انواع سوختگی پوست و درد ناشی از آن

انواع سوختگی پوست و درد ناشی از آن را بشناسید

تقریباً هر روز دربارهٔ افرادی که بر اثر آتش سوزی، دچار انواع سوختگی پوست شده اند خبری می خوانیم یا می شنویم. در این مطلب از مجله پزشکی آسان طب با انواع سوختگی پوست و سیر درمان آن آشنا می شوید. 

هر ساله بیشتر از 2 میلیون نفر قربانی جراحت های ناشی از آتش می شوند که به مراقبت های پزشکی نیاز دارند. .

 

شدت انواع سوختگی پوست

مقدار عمق سوختگی در سه درجه، رتبه بندی می شود:

 

1_ سوختگی درجه یک : آسیب هایی که به قسمتهای رویی پوست محدود می شود. در این سوختگی رنگ پوست قرمز می شود، ولی تاول نمیزند، نظیر آفتاب سوختگی.

 

 

انواع سوختگی پوست

 

۲_سوختگی درجه دو : آسیب هایی است که به لاپوست وارد می آید. این سوختگی تقریباً دردناک است و معمولا تاول میزند؛ نظیر سوختگی ناشی از آتش سوزی.

 

انواع سوختگی پوست

 

۳_ سوختگی درجه سه : در این نوع سوختگى لایهٔ روی پوست و لا پوست تا لایهٔ زیرین چربی آسیب می بینند و ممکن است آسیب به ماهیچه ها و استخوان هم برسد.

انواع سوختگی پوست

این سوختگی معمولا بر اثر  آتش سوزی ها ایجاد می شود و چون انتهای رشته های اعصاب آسیب می بینند معمولا احساس درد در آغاز وجود ندارد.

مراحل درمان انواع سوختگی پوست

مراقبان پزشکی، عمق سوختگی پوست را براساس ظاهر و حساسیت آن محل به درد ارزیابی می کنند.

درمان بیمارستانی برای این بیماران در سه مرحله انجام می شود .

چند روز اولیهٔ پس از سوختگی، دورهٔ اضطراری نامیده می شود. در این مدت کارکنان پزشکی شدت سوختگی را می سنجند و سعی می کنند اعمال بدن و قدرت دفاعی آن را از قبیل برقرار شدن تعادل در مایعات و الکترولیت بدن، مشخص کنند.

از آخر دورهٔ اضطراری تا مدتی که روی زخم ناشی از سوختگی لایهٔ پوست جدید پوشیده شود را، دورهٔ حاد می گویند.این فرایند، ممکن است بسته به شدت سوختگی، از چند روز تا چند ماه طول بکشد. در این دوره، بخصوص تا زمانی که در شرایط سوختگی درجه سه، انتهای اعصاب شروع به بازسازی کنند، درد همچنان وجود دارد.

بیماران در وضعیت ( وان) رنج زیادی می برند.در این وضعیت، بیمار را روی یک برانکارد قرار می دهند و در وان بزرگی وارد می کنند. پانسمان قدیمی را برمی دارند و معمولاً بدن بیمار را آهسته می شویند و پاک می کنند تا داروهایی که باقی مانده، از بدن او جدا شود.

جدا کردن زائده های مستلزم کندن بافتهای مرده در قسمت های سوخته است.این روند ممکن است بیشتر از یک ساعت طول بکشد و مستلزم این است که افراد مختلفی در آن واحد با همدیگر همکاری کنند و پانسمان جدیدی به کار ببرند و پوشش تازه ای بر تن بیمار کنند.

این مراحل و دیگر مراحل مختلف پزشکی، اغلب برای بیماران مبتلا به سوختگی تکرار می شود و این بیماران، به منظور کاردرمانی و فیزیوتراپی، باید تمرین ورزشی هم بکنند.

آخرین مرحله، مرحلهٔ توانبخشی است که از زمان مرخص شدن از بیمارستان آغاز و تا زمان بهبود زخم ها ادامه می یابد.در این مرحله، گرچه درد کم می شود، خارش در محل های بهبود یافته (که پوست آنها در وضعیت کشش یافته قرار گرفته)، میتواند عامل ناراحت کننده ای در این بیماران باشد.

می توان وسایلی به کار گرفت که مانع ایجاد جوشگاه و آب رفتگی پوست شود (آب رفتگی پوست ممکن است به محدود ساختن دامنهٔ حرکتی فرد بینجامد).

در بیمارستان، به منظور مهار دردهای حاد، داروهای ضد درد به کار می رود اما رسیدگی های روانشناختی می تواند به این نوع بیماران کمک کند تا خود را با دردی که می کشند تطبیق دهند .

محققان برنامه ای را برای آماده سازی روانی بزرگسالانی که سوختگی شدید داشتند، مورد استفاده قرار دادند.

در این پژوهش نشان داده شده است که اگرچه از این بیماران خواسته نشده بود مصرف دارو را کاهش دهند، انان خود، در مقایسه با دیگر بیماران  که تحت روش های استاندارد بیمارستان بودند، داروی کمتری مصرف کردند.

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا