بیماریهای پوستی
یخ درمانی یکی از مباحث مهم طب است که فواید زیادی هم دارد. شاید شما هم دیده اید که خیلی ها برای تسکین دردهایشان از یخ استفاده می کنند. یا مثلا وقتی بچه زمین می خورد روی سرش یخ می گذارند تا بیش از این کبود نشود. خب این همان یخ درمانی است. ولی یخ کاربردهای دیگری هم دارد. مثلا وقتی آن را به صورت بمالید کم کم موجب شادابی آن می شود. در این بخش از مجله پزشکی آسان طب درباره یخ درمانی اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.
یخ درمانی چیست؟
عبارت است از حالت جامد آب که چگالی آن ۰/۹ گرم در سانتیمتر مکعب است و به همین جهت در مقایسه با شکل ابگون ان (با چگالی ۱ گرم در سانتیمتر مکعب) سبک تر بوده و حالت شناور پیدا میکند. نقطه انتقال میان آب جامد و مایع در فشار، یک اتمسفر صفر درجه سانتیگراد و همچنین با صفر درجه سلسیوس تعریف میشود. یخخ فرم جامد آب است. تقریباً حدود یک درصد سطح زمین به وسیلهٔ یخسارهای وسیعی مانند نواحی قطب جنوب و گروئنلند پوشیده شده که ضخامت انها در بعضی از ۲۰۰۰ متر تجاوز میکند. همچنین به شکل بلورهای کوچکی مانند ذرات برف و تگرگ و شبنم یخ زده دیده میشود. همچنین با افزایش فشار دمای انجماد کاهش مییابد. در یخ مولکولهای آب با پیوندهای هیدروژنی به همدیگر پیوستهاند. یخ درمانی
تولید یخ به صورت صنعتی در کشورهای توسعه یافته، در ابتدای قرن بیستم شروع شد ولی در ایران در ابتدای دهه ۵۰ خورشیدی صنعت تولید آن از حالت طبیعی (تولید یخ در یخچالهای طبیعی) به حالت صنعتی تغییر کرد. تولید یخ صنعتی، با استفاده از آب چاه و پس از افزودن کلر، به عنوان ماده ضد عفونی کننده به آب و استفاده از حوضچههای آب نمک و کندانسورهای آمونیاکی، انجام میشد. در دهههای اخیر و به دلیل ازدیاد بیرویه جمعیت، آبهای سطحی و سفرههای آب زیرزمینی به شدت آلوده شد و به تبع آن، یخهای تولیدی از این آبهای آلوده، آلوده به انواع میکروبها و آلایندههای شیمیایی شدند. در کشورهای توسعه یافته در نیمههای قرن بیستم و به دلیل افزایش نیاز به یخ خوراکی و به دلیل اهمیت روزافزون مقوله بهداشت و سلامت جامعه، دستگاههای تولید تمام مکانیزه یخ، برای تولید یخ لیوانی بهداشتی و بدون دخالت دست، توسعه یافت و نسل جدیدی از یخ تولید شد.
خواص درمانی دارد و امروزه برای زیبایی پوست و درمان برخی از ناخوشی ها به کار می رود. در واقع می شود بدون صرف هزینه ی زیاد و صرفا به کمک آن از خواص درمانی آن بهره مند شد. اگر طرفدار درمانی های خانگی و طبیعی و کم هزینه هستید، کافیست ظروف مخصوص یخ را پر از آب کرده و در جایخی فریزر قرار دهید. در این مطلب 4 خدمتی که یخ به سلامتی می کند را عنوان می کنیم.
1. یخ درمانی برای مقابله با آکنه
یکی از فواید یخ درمان آکنه است. اگر به دلیل خوردن برخی غذاهای چرب، مشکلات هورمونی و یا استفاده از وسایل آرایشی – بهداشتی ناسازگار با پوستتان، جوش زده اید، می توانید یخ را برای بهبود آن امتحان کنید.
کافیست ابتدا صورت تان را با ژل های پاک کننده صورت تمیز کنید.
سپس با آب بشویید تا باقیمانده این ژل ها کاملا پاک شود.
صورتتان را خشک کنید.
در آخرین مرحله یخ را به مدت چند دقیقه روی آکنه ها قرار دهید.
این کار را صبح و عصر انجام دهید.
یک پیشنهاد:
بهبود یافتگان ویتیلیگو را بشناسید
2. برای داشتن پوستی صاف
اگر می خواهید پوستی صاف، تمیز و بدون جوش و چروک داشته باشید، سراغ یخ بروید.
برای از بین بردن سریع اثرات خستگی روی صورت، یک قالب را زیر چشم ها و تمام نقاط صورت تان بمالید.
بهتر است یخ را در یک کیسه فریزر بپیچید و یخ را مستقیما روی پوست تان نکشید.
علاوه بر این، برای افزایش جریان خون، ماساژ دادن صورت با یک قالب یخ موثر است.
برای فیکس کردن آرایش روی صورت نیز می توانید از یخ استفاده کنید.
به این ترتیب که بعد از مرطوب کردن پوست، یک قالب یخ را روی پوست بچرخانید و سپس آرایش کنید. با این تکنیک ماندگاری آرایش روی پوست بیشتر می شود.
بیشتر بخوانید:
با بیماری پوستی میلیا آشنا شوید
3. یخ درمانی برای تسکین واریس
یخ برای پیشگیری و مقابله با واریس مفید است.
برای این کار می توانید روزانه دو تا سه بار و به مدت 10 دقیقه یخ را روی مناطقی که دچار واریس هستند، بمالید.
خاصیت تسکین دهندگی یخ باعث کاهش مقدار واریس می شود.
برای پیشگیری از بروز این رگ های ریز زیر پوستی نیز می توانید هر دو روز یک بار از یخ استفاده کنید.
4. یخ درمانی برای تسکین آفت دهان
در برخی موارد آفت های دهان چندان دردناک نیستند، اما درمان آنها کار وقت گیری است.
برای تسکین و بهبود هرچه سریع تر این قبیل مشکلات، از یخ استفاده کنید.
روی آفت ها یخ بگذارید و در طول روز چند بار این کار را تکرار کنید. حواستان باشد که یخ را به صورت کمپرس و به مدت چند دقیقه روی آفت ها قرار دهید.
یخ درمانی فواید زیادی برای ما دارد. پیشنهاد می کنیم حتما از یخ درمانی و خواص آن استفاده کنید.