سرگیجه از مهمترین حوادث سالمندی است
همه ی ما بر این امر واقف هستیم که بالاخره دوران جوانی با تمتم نشاط آن به پایان می رسد و دوره ی میانسالی و به دنبالش سالمندی از راه می رسد. سالمندی نقطه ای جدید در زندگی هر فرد است که نا خواسته با فراز و نشیب هایی چه در سلامت جسمی و چه در سلامت روحی همراه می باشد. در دوران سالمندی به دلیل ضعف بدنی ممکن است برای هر فردی مشکلاتی به وجود بیاید و زندگی روزمره ی فرد را مختل کند. به دلیل اهمیت حوادث سالمندی ما در این مطلب از به بحث حوادث سالمندی و جلوگیری از آن می پردازیم.
حوادث سالمندی
حوادث سالمندی در دوران سالمندی عارضه ای است که همه مردم در معرض آن قرار دارند، اما با گذشت زمان و وردوی به سالمندی در مقابل انواع حوادث آسیب پذیرتر می شویم. تنها کمی مراقبت و احتیاط، از ایجاد بسیاری از حوادث جلوگیری کرده باعث حفظ سلامتی فرد می شود. شایعترین حوادث سالمندی بر اثر زمین خوردن فرد بوجود ی آیند. اغلب حوادث سالمندی در اثر از دست رفتن قدرت عضلانی مورد نیاز فرد برای انجام حرکات سریع جهت اجتناب از افتادن، بوقوع می پیوندند. از دیگر حوادث سالمندی از دست دادن تعادل است که فردی که دچار سرگیجه می باشد که افراد سالمند آن را به صورت احساسی چرخش اشیاء به دور سر خود توصیف می کنند. یک زمین خوردن ساده می تواند موجب شکستگی استخوان شود مه این گونه حوادث سالمندی سبب گرفتاری و تحمل هزینه های سنگین درمان خواهند شد. لذا با رعایت اصولی میتوان از بروز این حوادث سالمندی جلوگیری کرد.
عوامل زیادی در بروز حوادث سالمندی دخالت دارند که یک بخش مربوط به توانایی های بدنی و جسمی شخص و دیگری مسائل فیزیکی و محیطی می باشد. به علت تغییرات بدنی در این دوران واکنش های بدن کند شده است، بنابراین تغییر وضعیت بدن و اجتناب از افتادن با تأخیر صورت می گیرد. دارو درمانی، و مصرف داروهای ارام بخشی یا خواب آور، بی ثباتی و تزلزل و فقدان توازن، اختلال عضلانی،اختلال بینایی، اختلال شنوایی، اندوه و تنهایی، اختلال هوش و حافظه از عوامل دیگر حادثه ساز هستند. عوامل محیطی هم در حوادث سالمندی عبارتند از: محیط نامناسب زندگی، خانه ای با پله های زیاد،سطوح لغزنده کف خانه یا حمام، نور ناکافی، قرار گرفتن وسایل خانه درجای نامناسب، عبور سیمهای تلفن و وسایل برقی از محل عبور و مرور، جای نامناسب وسایل اشپزخانه.
توصیه های لازم جهت جلوگیری از بروز حوادث سالمندی
مجموعه عوامل فردی و محیطی سبب بروز حوادث سالمندی میشوند، با رعایت توصیه های زیر از بروز حوادث جلوگیری کنید.
از حرکت های ناگهانی و سریع اجتناب کنید، مخصوصاً هنگام برخاستن از رختخواب در ابتدا بنشینید بعد بلند شوید.
هنگام عبور از پله ها، نرده های کنار را بگیرید و به آرامی حرکت کنید. به محل زندگی باید از نور و تهویه مناسبی برخوردار باشد.
برای داشتن دید کافی در هنگام حرکت و انجام کارها از عینک خود استفاده کنید.
از کفش و دمپایی و لباسهای مناسب استفاده کنید تا احتمال لیزخوردن و زمین خوردن شما کم شود.
از قالی، قالیچه و زیراندازهایی که پاره هستند یا روی زمین شر میخورند و ممکن است باعث زمین خوردن شما شوند، استفاده نکنید. به کف اتاق ها لغزنده و صیقلی نباشد، ترجیحاً بهتر است کف به جای سرامیک، با موکت پوشانده شود.
وسایل خانه در جای مناسبی چیده شوند و تا حد امکان سیم وسایل برقی و تلفن از محل عبور رد نشود. به اجاق آشپزخانه در جای مناسبی به دور از مواد اشتعالی و پرده ها قرار گیرد.
منبع: https://mag.asanteb.com