آشنایی با چگونگی درمان آترواسکلروز
بیماری تصلب شرایین یا آترواسکلروز یکی از شایع ترین علل مرگ در جهان به شمار می آید و دلیل اصلی آن تجمع بیش از اندازه ی کلسترول خون درون سرخرگها می باشد که البته این تنها دلیل این عارضه نیست و عوامل دیگری نیز در بروز این بیماری دخیل هستند مثل فشارخون بالا. به دلیل اهمیت فراوان این بیماری تحقیقات بسیاری پیرامون روش های درمان آترواسکلروز انجام شده است که بسیار هم نتیجه بخش بوده اند. ما در این مطلب تلاش کرده ایم که برای شما عزیزان از روش های مختلف درمان آترواسکلروز بیشتر صحبت کنیم.
درمان آترواسکلروز
طبق تصور همه کاهش کلسترول به صورت کلی در درمان آترواسکلروز مفید است اما نکتهٔ نگران کننده آن است که بدانیم تحقیقات اخیر نشان داده است که بسیاری از داروهای کاهندهٔ کلسترول، خود منجر به افزایش بروز مرگ ناشی از بیماریهای قلبی، و نیز سایر علل از بیماری کیسهٔ صفرا گرفته تا نارسائی کلیه می شوند. با این حال، بسیاری از مردم کماکان مصرف انها را ادامه میدهند. تا زمانی که به هیپرلیپیدمی شدید (اختلالی ژنتیک که پاسخ بدن را به کلسترول تحت تأثیر قرار می دهد) مبتلا نیستید، بهتر است در مصرف داروهای کاهندهٔ کلسترول تجدید نظر کنید و به درمانهای طبیعی که اثر زیادی در درمان اترواسکلروز دارند، متوسل شوید. شواهدی در دست است که هورمون جنسی زنانه استرادیول که در خون مردان نیز یافت می شود در شکل گیری آترواسکلروز مؤثر است. در برخی تحقیقات به این نتیجه رسیده اند که هرچه سطح استرادیول بالاتر باشد، شانس بیماری قلبی بیشتر خواهد بود. سطح این هورمون تحت تأثیر پاره ای از عوامل از جمله وراثت و تغذیه است.
تحقیقات دیگری حاکی از ارتباط میان کمبود ویتامین B۶ و شیوع آترواسکلروز موجود است. شواهد قانع کننده ای موجود است که استرس کنترل نشده موجب بیماری قلبی شده. کمبود ورزشی و تحرک، افراد را بیش از افزایش میزان کلسترول در معرض خطر آترواسکلروز و بیماری قلبی قرار می دهد. برای درمان آترواسکلروز باید شیوهای چند جانبه به کار برد. بنابراین نمی توانید تنها بر تلاش عجولانه در کاهش سطح کلسترول خون خود متکی باشید و کار دیگری انجام ندهید. اگر میزان کلسترول شما پایین باشد، نمی توانید از سایر علل چشم پوشی کنید. نمی توان بطور مداوم ورزش کرد و تصور کرد که ورزش از عهدهٔ همه چیز برمی آید، بلکه باید تمام عوامل مؤثر را درنظر داشت. درمان آترواسکلروز مشابه روش پیشگیری از آن است، به علاوه اغلب تغییراتی که به منظور پیشگیری از آترواسکلروز به کار می بندید، در کل منجربه تندرستی شما می شود. علاوه بر انتخاب یک رژیم غذایی کم چربی به منظور کاهش میزان کلسترول، چهار تغییر دیگر در شیوهٔ زندگی برای درمان آترواسکلروز حائز اهمیت است: انتخاب یک برنامهٔ ورزشی، قطع مصرف سیگار، حذف الکل و کنترل استرسی.
مهمترین عوامل در درمان آترواسکلروز
اولین و شاید مهمترین مسأله در درمان آترواسکلروز، انتخاب یک برنامهٔ ورزشی مناسب است. زندگی بدون تحرک عامل اصلی حملات کشندهٔ قلبی است. این خبر مهمی است زیرا انجام این کار، ساده ترین تغییری است که می توان به کار بست. افراد کمتحرک تقریباً دو برابر افراد فعال در معرض مرگ ناشی از حملات قلبی هستند. ورزش منظم عضلهٔ قلب را تقویت میکند، فشارخون را کاهش می دهد، مقدار قند خون را تنظیم می کند، در کاهش استرسی مؤثر است و وزن بدن را کاهش میدهد. همچنین ورزش مقدار کلسترول مخرب DLا (نوعی از کلسترول که ارتباط مستقیمی با آترواسکلروز و حملات قلبی دارد) را کاهش میدهد و مقدار کلسترول HDL یا کلسترول خوب را (نوعی از کلسترول که برخلاف LDL نقشی حفاظتی در برابر حملات قلبی دارد) را افزایش میدهد.
پیاده روی راه حل نهایی برای این گونه افراد است زیرا نیازی به وسایل ندارد و میتوانند در همه جا پیاده روی کنند و متکی به کلاس یا برنامه ای هم نیست و البته انجام آن نیز به سهولت امکانپذیر است و در درمان آترواسکلروز مفید است . همان طور که میتوان حدس زد، سیگار آترواسکلروز را تسریع می کند. استعمالی توتون عملا بیش از انچه به ریه ها صدمه میزند، برای قلب مضر است. سیگاریها احتمال بیشتری برای حملهٔ قلبی دارند (سه بار بیش از غیرسیگاریها) و در معرض خطر بیشتری از نظر مرگ ناشی از حملهٔ قلبی هستند (بیست و یکبار بیش از غیرسیگاریها). دود توتون شامل مونواکسیدکربن است که به شدت برای قلب مضر است و نه تنها میزان اکسیژنی را که به قلب می رسد، کاهش می دهد بلکه عملا به سلولهای قلب نیز صدمه میزند و توان آنها را در تولید انرژی کاهش می دهد و در نتیجه قلب را ضعیف میکند. علاوه بر خطرات مونواکسیدکربن باید خطرنیکوتین را نیز در نظر گرفت. نیکوتین در جریانهای الکتریکی قلب که منجر به ضربان ان می شوند تداخل ایجاد می کند. زمانی که جریان خون مختل می شود، ممکن است قلب به طور سریع، کنترل نشده و نامنظم ضربان پیدا کند که منجر به حملهٔ قلبی می شود. اگر سیگار می کشید، درمان آترواسکلروز انگیزه دیگری برای ترک آن است. حتی در صورتی که سالها سیگار کشیده باشید، قطع استعمال ان به سرعت منجر به توقف پیشروی یا حتی کاهش آترواسکلروز می شود.
کنترل استرس دردرمان آترواسکلروز و کنترل آن جایگاهی اساسی دارد. . به نظر میرسد افرادی که نسبت به سایر عوامل سختگیری به خرج می دهند اما نسبت به کنترل استرسی بی توجه اند، کماکان در معرض حملهٔ قلبی هستند. استفاده از منیزیم که ماده ای معدنی است که برای فعالیت صحیح قلب و درمان آترواسکلروز ضروری است. در حقیقت نقش کمبود منیزیم در تحریک انقباض شرائین کرونری اثبات شده است. تحقیق جالبی نشان داد که شیوع بیماری قلبی با مقدار منیزیم آب مصرفی رابطهای معکوس دارد. مکمل غذایی دیگری بنام کارنیتین وجود دارد که در درمان آترواسکلروز سودمند است. این ماده به سوخت اسیدهای چرب کمک می کند و بنابراین ظرفیت عضلهٔ قلبی را برای فعالیت بهبود میبخشد.
همچنین سطح HDL را بالا میبرد و همزمان سطوح تریگلیسیرید و کلسترول را کاهش می دهد. . انواع روغن ماهی یا چربیهای امگا- ۳ نیز در درمان آترواسکلروز سودمند شناخته شده اند. همچنین مصرف مکمل غذایی ماکس ئیپی لی برای درمان آترواسکلروز مفید است نسخهٔ طبیعی درمان آترواسکلروز این است که تمام چربیهای موجود در رژیم غذایی را کاهش دهید، به ویژه غذاهای سرشار از کلسترول نظیر گوشت قرمز، پنیر، تخم مرغ، سسهای کرم دار، میوه های مغزدار (گردو و پسته و فندق)، شکلات، بستنی، کره، مارگارین، مایونز. برای درمان آترواسکلروز مصرف غذاهای سرخ کرده را بکلی کنار بگذارید.مصرف قند و شکر را کاهش دهید. برای درمان آترواسکلروز همه مصرف کافئین را قطع کنید یا آنرا به روزانه یک نوبت نوشیدنی حاوی کافئین (قهوه یا چای) تقلیل دهید و حداقل روزانه چهار نوبت میوه و سبزی تازه بخورید.
منبع: https://mag.asanteb.com