معرفی علایم دقیق بیماری کاندیدیازیس
در این بخش از سایت آسان طب از بیماری کاندیدیازیس و علل ایجاد کاندیدیازیس برای شما صحبت میکنیم ..در ادامه ی مطلب با ما همراه باشید :
بیماری کاندیدیازیس چیست :
هزاران سال است که کاندیدیازیس بین ماست اما تازه از زمان پیدایش آنتی بیوتیکها بود که عملاً به یک همه گیری تبدیل شد. آنتی بیوتیکها عامل مهمی در پیدایش کاندیدیازیس هستند زیرا باکتریهای مفید بدن را که مخمر شایع کاندیداآلبیکنس را مهار می کنند، از بین میبرند.
زمانی که مخمر کاندیدا فراتر از حد خود رشد کند باعث ایجاد مجموعه ای از علائم می شود که ممکن است طیفی از شکایات مختلف از قبیل خستگی عمومی، گاز، نفخ، اسهال و عفونتهای مکرر مهبل در زنان شامل شود.
تشخیص کاندیدیازیس دشوار است. بسیاری از پزشکان آن را به عنوان مشکلی عمومی به حساب نمی آورند، بلکه مجموعهٔ علائم مرتبط با آن را درمان می کند (نظیر برفک یا عفونتهای مهبل) و نسبت به عامل اصلی آنچه که می تواند باعث ایجاد علائمی بسیار ظریفتر و مسئله سازتر از قبیل افسردگی، آلرژی، ناتوانی در تمرکز نیز شود بی اعتنایی می کنند.
در مقاله ای در مجلهٔ پزشکی نیوانگلند گزارش دادند که در مجموع، چیزی به نام کاندیدیازیس وجود ندارد. اما پاسخ پزشکان به مقالهٔ فوق که با انتقاد از طرح و شیوهٔ اجرای ضعیف این تحقیق همراه بود، و نیز تعداد بی شمار مواردی که من تاکنون مشاهده کرده ام، جای هیچ گونه شکی دربارهٔ وجود این بیماری برای ما باقی نگذاشته است.
ماری که زنی ۳۲ ساله و مهندس محیط زیست است، نمونه معمول این بیماری به شمار میرود. او با مجموعه ای از شکایات مختلف شامل خستگی عمومی، ناتوانی در تمرکز، مشکلات گوارشی از قبیل نفخ، گاز، انقباضات عضلانی و عفونتهای مکرر مهبل به دکتر مراجعه کرد.
او هیچ تصوری از اینکه این علائم ممکن است با هم مرتبط باشند، نداشت. به پزشکان متعددی مراجعه کرده بود که هریک مبادرت به درمان یکی از علائم کرده بود که گاهی حداقل برای مدتی نتیجه بخشیده بود. اما درنهایت تمام علائم برگشتند.
ماری کم کم به این فکر افتاد که شاید مشکلی در کل سیستم بدنش ایجاد شده باشد و در واقع حق با او بود. اما چگونه یک مخمر ساده ممکن است باعث ایجاد این همه مشکل شود؟
در واقع، کاندیداآلبیکنس به مقادیر مختلف در بدن همهٔ ما وجود دارد و در دستگاه گوارشی مازندگی می کند. مشکل زمانی آغاز میشود که این مخمر فراتر از حد طبیعی اش شروع به رشد کند که اغلب این مسئله به دلیل استفاده از آنتیبیوتیکها می دهد.
این بیماری همچنین با مصرف قرصهای ضد بارداری خوراکی، کورتیکو استروئیدها (کورتون)، داروهای مورد استفاده در زخمهای گوارش شامل تا گامت (با نام ژنریک سایمتیدین) یا زانتاک (رانیتیدین) یا حتی قند بیش از حد در رژیم غذایی ارتباط دارد.
زنی که در حال استفاده از قرصهای ضد بارداری است و در عین حال چند نوبت درمان آنتی بیوتیکی گرفته است و بیش از حد قند مصرف می کند، قربانی معمول این بیماری است.
زنان مبتلا به دیابت (مرض قند) نیز بیشتر احتمال دارد به این بیماری مبتلا شوند زیرا محیط مهبل آنها برای رشد بیش از حد مخمر کاندیدا مناسب است. اما مردان نیز ممکن است به کاندیدیازیس دچار شوند، به ویژه اگر همسر آنان به عفونتهای مکرر کاندیدایی دچار شده باشد.
کاندیدیازیس طیف وسیعی از علائم دارد زیرا بسیاری از دستگاههای بدن را مبتلا میکند (از جمله دستگاه غددی، گوارشی، ادراری، تناسلی، عصبی و سیستم ایمنی).
سرنخهای تشخیصی اصلی بیماری که در میان بیماران دنبال می کنیم عبارتند از :
پوشش سفید روی زبان
عفونتهای مخمری مکرر مهبل ، مشکلات گوارشی به ویژه گاز و نفخ ، بثورات پوستی آلرژیک (حساسیتی) است.
ما فهرست کامل علائم کاندیدیازیس ممکن است شامل موارد زیر باشد::
علائم عمومی از قبیل خستگی همیشگی و عدم تمایل به برقراری رابطهٔ جنسی، برفک (رشد بیش از حد کاندیدا در دهان)، تبخال، گلودرد و سرفه دائمی ، یبوست، انقباضات روده ای، نفخ و گاز، خارش مقعد، عفونتهای مخمری مکرر مهبل و مثانه، مشکلات عمومی مربوط به قاعدگی، افسردگی و ناتوانی در تمرکز، آلرژیھا وکمبود فعالیت سیستم ایمنی
یکی از جنبه های مشکل آفرین کاندیدیازیس این است که امکان دارد باعث شروع حلقهٔ معیوب بیماری شود، به عبارتی فرد دارای سیستم ایمنی ضعیف به عفونتهای کاندیدایی مستعدتر است.