جذب و دفع آب بدن چگونه است ؟
دفع آب بدن موضوع این بخش از مجله پزشکی آسان طب است. یکی از نیازهای اساسی بدن ما آب است و اگر به میزان کافی جذب بدن نشود ما بیمار خواهیم شد. به همان اندازه باید دفع آب بدن هم صحیح باشد و اگر ادرار و عرق به اندازه کافی انجام نشود سموم در بدن مانده و باز هم بیمار می شویم. در این مقاله از آسان طب با جذب آب بدن و دفع آن آشنا میشویم .
دفع آب بدن
جذب عمده آب مصرف شده و آب موجود در غذاها به وسیله انتقال غیرفعال اسمزی در روده باریک صورت می گیرد. مجموع دو لیتر آب روزانه مصرف شده به وسیله افراد بالغ بی تحرک و در برابر آن، ترشح بزاق، معده، صفرا، لوزالمعده و روده را نشان می دهد که مجموعاً به لیتر میرسد.
این به این معنی است که مجرای گوارش در روز نزدیک به نه لیتر آب را جذب می کند و ۸۰ درصد از این آب در بخش ابتدایی روده کوچک جذب می شود و ۲۰ درصد باقیمانده در بخش انتهایی روده و روده بزرگ جذب میگردد.
مدفوع فقط دارای cc ۱۰۰ آب است.
در شرایط طبیعی، بدون در نظر گرفتن گردش و دفع آب ناشی از فعالیت، میتوان فرمول cc ۱ = ۱ کیلو کالری را به عنوان نیاز منطقی پذیرفت. یعنی وقتی که رژیم غذایی تأمین کننده ۳۵۰۰ کیلو کالری انرژی است، بدن نیاز به cc ۳۵۰۰ آب دارد.
آب باید به اندازه کافی نوشیده شود تا برای حداقل ۱/۵ لیتر دفع ادراری در روز کافی باشد.
پرزهای روده، الکترولیت ها و ترکیبات هیدرولیزی رژیم غذایی را جذب می کنند. این عمل به صورت فزاینده ای بیشتر روده را از سمت مخالف غشاه روده هیپوتونیک میکند. این یک اختلاف اسموتیک را به وجود می آورد که آب با نیرو از روده به بخش ایزوتونیک بین دو قسمت مایع حرکت می کند.
تعادل آب مصرف در مقابل دفع آب بدن تقریباً در وضعیت تعادل قرار دارد، هرچند آب خروجی ممکن است غالباً بیشتر از آب مصرفی باشد. ولی، این عدم تعادل به سرعت در مقابل مصرف آب به حالت تعادل بر میگردد.
منابع تأمین آب معمولاً در حدود ۲/۵ لیتر آب در روز برای یک فرد نسبتاً غیرفعال در یک محیط عادی لازم است.