بیماری Polyarthralgia و ارائه روش‌های مختلف تشخیص آن

Polyarthralgia نوعی بیماری بوده که موجب درد در چندین قسمت بدن خواهد شد. این بیماری علت‌های مختلفی داشته و در افراد مسن شایع‌تر بوده و همچنین زنان را بیشتر از مردان درگیر خود خواهد کرد. در این مقاله قصد داریم به عوامل بیماری Polyarthralgia پرداخته و گزینه‌های درمان برای این وضعیت را بررسی کنیم.

بیماری Polyarthralgia و بررسی آن

علاقه‌مندان به مجله پزشکی آسان طب؛ مطالب و موضوعاتی که در این مقاله به آنها خواهیم پرداخت عبارتند از:

بیماری Polyarthralgia

علائم بیماری Polyarthralgia چیست؟

عوامل خطرناک بیماری Polyarthralgia چه می‌باشد؟

تشخیص بیماری Polyarthralgia چگونه صورت می‌گیرد؟

به هنگام مواجهه با این بیماری باید چه واکنشی نشان دهیم؟

به طور کلی، Polyarthralgia یک بیماری غیرالتهابی بوده که شامل علائم متعددی می‌باشد، از جمله:

درد‌های مفصلی

ایجاد حساسیت

سفت شدن مفاصل

تورم مفاصل

ضعف و خستگی

در نظر داشته باشید که چگونگی دردناک بودن مفاصل در افراد مختلف گوناگون است.

تفاوت بیماری Polyarthralgia با آرترالژی، آرتریت و پلی مالژیا

اگرچه این بیماری‌ها شباهت‌های بسیاری با هم دارند، اما آرترالژیا، آرتریت و پلی مالژیا از سایر سندرم‌های درد‌های التهابی و غیرالتهابی مجزا می‌باشد. نکته قابل توجه این است که آرترالژی به جای مفصل‌های متعدد یک مفصل را تحت تاثیر قرار می‌دهد، همچنین درد آرتریت نیز همراه با التهاب مفصلی بوده که در آرترالژی و polyarthralgia وجود ندارد. در ادامه باید گفت، درد polyarthritis با التهاب مفصلی همراه بوده و معمولا بر روی پنج و یا بیشتر مفاصل تاثیر می‌گذارد.

در نظر داشته باشید که oligoarthritis یا بیماری oligoarticular دو تا چهار مفصل را تحت تاثیر قرار داده و osteoarthritis نیز سبب درد در مفصل زانو، باسن و دست خواهد شد. نکته حائز اهمیت دیگر آن است که myalgia به درد عضلانی اشاره داشته و علائم التهابی ندارد، همچنین polymyalgia نیز شامل درد عضلانی بوده و بر عضلات مختلف تاثیرگذار خواهد بود.

علائم و عوامل خطرناک بیماری Polyarthralgia

بیماری Polyarthralgia می‌تواند علل متعددی داشته باشد که هم‌اکنون به برخی از آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

جراحات و شکستگی

عفونت‌های ناشی از ویروس

بروز برخی از بیماری‌های خودایمنی مانند rheumatoid arthritis و لوپوس

تورم و تحریک مایع بین ماهیچه‌ها، تاندون‌ها و استخوان‌ها

Tendinitis، که موجب تورم و یا التهاب تاندون می‌شود

فعالیت زیاد و بیش از حد مفاصل

Osteoarthritis

Osteomyelitis، که به علت میکروب‌ها و باکتری‌های موجود موجب عفونت‌های استخوانی خواهد شد

arthritis روده‌ای که به علت عفونت‌های قارچی و باکتری موجب التهاب مفاصل می‌شود

افرادی که دارای شرایط قید شده در زیر می‌باشند می‌توانند خطر ابتلا به polyarthralgia را تا حدودی افزایش دهند

افرادی که دچار اضافه وزن هستند

افرادی که یک سبک زندگی غیرفعال را سپری می‌کنند

اشخاصی که دارای شغل فیزیکی و سختی باشند

اشخاصی که با توجه به شغل خود مجبورند روزانه به انجام اقدامات تکراری بپردازند

کسانی که در گذشته دچار آسیب شده‌اند

افراد مسن به ویژه زنان

تشخیص بیماری polyarthralgia چگونه صورت می‌گیرد؟

پزشک در ابتدا برای تشخیص بیماری polyarthralgia، ارزیابی‌های اولیه را بر روی بیمار انجام خواهد داد. این ارزیابی‌ها معمولا شامل تاریخچه پزشکی بیمار و معاینه فیزیکی بوده که شامل تست‌های خاص و تکنیک‌های تصویربرداری می‌باشد.

بیماری Polyarthralgia

پزشک در رابطه با تاریخچه پزشکی بیمار معمولا سوالاتی را از فرد می‌پرسد، با این مضمون که آیا درد پس از جراحت ظاهر شده و یا اینکه سابقه بیماری مفصلی در خانواده وی وجود داشته است یا خیر، معاینه فیزیکی نیز معمولا شامل بازرسی، حساسیت مفاصل، بررسی دامنه حرکات و آزمایشات خاص خواهد شد. پزشک در ابتدا سعی کرده تا محل دقیق درد را تعیین کرده و مفاصل را تحت تاثیر قرار دهد.

همراهان آسان طب؛ در نظر داشته باشید برخی از آزمایشات نیز برای کمک به تشخیص بیماری ضروری بوده که معمولا شامل آزمایش خون برای بررسی موارد زیر می‌باشد:

عامل rheumatoid

سرعت رسوب گلبول قرمز

اسید اوریک

پروتئین انفعالی C

پزشک ممکن است برای از بین بردن مایع از مفاصل، arthrocentesis را انجام دهد زیرا درد را تسکین خواهد داد و پزشک می‌تواند با تجزیه و تحلیل مایعات به نتیجه مطلوب برسد. در نهایت تکنیک‌های تصویربرداری نیز می‌تواند برای کمک به تشخیص بیماری موثر باشد و روش‌های آن شامل رادیوگرافی، تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)، سونوگرافی و اسکن کامپیوتری (CT) خواهد بود.

CT می‌تواند در ترکیب با تزریق رنگ انجام شده تا غضروف، رباط‌ها و بافت اطراف مفصل بهتر دیده شوند.

به هنگام مواجهه با این بیماری باید چه واکنشی نشان دهیم؟

درمان polyarthralgia می‌تواند توسط دارو یا استراتژی‌های رایگان دارو صورت گیرد. در حقیقت هدف از درمان کاهش درد و بهبود زخم بوده تا مفاصل به درستی عمل کنند.

مصرف دارو

داروهای متعددی در دسترس هستند که می‌توانند به کنترل درد و از بین بردن تورم مفصلی کمک کنند. در مواردی که فرد دچار درد متوسط یا شدیدی شود، پزشک اغلب داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) یا مهارکننده‌های cyclooxygenase-2 را تجویز می‌کند.

مطالعات نشان داده که هر دو درمان اثربخشی مشابهی دارند، گرچه مهارکننده‌های COX-2 عوارض جانبی کمتری در روده ایجاد خواهند کرد. توجه داشته باشید که مصرف استامینوفن نیز ممکن است برای از بین بردن درد‌های متناوب در موارد کمردرد استفاده شود.

استراتژی‌های رایگان بدون دارو

تغییرات متعدد و شیوه زندگی در حفاظت و تقویت مفصل‌ها موثر خواهد بود. پزشکان و فیزیوتراپیست‌ها ممکن است تمرینات بدنی متوسط ​​مانند راه رفتن، شنا کردن و دوچرخه ثابت را توصیه کنند. این فعالیت‌ها بر روی مفاصل فشار زیادی را وارد نکرده و به کاهش استرس در آن‌ها کمک خواهد کرد.

پیشنهادات دیگر به منظور این امر عبارتند از:

استراحت مفاصل

مصرف یک رژیم غذایی سالم برای از کاهش و یا حفظ وزن

حمام آب گرم

ماساژ

انجام تمرینات کششی

جالب است بدانید تغییر عادت‌های ساده روزمره نیز می‌تواند درد را از بین برده و به فرد کمک کند تا با آن کنار بیاید.

لازم به ذکر است که ثابت‌سازی مفصل هنوز هم در کوتاه مدت می‌تواند برای کنترل و حفاظت از درد مفید باشد. با این حال، اگر زمان ثابت‌سازی مفاصل طولانی باشد، می‌تواند به سفتی مفصلی و حرکت نکردن منجر شود. بنابراین در حالت ایده آل، سعی کنید آن را به آرامی حرکت دهید.

بیماری Polyarthralgia

البته پزشکان فیزیکی ممکن است جایگزین‌ و تکنیک‌های ویژه‌ای همچون استفاده از سونوگرافی، جریان الکتریکی، گرما، سرما، تحریک کننده پوست و تحریک الکتریکی عصبی را برای کمک به کنترل درد را ارائه دهند.

نگاهی اجمالی

Polyarthralgia یک وضعیت پزشکی در رابطه با مفاصل دردناک بوده که هیچ اثری از التهاب در آن به چشم نمی‌خورد. این بیماری ممکن است علت‌های مختلفی داشته باشد و اغلب فقط برای مدت کوتاهی به طول انجامیده و نیازی به درمان فوری ندارد.

برای محدود کردن و کاهش درد ناشی از بیماری Polyarthralgia، می‌توان اقدامات متعددی انجام داد و بسته به شدت آن، افراد می‌توانند از داروهای ضد درد استفاده کنند، البته تغییرات تحصیلی و سبک زندگی نیز می‌تواند موثر باشد، تا اطمینان حاصل شود که فعالیت‌های روزانه افراد بدون درد بوده و حفظ کیفیت زندگی آن‌ها به خوبی صورت می‌گیرد.

Source: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا