افزایش اسپرم در مردان با روش های طبیعی

اسپرم زایی به فرایند تولید اسپرم اطلاق می شود که در بیضه های جنس مذکر پس از رسیدن او به بلوغ انجام می شود. از طریق تقسیم سلولی تکرار شونده ای که میوز خوانده می شود، روزانه 300 میلیون اسپرم تولید و در اپیدیدیم، شبکه ای از مجاری که در پشت بیضه واقع شده، ذخیره می شود.در این مطلب از مجله پزشکی آسان طب با ما همراه باشید تا برایتان راجع به اسپرم زایی و افزایش اسپرم به روش های طبیعی بگوییم.

افزایش اسپرم

آشنایی با نحوه اسپرم زایی

به طور معمول، 200 تا 500 میلیون اسپرم در هر نوبت انزال آزاد می شوند. برخی از این اسپرم ها نابهنجار یا مرده اند، اما برای آنکه شمارش اسپرم بهنجار تلقی شود. وجود حداقل 20 میلیون اسپرم سالم در هر میلی لیتر منی ضرورت دارد. اندازه اسپرم میکروسکپی است و هر اسپرم فقط یک پانصدم اینچ طول دارد. تعداد اسپرم موجود در هر 10 تا 20 انزال معادل جمعیت کره زمین است. اسپرم از یک سر شامل هسته سلول که در بر دارنده کروموزم هاست، یک بخش میانی، و یک دم تشکیل میشود. در بخش میانی واکنشهای شیمیایی ضروری برای فراهم کردن انرژی دم انجام میشود؛ این انرژی برای حرکات عقب به جلوی شلاق مانند دم که سبب به پیش راندن اسپرم می شود لازم است. در حین مقاربت، میلیونها اسپرم در زمان اوج لذت جنسی مرد به درون واژن ریخته میشوند، و سفر اعجاب آوری را به سوی بالا به طرف رحم، و سپس لوله های فالوپ آغاز میکنند. اما در زمان لقاح فقط به یک اسپرم واحد اجازه ورود به هر تخمک موجود داده میشود.

کارکرد اندام های جنسی مذکر 

 اندام های جنسی اصلی مذکر عبارتند از قضیب، بیضه دان، بیضه ها، غده پروستات،کیسه های منی، اپیدیدیم، غدد کوپر، مجرای ادرار،مجرای ترشحی بیضه.در طی نوجوانی تغییرات  عمده ای در این اندام ها رخ میدهد. رشد بیضه ها و بیضه دان از حدود 12 سالگی سرعت می گیرد و پس از 13 سالگی به اورج می رسد و سپس آهسته تر می شود. سنین ذکر شده را باید سن  متوسط به شمار آورد. در طی این دوره، طول بیضه ها 1.5 برابر و وزن آن 8.5 برابر می شود.رشد قضیب در نوجوانی، در فاصله 14 تا 16 سالگی به حداکثر می رسد به طوری کہ طول و محیط آن دو برابر می شود. غده پروستات و کیسه های منی نیز به مرحله رسش رسیده و ترشح منی را آغاز میکنند. غدد کوپر نیز در این زمان رسیده می شوند و شروع به ترشح مایعی قلیایی می کنند که محیط اسیدی مجرای ادرار را خنثی کرده و مسیر مطمئن و راحتی برای عبور اسپرم فراهم می کند. این مایع در طی تحریک جنسی و قبل از وقوع انزال در محل سوراخ مجرای ادرار ظاهر می شود. از انجا که این مایع در 25% موارد آزمایش شده محتوی اسپرم است بنابراین حتی اگر مرد قبل از وقوع انزال پس بکشد احتمال بارداری منتفی نیست.

افزایش اسپرم با چه اقداماتی ممکن می شود؟

افزایش اسپرم

سیگار نکشید.

افزایش اسپرم

لباس راحت بپوشید.

با آب داغ حمام نکنید

دمای بیرونی بیضه‌ها نباید افزایش یابد.

ورزش کنید.

قهوه بنوشید ولی زیاده روی نکنید

غذای مناسب مصرف کنید.

از مصرف الکل دوری کنید.

افزایش اسپرم

خودارضایی نکنید.

خیلی زیاد دوچرخه سواری نکنید

غذا های قرمز بیشتر بخورید

از ویتامین‌ و مکمل‌های غذایی استفاده کنید

غذاهایی که برای افزایش اسپرم مفید هستند

افزایش اسپرم

روی: در اسپرم سازی و تولید تستوسترون و سلامتی بدن تاثیر دارد. نخود فرنگی، لوبیا، صدف خام، تخم کدو، کره بادام زمینی و آجیل مقدار زیادی روی دارند.

افزایش اسپرم

آووکادو: دارای ویتامین E است و باعث افزایش تحرک اسپرم و بالا رفتن قدرت نفوذ آن داخل تخمک می شود.

افزایش اسپرم

موز: موز حاوی ویتامین B1،  A و C است و موجب تعدیل هورمون های جنسی مردانه می شود.

افزایش اسپرم

گردو: همچنین حاوی آرژنین و امگا 3 است که جریان خون را در بیضه ها تسریع می کند و حجم و تعداد اسپرم ها را بالا میبرد.

افزایش اسپرم

سیر: دارای آنتی‌اکسیدان است که برای تحرک اسپرم‌ها ضروری است. آلیسین ماده دیگر موجود در سیر است که ازاسپرم‌ ها محافظت میکند.

افزایش اسپرم

جینسینگ: حاوی آنتی‌اکسیدان که باعث افزایش قدرت مردها می‌شود.این ماده جریان خون به عروق اندام‌های تناسلی را افزایش داده و میل جنسی را افزایش می‌دهد.

افزایش اسپرم

جو دو سر: حاوی آونین است و باعث افزایش میل جنسی و بهبود کیفیت نعوظ می شود.

افزایش اسپرم

شکلات تلخ: شکلات تیره دارای آرژنین هیدروکلراید است و تعداد اسپرم ها را چند برابر می کند.

افزایش اسپرم

مارچوبه: مارچوبه گیاه مفیدی است که از چسبیدن اسپرم ها به یکدیگر جلوگیری می کند.

بیماری هایی که مانع افزایش اسپرم میشوند

برخی از بیماری ها در مردان می تواند آینده باروری را به مخاطره اندازد. بنابراین همه بیماری های عفونی در کودک لازم است جدی گرفته شود. بیماری از جمله اوریون در کودکی.همچنین بیماری واریکوسل که در آن بیضه متورم و واریسی شکل می شود. این بیماری باعث کاهش حرکت اسپرم و تغییر شکل ظاهری آنها و حتی کاهش تعدادشان می شود و در نهایت منجر به ناباروری می گردد.

‫4/5 ‫(1 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا