مصرف چه مقدار غذا در روز مناسب است؟
مقدار غذا در روز موضوع این بخش از مجله پزشکی آسان طب است. مقدار غذایی که هر شخصی باید در روز بخورد با دیگری فرق دارد. همچنین زمان غذا خوردن صحیح آنها یکسان نیست. مثلا میزان غذاخوردن افراد چاق و لاغر یا افراد سودایی و صفراوی با هم فرق می کند.
چه مقدار غذا بخوریم
مقدار غذا یی که در طول روز مصرف میشود باید بر مبنای عادت باشد. شخصی تندرست باید آنقدر بخورد که احساس سنگینی نکند، شکمش نفخ نکند، غذا در گلویش نیاید و حالت تهوع و استفراغ پیدا ننماید و بی خوابی بر او غلبه نکند.
هر غذایی که طعمش دیر احساس شود یعنی دیرچش باشد ناپسند و هر غذایی که نبض را تند و نفس را کوتاه نماید، آن غذا از حد اعتدال بیشتر مصرف شده است. اگر کسی بر اثر خوردن غذایی مزاجش بیشتر به سردی یا به گرمی گراید باید در مصرف آن تأمل کند.
کسی که غذایش در یک وعده هضم نمی شود باید به تدریج آن مقدار غذا را تناول کند و از آن بکاهد. مقدار غذای سودا مزاجان بایستی اندکی خنک و کمتر گرم باشد، غذای صفراوی مزاجان بایستی رطوبتی و خنک کننده باشد.
کسی که خونش گرم است به غذاهای سرد و کم انرژی و کسی که خونش بلغمی است باید خوراکش اندک و کمی گرم و لطیف باشد.
طالبان سلامتی و پیروان بهداشت بایستی نکات زیر را رعایت نمایند. اگر غذای سرد و دیرهضم مصرف کرده باشند نباید به دنبال آن غذای زودهـضم و رقیق مصرف نمایند زیرا این غذای رقیق دنباله رو، زودتر از غذای قبلی هضم شده و غذای دیرهضم باقی میماند لذا فاسد متعفن میگردد.
هر چه با آن غذا بیامیزد آن هم تباه می گردد مگر در حالتی که بعداً ذکر خواهد شد و شایسته نیست که عکس این رژیم برقرار شود (خوردن خوراک غلیظ به دنبال غذای رقیق). با ما در این مقاله از مجله پزشکی آسان طب همراه باشید.
بیشتر بخوانید:
جدول مقدار و میزان کلسیم در مواد غذایی
اطلاعاتی درباره مقدار غذا خوردن
کسانی که از غذاهای نامطلوب لذت میبرند خود را فریب می دهند زیرا این غذاها به مرور ایام، خلطهای ناپسند و بیمار کننده به وجود می آورند. کسی که در بدنش خلطهای بد وجود داشته باشد رو است که از غذاهای خوب استفاده کند تا به تدریج خلط غالب ناپدید شود.
کسی که زیاد گوشت مصرف کند باید هر چند وقت مقداری خون بدهد، به این نکته باید توجه داشت که بهترین غذای مطلوب آن است که آدمی از خوردن آن لذت میبرد. لیکن غذای لذیذ در شرایطی خوب است که اندام های اصلی همه سالم باشند وگرنه لذت بردن دلیل بر خوبی نمی شود و باید دانست تناول غذای بیش از حد طبیعی خود زیان آور است.
وعده های غذا بهترین دستور در مورد صرف طعام است و بایستی اعتیاد را مراعات کرد که اگر روزی ۲ وعده غذا خورده می شود همچنان اکتفا شود زیرا کم کردن آن مساوی است با لاغر شدن و زیادی آن برابر است با چاق شدن. اگر غذایی وعده قبلی هضم نشده باشد و به خواهند غذا میل کنند باعث نفخ، ترش کردن، بدطعمی دهان، تلخی دهان و لینت شکم خواهد شد.
افراد چاق و فربه نبایستی بلافاصله که از حمام خارج شده اند غذا تناول کنند و اینگونه اشخاص چاق و فربه بهتر است روزانه یک وعده غذا را کم نمایند و نبایستی در هنگام صرف غذا آب زیادی بنوشند.
کسانی که بیماری های صفراوی دارند اگر مدت زیادی گرسنه بمانند صفرا در معده آنها راه یافته غذای بعدی را فاسد خواهد کرد. افرادی که دارای بدنی مرطوب و مزاج رطوبتی باشند نمی توانند مانند خشک بدنها تحمل گرسنگی داشته باشند، نوشیدن آب در موقع غذا خوردن و بلافاصله بعد از غذا آب خوردن زیان آور است. زیرا آب چون سریع الهضم است غذایی که با آن مصرف شود نیز زود هضم شده و گذشتن آن از معده بدون واقع شدن تحت اعمال شیمیایی مخصوص باعث ناراحتیهای گوارشی است.
دو ساعت بعد از غذا خوردن آب مفید است. کسانی که دارای طبع گرم هستند بعد از خوردن غذای غلیظ دچار کشیدگی معده و افتادگی آن می گردند. کسی که معده اش خالی است چنانچه غذای لطیف بخورد معده اش را سلامت نگه داشته است.