راهکار هایی برای تازه نگه داشتن بنفشه آفریقایی

بنفشه آفریقایی یکی از گلهای زیباست که ابیاری و کاشت ان نیازمند کسب اطلاعاتی است. به عنوان مثال باید بدانید که بهترین روش آبیاری بنفشه آفریقایی از بالا است. مراقب باشید که تاج گل و جوانه‌ های کناری آن خیس نشود. برای کاشت این گل PH محیط کشت باید 5.8 تا 6.5 باشد. در این بخش از مجله آسان طب درباره گل بنفشه آفریقایی اطلاعاتی را تقدیم تان می کنیم.

بنفشه آفریقایی

بنفشه آفریقایی

بنفشه آفریقایی با نوع بنفشه وحشی که در باغ‌های ایران می‌روید فرق می‌کند و البته با بنفشه‌ای هم که اصلاح نژاد شده و در پارک‌ها در فصل سرما کاشته می‌شود هم توفیر دارد. بنفشه‌های پارک‌ها به‌شدت سرمادوست هستند و زیر برف هم دوام خوبی دارند اما بنفشه آفریقایی به جز جنگل‌های آفریقا، فقط در گلخانه و آپارتمان قابل کشت است. این گل برخلاف اسم عجیب و غریبش بسیار لطیف و جذاب است و البته چند تا فوت کوزه‌گری در پرورش آن باید رعایت شود وگرنه نتیجه اصلا رضایت‌بخش نخواهد بود.

نور مناسب برای بنفشه آفریقایی

به گزارش آسان طب ،در صورت پرورش بنفشه آفریقایی در محیطی با نور کافی به طور مرتب گل می‌دهند، به ویژه در زمستان نور مستقیم آفتاب برای این گیاهان ضرورت کامل دارد. منبع تامین‌کننده نور می‌تواند آفتاب صبحگاهی یا نور حاصل از چراغ‌های سیمابی یا مهتابی باشد. نکته مهم آن است که منبع نور نباید حرارت زیاد تولید کند و فقط ساعات روشنایی در طول یک روز و فاصله از منبع نورانی اهمیت دارد، به همین علت نور پنجره جنوبی و شرقی در زمستان و پنجره غربی در تابستان و بهار برای آنها مناسب است. هنگامی که نور کافی به این گیاه نرسد برگ‌های آن به سمت بالا متمایل می‌شوند و تعداد گل‌ها نیز کاهش می‌یابد، در صورت رفع مشکل گیاه به حالت طبیعی خود برمی‌گردد.

برای آنکه بنفشه آفریقایی در زمستان نیز گل بدهد باید در تمام مدت شب از نور مصنوعی استفاده کنیم. برای این منظور دو عدد چراغ فلورسنت ۴۰ وات در ارتفاع ۳۰ سانتیمتری بالای بوته و به مدت ۱۴ ساعت از غروب تا طلوع آفتاب روشن می‌کنیم.

بنفشه آفریقایی

دمای مناسب بنفشه آفریقایی چند درجه است ؟

دمای مناسب برای پرورش بنفشه آفریقایی 18 تا 26 درجه سانتی گراد است. در 25 درجه بنفشه افریقایی به خوبی رشد و نمو کرده و گل فراوان می دهد ولی گلبرگ ها به نسبت کوچک و رنگ پریده می شوند. اگر دما از 18 درجه کمتر شود رشد و نمو کاهش یافته و احتمال بروز سفیدک(نوعی بیماری قارچی شبیه به پودری سفیدرنگ روی برگ ها) زیاد می شود.و برگ ها به سمت پایین خم شده و شکننده می شوند. کمترین دمای قابل تحمل برای گیاه در زمستان 13 درجه است. این گیاه برعکس اغلب گیاهان هرچه دمای شبانه گرمتر و دمای روزانه خنک تر باشد ( ثبات و عدم اختلاف میزان درجه حرارت در طول شبانه روز) بهتر رشد و نمو می کند. اگر دمای روزانه بالاتر از 29 درجه باشد باعث تحریک گلدهی زودهنگام و ضعیف شدن گیاه می شود. حداکثر دما برای این گیاه 32 درجه است.

نحوه ی آبیاری بنفشه آفریقایی

بهترین روش آبیاری بنفشه آفریقایی اینست که از بالا صورت گیرد اما دقت کنید تاج گل و جوانه‌های کناری خیس نشوند. در صورتی که تمایل به آبیاری از پایین دارید، گلدان را بیش از نیم‌ساعت در آب قرار ندهید زیرا سیستم ریشه‌ای در بنفشه آفریقایی کوچک و ظریف است و اگر به طور مداوم در آب قرار گیرد، خطر پوسیدگی آن را تهدید می‌کند. البته در مدت گل‌دهی خاک گلدان باید مرطوب، اما نه خیس باشد و در سایر موارد که گیاه در مرحله گل‌دهی نیست اجازه دهید خاک بین دو آبیاری خشک شود. تنش سرمایی برای این گیاه بسیار مضر است به همین علت از آب شیر با دمای معمولی استفاده کنید و هیچ‌گاه آب سرد به گیاه ندهید و حتی از خیس کردن ساقه و برگ گیاه با آب سرد خودداری کنید. آب سنگین نیز برای این گیاه مضر است.

بنفشه آفریقایی

بهترین محیط کاشت بنفشه آفریقایی

تهیه آمیخته خاکی مناسب برای گل بنفشه آفریقایی بسیار مهم است. همان گونه که می دانیم بنفشه آفریقایی در خاک نمی روید بلکه در آمیزه ی سبکی از مواد آلی درشت بافت رشد می کند که در کف جنگل های انبوه و در شکاف صخره ها گرد می آید.

مخلوط خاکی مناسب باید زهکش و تهویه مناسبی داشته درعین حال توانایی نگهداری آب کافی را داشته باشد. برای این منظور عموما از ترکیب پیت موس و پرلیت به نسبت مساوی استفاده می شود. (طبق تجربه شخصی کوکوپیت هم به جای پیت موس یا مخلوط با آن قابل استفاده است). ترکیب های مخصوص کشت بنفشه افریقایی به صورت تجاری نیز در بازار قابل دسترسی ست. PH محیط کشت باید 5.8 تا 6.5 باشد. به دلیل وجود پیت دراین ترکیب، خاک بنفشه آفریقایی عموما اسیدی ست. برای افزایش پی اچ می توان از پوست تخم مرغ استفاده کرد. به این صورت که پوست تخم مرغ را در آبی که برای بنفشه آفریقایی کنار می گذاریم به مدت یک شب خیسانده، و یا آن را خرد کرده به صورت پودر درآورده به میزان یک فنجان برای یک فوت مکعب ( حدودا 27 لیتر) خاک به کار می برند. به این ترتیب کلسیم مورد نیاز گیاه نیز تامین خواهد شد. البته آهک زیاد هم محیط کشت را قلیایی می کند که برای بنفشه افریقایی مثل اکثر گیاهان مناسب نیست. بهترین پی اچ برای رشد بنفشه افریقایی اندکی اسیدی یعنی حدود6.5 است زیرا این گیاه خود را به پی اچ آب باران سازش داده است.

به عنوان یک نکته در پرورش بنفشه آفریقایی، بهتر است از گلدان های پلاستیکی جهت کاشت استفاده کنید. استفاده از گلدان های سفالی و سرامیکی به دلیل مشکلات ناشی از تجمع نمک و شوک سرما برای ریشه های حساس بنفشه افریقایی مناسب نیست.

در نهایت بنفشه آفریقایی به دلیل مقاومت به خشکی، گرمی هوا و سایه ( نورکم) یکی از گیاهان ایده آل برای نگه داری در آپارتمان است. البته برای پرورش آن باید 3 شرط دمای یکنواخت، رطوبت مناسب، و محیط کشت مساعد را فراهم کرد.

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا