عوارض قرص اورژانسی ضد بارداری را بدانید
عوارض قرص اورژانسی ضد بارداری موضوع این بخش از مجله پزشکی آسان طب است. این قرص ها برای سلامتی عوارض خاص خود را دارند. پس سعی کنید فقط در مواقع ضروری از آن استفاده کنید. از عوارض این قرص ها میتوان به سرگیجه، تهوع، سردرد، افزایش فشارخون و … اشاره کرد که در اکثر مواقع بعد از دو سه ماه تمام می شود.
عوارض قرص اورژانسی ضد بارداری
نتیجه استفاده از قرص اورژانسی ضد بارداری فقط جلوگیری از بارداری نیست. این قرص ها اثرات دیگری هم برای بدن دارند که برخی مفید و برخی مضر است.
قرص جلوگیری از بارداری اورژانسی باعث تغییرات جدی در وضعیت هورمونی بدن می شود. گاهی وقتها حتی عوارض قرص اورژانسی ضد بارداری آنقدر آزاردهنده خواهند بود که فرد تصمیم می گیرد استفاده از آن را قطع کند.
قرص ضد بارداری دارای هورمون هایی هستند که از آزاد شدن تخمک از تخمدان ها جلوگیری می کند. طبق اطلاعات بدست آمده در بسیاری از زنان ، عوارض قرص اورژانسی ضد بارداری طی دو تا سه ماه پس از مصرف دارو کاهش یافته و از بین میرود.
شایع ترین عارضه قرص ضد بارداری، قاعدگی های منقطع و لکه بینی است. این وضعیت معمولا در دوره های اول مصرف بیشتر است و کم کم بدن عادت می کند.
از دیگر عوارض قرص اورژانسی ضد بارداری میتوان به حالت تهوع و استفراغ، سردرد، احساس خستگی، احساس سرگیجه، درد در قسمت پایین شکم، خونریزی واژینالی، حساس شدن سینه ها و … اشاره کرد که بیشتر این علائم دو تا سه روز پس از مصرف قرص وجود ندارد.
اطلاعات دیگری درباره عوارض قرص اورژانسی ضد بارداری
جوش های پوستی، کاهش میل جنسی، افسردگی، تغییرات خلق وخو ،افزایش وزن و … از دیگر عوارض قرص های جلوگیری می باشد.
بسیاری از این علائم به دلیل استروژن موجود در قرص ها است. این نکته را هم یادآوری می کنیم که مصرف این قرص ها در افراد مبتلا به بیماری دیابت و قند خون بالا بیماری آنها را بدتر می کند. پس ترجیحا باید زیر نظر پزشک از روشهای دیگر جلوگیری از بارداری استفاده کنند.
در کل باید بگوییم اگر عوارض قرص اورژانسی ضد بارداری بعد از دو سه ماه کاهش یافت عادیست. اما اگر این عوارض تغییری نکردند شما باید روش جلوگیری از بارداری را عوض کنید.
قرص های ضد بارداری عوارض جدی تری هم دارند. مانند :
افزایش خطر فشار خون
لخته شدن خون
افزایش خطر حملات قلبی و مغزی
تومورهای کبدی
سنگ های صفراوی
و …
قرص اورژانسی لونژیل ( لوونورژسترول) و اووسیز همه عوارض مشابهی دارند. روش اورژانسی با قرص پیشگیری LD و HD با تهوع و استفراغ بیشتری همراه است. و ممکن است بدلیل همین مشکل قرص بعدی مصرف نشود .
این نکته را یادآوری میکنیم که روش اورژانسی نباید بیش از 2-3 بار در سال استفاده شود و در یک سیکل قاعدگی هم فقط یکبار اجازه استفاده از آن را دارید. وگرنه وضع پرودیتان خراب می شود و نیازمند درمان های دیگری می شوید.
برخی مطالعات ارتباط بین مصرف قرص های ضد بارداری با خطر سرطان سینه را نشان داده اند. برخی دیگر از مطالعات وجود این ارتباط را رد کره اند.
زمان شروع مصرف قرص اورژانس
مصرف قرص بلافاصله پس از تماس مشکوک تا 72 ساعت باید انجام شود و بعد از آن فایده ندارد.
نحوه مصرف انواع قرص های اورژانسی ( فقط یک روش با مشورت پزشک )
1. قرص HD: دو 2 عدد در اولین فرصت تا 72 ساعت بعد از تماس مشکوک/ 2 عدد 12 ساعت بعد از آن
2. قرص LD: چهار 4 عدد در اولین فرصت تا 72 ساعت بعد از تماس مشکوک/ 4 عدد 12 ساعت بعد از آن
3. قرص تری فازیک: 4 عدد قرص سفید رنگ در اولین فرصت تا 72 ساعت بعد از تماس مشکوک/ 4 عدد قرص سفید 12 ساعت بعد از آن (قرصهای مرحله سوم)
4. قرص لوونورجسترول: یک عدد در اولین فرصت تا 72 ساعت بعد از تماس مشکوک/ یک عدد 12 ساعت پس از آن
امیدواریم از اطلاعاتی که در این بخش از مجله پزشکی آسان طب تقدیم تان کردیم بهره کافی را برده باشید.