عواقب تنبیه کودکان و نکات ضروری

به نظر می رسد قدمت به کارگیری روشهای خشن در تربیت کودکان و  تنبیه کودکان به قدمت خود تاریخ است . در ماده 4 بند اول پیمان جهانی کودک آمده است که والدین و سرپرستان نباید در برابر اشتباهات کودک از روشهای نامناسب تنبیه و سرزنش استفاده کنند . در ماده 35 پیمان نیز آمده است که هیچ کس حق آزار و اذیت کودکان را ندارد و کسانی که با کودکان بد رفتاری جسمانی گنند یا آنها را بزنند ، طبق قانون باید مجازات شوند . بر این اساس خشونت خانوادگی را نباید تنها متوجه زنان و مردان دانست ، بلکه بیشترین تاثیر خشونت در خانواده برکودکان است . مطالعات نشان داده است اغلب والدینی که اقدام به مجازاتهای جسمانی و تنبیه کودکان می کنند ، خود در خانواده هایی بزرگ شده اند که بد رفتاری جسمانی با کودکان متداول بوده است . در این بخش درباره تنبیه کودکان اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.

عواقب تنبیه کودکان
عواقب تنبیه کودکان

عواقب تنبیه کودکان

اگرچه اکثر والدین تنبیه کودکان را به منظور تربیت کودک به کار می گیرند ، اما مطالعات نشان داده است که در اکثر مواد نتیجه معکوسی حاصل می شود . تنبیه می تواند عواقبی داشته باشد که عبارت است :

1- افزایش پرخاشکری در خانواده و توجیه خشونت خود وافزایش نارمانی

2- افزایش بی رحمی و نفرت و همچنین قطع ارتباط با خانواده

3- عادت کردن به تنبیه ( برای تنبیه کننده و تنبیه شونده )

4- به حل مشکل کمکی نمی کند و کودک متوجه خطا و اشتباه خود نمی شود ( ممکن است در غیاب عامل تنبیه رفتار اشتباه را تکرار نماید .

5- بروز پیامد ها و عوارض جسمانی شدید ناشی از تنبیه .

عواقب تنبیه کودکان
عواقب تنبیه کودکان

آیا تنبیه کودکان را می توان به گونه ای انجام داد که نتیجه تربیتی داشته باشد ؟

پاسخ به این پرسش به شیوه های مدیدریت ، آموزش و تربیت جاری در اجتماع و خانواده بر می گردد . در زمینه تنبیه کردن کودکان به منظور اثر بخش تر کردن شیوه های تربیتی متداول ، چند نکته حائز اهمیت است :

1- تنبیه نباید جسمانی و بیشتر باید یک وضعیت یا پیامد اجتماعی را هدف قرار دهد . همچنین هدف از تنبیه باید کاهش رفتار نامناسب باشد .

2- از محرم کردن در جهت کاهش رفتارها استفاده نمود . به گزارش آسان طب همچنین بیش از حد نباید بر انجام تنبیه تاکید شود و از تبیه به تنهایی نیز پرهیز شود .

3- برای تنبیه کودک نباید وعده ای داد . هنگامی کودک از کاری منع می شود . باید به خاطر عدم انجام آن کار نیز تحسین گردد .

4- به کودک باید تفهیم گردد که کدام رفتارها پیامد منفی داشته و تنبیه خواهند شد . با تنبیه ، کودک باید از نتیجه و پیامد منفی کارش آگاه گردد .

5- به کودک باید یاد داد که از اشتباهش احساس سر افکندگی نماید . نه از تنبیه شدنش . در تنبیه کودک ، خطاهای وی نباید جمع گردند تا یکجا تسویه شود .

6- در حین تنبیه کودک ( مانند محروم کردن وی ، منع رفتاری خاص و ….) نشان دهید که هنوز وی را دوست دارید و حامی او هستید .

7- از تنبیه چند جانبه ( کتک زدن همراه با تمسخر ) نباید استفاده کرد . مشکلات شخصی و مسائل زندگی را با تنبیه کودک نباید تسویه و حل کرد .

8- راهکارها و روشهای کسب تجارب صحیح را باید به کودک نشان داد.

برای مقابله با ناامیدی چه کنیم ؟

عواقب تنبیه کودکان
عواقب تنبیه کودکان

عواقب تنبیه کودکان را در اینجا بیان کردیم . شما باید از تنبیه بدنی خودداری کنید. ولی وقتی کودک خطایی مرتکب شد باید متوجه شود کارش اشتباه است. باید به گونه ای او را تنبیه کردم . مثلا تا مدتی خوراکی مورد علاقه اش را نخرد یا برنامه مورد علاقه اش را نبیند یا … .

منبع : asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا