فشارخون زیاد و استرس

دلایل فشارخون زیاد

فشارخون زیاد عامل خطرزای عمده ای در بیماریهای عروقی کرونر، سکته مغزی، و بیماریهای کلیوی است.در این مطلب از مجله پزشکی آسان طب دلایل فشار خون بالا و رابطه آن با استرس را معرفی می کنیم.

در ایالات متحده در حدود یک چهارم از جمعیت بزرگسالان به بیماری فشارخون بالا (فشارخون بالای ۱۴۰ روی ۹۰) مبتلا هستند.

میزان شیوع فشارخون بالا در بزرگسالی، به ویژه پس از ۴۰ سالگی، افزایش می یابد. خوشبختانه، درصد افراد بزرگسال مبتلا به فشارخون بالا، از ۱۹۸۰ به گونه ای چشمگیر کاهش پیدا کرده است.

بعضی از موارد فشارخون بالا در نتیجه ی اختلالات سیستم ها یا اعضای مختلف بدن، مانند کلیه ها یا سیستم غدد درون ریز، ایجاد می شوند یا نسبت به این بیماریها ثانویه هستند. فشارخون بالای ثانویه، معمولاً با تدابیر پزشکی درمان میشود. اما اکثر موارد فشارخون بالا (بیش از ۹۰٪ آنها)، اولیه هستند، بدین معنا که سازوکارهای ایجادکننده ی آنها، شناخته شده نیستند

فشارخون زیاد

عوامل خطرزای ایجاد فشارخون زیاد

 

شاید گفتن مطلب بالا تا اندازهای گمراه کتتده باشد. در مورد فشارخون بالای اولیه، پزشکان قادر به تعیین هیچ گونه علل زیستی پزشکی، مانند عفونت یا آسیب عضوی، نبوده اند. اما عوامل خطرزای بسیاری با ایجاد فشارخون ارتباط دارند.

این عوامل عبارتند از:

  • فربهی
  • مواد موجود در رژیم غذایی، مانند نمک، چربیها و کلسترول
  • مصرف بیش از حد مشروبات الکلی
  • عدم تحرک جسمی
  • سابقه ی خانوادگی فشارخون بالا
  •  عوامل روانی اجتماعی

 

عوامل روانی اجتماعی که بیشترین توجه را به خود جلب کرده، عبارتند از استرس و رفتارهای هیجانی مانند عصبانیت و خصومت. اضطراب ناشی از آزمایش فشارخون،می تواند موجب افزایش فشارخون و در نتیجه تشخیص اشتباه شود.

 

استرس، هیجان ها و فشارخون زیاد

فشارخون زیاد

شغل

شغل افراد ممکن است منبعی برای ایجاد استرس و درنتیجه تأثیر بر فشارخون باشد. افرادی که در برج کنترل فرودگاه ها کار می کنند شغلی پراسترس دارند.

دارندگان این مشاغل، برای تمدید گواهی کار، باید هر سال مورد معاینه ی جسمی قرار بگیرند. میزان شیوع فشارخون در کسانی که در برجهای پراسترس کار می کنند بیش از افراد مشغول به کار در برج های کم استرس است.

 

محیط اجتماعی

استرس همچنین با محیط اجتماعی افراد، مانند ازدحام جمعیت و خشونت، ارتباط دارد. تحقیقات روی حیوانات نشان داده است که زندگی در محیطی پر ازدحام و خشن باعث فشارخون مزمن می شود .

در پژوهشی، واکنش پذیری قلبی عروقی افرادی که در محله های پرازدحام و کم ازدحام زندگی میکردند باهم مقایسه شد .

این افراد از نظر بعضی ویژگیهای مهم مانند سن، جنسیت و درآمد، همانند بودند. به هنگام انجام دادن یک کار ذهنی استرسی زا، افزایش فشار خون و ضربان قلب در ساکنان محله های پرازدحام، بیش از افراد ساکن در محله های کم ازدحام بود.

به طورکلی،  استرس مزمن در ایجاد فشارخون بالا نقش مهمی بازی میکند،

فشارخون زیاد

 خشونت و خصومت در فشارخون زیاد نیز نقش دارد

افراد مبتلا به فشارخون بیشتر احتمال دارد که به طور مزمن، خشن و غضب آلود باشند. و در زندگی روزمره، فشارخون به هنگام عصبانیت و خصومت بیشتر افزایش پیدا می کند تا در هنگام خوشی .

در بعضی از خانواده ها، درگیری میان پدر و مادر و فرزندان میتواند منبع عمده ی عصبانیت مزمن باشد و ممکن است به فشارخون بالا بینجامد

 

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا