جلوگیری از سرطان دستگاه گوارش با فیبر ها

در این مطلب از مجله پزشکی آسان طب برای شما از اونع سرطان دستگاه گوارش و درمان انواع سرطان دستگاه گوارش به صورت مختصر توضیح می دهیم :

 

 

 

انواع سرطان دستگاه گوارش :

 

 

به طور کلی همه ساله نزدیک به ده درصد مردم دنیا از بیماری های قلبی و کمتر از یک در صد مردم از سرطان می میرند. اغلب این مرگ و میرها بعد از سن ۶۵ سالگی رخ میدهد. بین تمام سرطان ها، شایعترین و مهمترین آنها سرطان ریه و پس از آن سرطان دستگاه گوارش و در سومین جایگاه ، سرطانهای پستان و غدهٔ پروستات هستند.

 

 

با رعایت دستورات بهداشتی و پیشگیری می توان سرطان دستگاه گوارش تا حدودی را کاهش داد و در صورت ابتلاء بدین نوع بیماری، میتوان از مرگ زودرس پیشگیری کرد. پس از تشخیص سرطانهای روده بیماران، پنجاه درصد برای پنج سال امید زندگی دارند. در حالیکه این نسبت برای پنج سال انتظار زندگی، در سرطان غده لوزالمعده، تنها سه درصد و در سرطان پستان نزدیک به ۷۰ درصد است.

 

 

در بسیاری از مراکز پزشکی، همه افراد را بدون در نظر گرفتن زمینه فامیلی و یا داشتن سابقهٔ Polyp روده ها، هر ساله و یا دست کم هر پنج سال یکبار؛ کلنوسکپی می کنند. انجام این کار افزون بر هزینه و صرف وقت، بازده چندانی ندارد. روی هم رفته در سنین بین ۵۰ تا ۷۰ سالگی اگر سابقه بیماری سرطانی به ویژه سرطان دستگاه گوارش در میان خانواده نباشد و ناراحتی ویژهای مانند شکم روش، دلپیچه و یبوست در کار نباشد، انجام متناوب کلنوسکپی تنها برای پیشگیری کاری بیهوده و پرهزینه است.

 

 

اگر بیمار دارای سابقهٔ فامیلی سرطان دستگاه گوارش باشد، انجام کلنوسکپی کار درستی است. با وجود این، اگر بیماری با سابقه فامیلیسرطان روده، در روده بزرگ پلیپ نداشته باشد، تکرار کلئوسکپی تا هنگامی که نشانه های رودهای پیدا نشده است، لزومی ندارد.

 

 

کلنوسکپی افراد بالای ۷۰ سال (به ویژه پس از ۸۰ سال) آزمایشی بی معنی است، چرا که شانس بیمارهای دیگر در این گروه سنی بیشتر وجود دارد و سرطان روده بدون سابقه فامیلی در این گروه، بسیار کمیاب است. از سن پنجاه سالگی به بالا، نزدیک به یک در صد مردم دچار پلیپ (تومر خوش خیم) می شوند و هر سال، یک درصد به این نسبت افزوده می شود.

 

 

در سن ۸۰ سالگی کم و بیش سی درصد مردم دچار پلیپ روده می شوند. بنابراین، بین ۵۰ تا ۷۰ سالگی، در صورت نبودن زمینه فامیلی یا نبودن پلیپ، انجام آزمایش کلئوسکپی کار بیهوده ای است

 

 

از طرف دیگر، آزمایش خون در مدفوع کار ساده و بدون زیانی است، اما به خاطر ندادن ویژگی بیماری و گاهی مثبت بودن دروغین (کاذب) قابل اعتماد نیست.

 

 

پژوهش های بالینی نشان دهندهٔ آن است که خوردن همه روزه یک آسپیرین بچه، بمقدار قابل ملاحظهای از ابتلای به سرطانهای روده جلوگیری میکند گرچه دراین کار، خطر خونریزی نیز وجود دارد، ولی چندان زیاد نیست.

 

 

مختصر شده صحبت این است که، انجام کلنوسکی تنها در مورد آن هایی بایستی انجام داد که دارای سابقه فامیلی سرطانند. آزمایش تعیین ژنهای سرطان هنوز گسترش پیدا نکرده است. اگر این آزمایش در دسترس می بود، کلنوسکپی تنها برای گروهی که دارای ژن سرطان روده شناخته شوند، مفید و لازم توانستی بود.

 

 

جلوگیری از یبوست با خوردن غذاهای تازه، میوه و سبزی میشر است، تا حدود زیادی از سرطان دستگاه گوارشی جلوگیری می کند.

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا