گوجه فرنگی کک و مک صورت را بهبود می دهد

در این مطلب از سایت آسان طب از خواص و مضرات گوجه فرنگی برای شما صحبت می کنیم..با ما همراه باشید :

 

 

خواص گوجه فرنگی چیست:

 

 

گوجه فرنگی میوه یک گیاه علفی است. این گیاه از آمریکای جنوبی به نقاط دیگر جهان انتقال یافته است. گوجه فرنگی میوه ای است گوشت دار و سبز که پس از رسیدن کامل قرمزرنگ و زیبا می شود، و در بیشتر غذاهای روزانه به صورت خام یا پخته به کار میرود.

 

 

گوجه فرنگی دارای ویتامین های آ- ب – ب ۲- ث – ای – کا و موادی همچون هیدرات دو کربن (پانتوزانها، همی سلولز، پکتیت، دکسترین، اینوزیت و اینولین)، آلبومین، چربی و مواد معدنی می باشد.

 

 

 

گوجه فرنگی دارای اثر تقویت کننده، صفرا آور، رقیق کننده خون، مدر، اشتها آور، کمک کننده به هضم مواد نشاسته ای و قلیایی کننده خون میباشد.

 

 

مصرف این ماده برای آن دسته از افراد که به بیماری هایی نظیر: اوره خون – کک و مک – وزن زیاد – خونریزی لثه – مسمومیت – شب کوری – سنگ کلیه – یبوست – آب مروارید – سنگ کیسه صفرا – کلسترول – تصلب شرایین – سیاتیک – آرتریت – چسبندگی پلاکت های خون – ضعف عروق خونی – سرطان پروستات و فشارخون مبتلا میباشند تأثیرگذار است. خوردن گوجه فرنگی اثر مقوی بر روی اسپرم، رودهها، بینایی و لثه ها دارد.

 

 

برای اشخاصی که به عدم دفع ادرار مبتلا می باشند توصیه شده است که هر روز در حدود ۲ الی ۴ استکان از آب گوجه فرنگی استفاده نمایند. در استعمال خارجی گوجهفرنگی در دفع جوش های سیاه، آب آن را بر موضع مالیده و به نرمی ماساژ می دهند و بعد بر روی آن آب زرشک می مالند، در رفع آکنه و جوش های غرور نیز میتوانید گوجهفرنگی را له نموده بر موضع بمالید و بعد از ۲۴ ساعت ترشک، له شده را مالیده و بعد با اب سرد شستشو دهید.

 

 

گوجه فرنگی موارد استفاده زیادی به صورت خام، پخته و رب دارد، خوب است بدانید که گوجه فرنگی خام مفیدتر و مغذی تر از پخته آن میباشد، زیرا در اثر طبخ شدن مقدار زیادی از مواد تشکیل دهنده خود را از دست می دهد. از این ماده رب درست می کنند و به عنوان چاشنی غذا از آن استفاده می کنند.

 

 

 

مضرات گوجه فرنگی :

 

 

مصرف گوجه فرنگی سرخ شده موجب سوء هاضمه گشته و برای خوردن این ماده با پوست و تخم آن در برخی افراد ایجاد حساسیت در معده و روده ها می کند، این افراد باید از خوردن آن خودداری نمایند.

 

 

مصرف نارسیده آن و سبز (کال) موجب مسمومیت میگردد. افراط در مصرف آن باعث افزایش سودا، اسهال، ناراحتی کبد، اسیدی شدن خون، کاهش شیر مادر، خارشی و حساسیت های پوستی می شود.

 

 

اشخاصی که مبتلا به بواسیر، خارش پوستی، درد کمر، اسید اوریک و نقرس می باشند و یا این که معده و روده حساسی دارند، مجاز به مصرف آن نمی باشند.

 

 

گوجهفرنگی در بعضی افراد دیرهضم بوده و موجب ایجاد نفخ میگردد، علت این امر را برخی از محققان به خاطر وجود پانتوزان در این میوه گیاهی میدانند. توصیه شده در صورتی که با خوردن گوجه فرنگی احساس ناراحتی می کنید و یا اینکه پزشک شما را از خوردن آن منع کرده است، از خوردن آن پرهیز نمایید.

 

در آن مقدار زیادی اسید اگزالیک وجود دارد، بنابراین ناراحتی به وجود می آورد و در نهایت باعث ایجاد سنگ در کلیه ها میگردد. گوجهفرنگی محتوی بعضی از الکالوئیدهایی است که در برخی افراد میسازد، در ضمن کسانی که از دستگاه گوارش خود راضی نمی باشند در اثر خوردن گوجه فرنگی به خصوص به صورت خام گرفتار ناراحتی معده و نفخ خواهند شد.

 

‫5/5 ‫(1 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا