سیاهک آشکار گندم و راه مبارزه

سیاهک آشکار گندم یکی از بیماری های عمده در نواحی مرطوب ویا نسبتا مرطوب می باشد . در ایران بیماری ابتدا در سال 1326 توسط اسفندیاری گزارش و تشریح شده است . بیماری سیاهک آشکار گندم در تمام مناطق کشور وجود دارد ولی خسارت آن نسبت به سیاهک پنهان گندم در درجه دوم اهمیت قرار دارد و حدود حداکثر 15 درصد تخمین زده می شود .

بیماری سیاهک آشکار گندم

نشانه های بیماری سیاهک آشکار گندم

سیاهک آشکار گندم معمولا تا زمانی که بوته ها به خوشه روند هیچ نوع نشانه ای ایجاد نمی کند . بوته های سیاهک زده به طور کلی زود تر از بوته های سالم به خوشه می روند و خوشه های سیاهک زده سریعا بلند شده و از خوشه گیاهان سالم بالاتر می روند .

سیاهک آشکار گندم

به گزارش بخش سلامت سایت اسان طب ، در یک بوته آلوده به سیاهک آشکار گندم معمولا تمام خوشه ها و تمام دانه های هر خوشه سیاهک می زند و فقط بعضی از آنها ممکن است از عفونت مصون باقی بمانند . در خوشه های آلوده ، هر سنبله به طور کلی تبدیل به یک توده سیاهک می شود که از اسپورهای سبز زیتونی تشکیل یافته است . این توده ها در ابتدا به وسیله ی یک غشاء نازک خاکستری پوشیده که زود می ترکد و اسپورهای پودری را آزاد می کنند . اسپورها  به وسیله با دو یا حشرات به اطراف برده شده و فقط محور مرکزی خوشه باقی می ماند .

سیاهک آشکار گندم

مبارزه سیاهک آشکار گندم

عامل سیاهک آشکار گندم و جو به طریقه سیستمیک تولید آلودگی کرده و در داخل بذر زمستان گذرانی می کند . بنابراین ضد عفونی سطحی بذر اثری روی قارچ ندارد مگر به کمک قارچ کش های جدید سیستمیک مانند ویتاواکس که به نسبت یک در هزار بذر را قبل از کاشت ضد عفونی می نمایند . قبل از کشف این قبیل سموم ، برای مبارزه با سیاهک آشکار گندم و جو از آب داغ استفاده می شد و بدین طریق ریسه قارچ را در داخل بذر منهدم می کردند .اهمیت زنگ سیاه گندم  چیست ؟

منبع :

asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا