افتادگی چشم و ارائه روش‌های مهم و کارآمد جهت درمان آن

افتادگی چشم معمولا ناشی از پیری یا موارد بهداشتی بوده و برای بهبود و درمان آن می‌توان از انواع داروهای خانگی استفاده کرد. پوست زیر چشم بسیار ظریف است، به همین دلیل گاهی تیره‌تر از سایر نقاط به نظر می‌رسد. افزایش سن و پیری می‌تواند باعث افتادگی چشم شود، اما عوامل دیگری نیز وجود دارد، بنابراین می‌تواند جوانان را نیز تحت تاثیر قرار دهد. این افراد وقتی به آینه نگاه می‌کنند متوجه افتادگی چشم خود خواهند شد که می‌تواند برای آن‌ها بسیار آزاردهنده و ناراحت کننده باشد.

افتادگی چشم و بررسی آن

علاقه‌مندان به مجله پزشکی آسان طب؛ ما در این مقاله قصد داریم موضوعات مطرح شده زیر را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم.

افتادگی چشم

عوامل افتادگی چشم

درمان‌های پزشکی

درمان‌های خانگی

زمان مراجعه به پزشک

حقایقی صریح در رابطه با افتادگی چشم

افتادگی چشم در سالمندان بیشتر اتفاق می‌افتد، اما با این حال جوانان نیز از این قاعده مستثنی نیستند. برای رفع این مشکل معمولا از داروها و در صورت لزوم از جراحی‌های زیبایی استفاده می‌شود. پزشک چهره و چشم افراد را مورد بررسی قرار خواهد داد تا پی ببرد که آیا درمان ضروری می‌باشد یا خیر.

عوامل افتادگی چشم

در اکثر موارد افتادگی چشم به کیفیت تغذیه و زندگی سالم افراد بستگی دارد. در زیر به نمونه‌هایی از مسائل بهداشتی و تاثیرات شیوه زندگی افراد که باعث افتادگی چشم می‌شوند، خواهیم پرداخت.

کم‌آبی

شایع‌ترین علت افتادگی یا فرورفتگی چشم، کمبود آب بدن می‌باشد. مصرف قهوه و نوشابه‌های گازدار ممکن است باعث اثرات دیورتیک، از جمله افزایش ادرار شده که همین امر می‌تواند منجر به کم‌آبی شود.

کمبود ویتامین

کمبود ویتامین C، ویتامین K و آهن می‌تواند سبب نابینایی چشم شود. در واقع، چشم‌های فرو‌رفته یکی از علائم ناتوانی در تغذیه می‌باشد. ویتامین C به جذب آهن و کاهش خونریزی کمک کرده، در حالی که ویتامین K مسئول کلیه خون‌ها می‌باشد. نقص در یک یا هر دو از این ویتامین‌ها می‌تواند منجر به کبودی، پوستی ناسالم و چشم‌های فرورفته شود.

خواب

خواب کافی و یا خوابی با کیفیت پایین نیز منجر به فرورفتگی و افتادگی چشم و همچنین تغییر رنگ پوست زیر چشم خواهد شد.

اگر می‌خواهید خواب شما کیفیت خوبی داشته باشد، رعایت نکات زیر ضروری است:

بیشتر وقت‌ها در رختخواب خوابید

بیدار شدن بیش از یک بار در هر شب

در طول بیش از 20 دقیقه بیدار نمانید

کاهش وزن

گاهی اوقات کاهش وزن به اندازه کافی چشمگیر بوده و باعث ایجاد رگ‌های خونی در زیر چشم‌ها شده، در نتیجه پوست را شفاف ساخته و باعث ایجاد افتادگی و فرورفتگی چشم خواهد شد. همچنین کاهش چشمگیر وزن ممکن است باعث کمبود تغذیه‌ شده که این هم منجر به افتادگی چشم خواهد شد.

ژنتیک

افتادگی چشم ممکن است توسط ژنتیک یا DNA فرد ایجاد شود.

سیگار کشیدن

سیگار کشیدن باعث کاهش کشش کلاژن و پوست شده که این مورد هم یکی دیگر از علت‌های افتادگی چشم می‌باشد.

آلرژی

آلرژی می‌تواند موجب نابینایی و قسمت‌های تاریک در زیر چشم‌‌ها شود. این اثرات ناشی از التهاب در رگ‌های خونی زیر چشم یا مسدود شدن بینی‌ها بوده که می‌تواند با آلرژی همراه باشد.

عفونت سینوس

همراهان آسان طب؛ سینوس‌های التهابی یکی دیگر از عوامل افتادگی چشم می‌باشد. احتقان و فشار بینی از علائم عفونت سینوس بوده و فرد باید تحت نظر پزشک قرار بگیرد.

تروما

هر گونه آسیب به صورت و یا استخوان در اطراف چشم می‌تواند منجر به افتادگی چشم شود. اغلب شکستگی‌ها در چند هفته یا چند ماه بهبود می‌یابند.

درمان پزشکی

چشم‌های فرورفته با در نظر گرفتن شرایط پزشکی، مانند آلرژی و مشکلات سینوسی می‌توانند با داروها درمان شوند. این داروها اغلب شامل آنتی بیوتیک‌ها برای عفونت‌های سینوسی و آنتی هیستامین‌ها و قطره‌های چشم برای آلرژی‌ها خواهد بود. چشم‌های فرورفته‌ای که در نتیجه پیری یا ژنتیک ایجاد می‌شود را نیز می‌توان با جراحی‌های زیبایی به حالت عادی بازگرداند، با این حال، جراحی هرگز بدون خطر نیست.

افتادگی چشم

پرکننده‌های پوستی شامل تزریق اسید هیالورونیک به بافت حساس زیر چشم می‌باشد، بنابراین ممکن است فرد دچار عوارض جانبی شود.

درمان‌های خانگی

تغییر سبک زندگی و درمان‌های خانگی می‌تواند به کاهش افتادگی و فرورفتگی چشم کمک کند. درمان‌های خانگی شامل موارد زیر می‌باشد:

مصرف آب

آب ضروری‌‌ترین عامل برای سلامتی بدن انسان بوده و بر روی همه عضو‌های بدن انسان تاثیر مثبت می‌گذارد. بنابراین افرادی که دچار افتادگی چشم شده‌اند، با افزایش مصرف آب و محدود کردن نوشیدنی‌های دیورتیک به بهبودی کامل خواهند رسید. در نظر داشته باشید که نوشیدن 8 تا 10 لیوان آب در روز می‌تواند از افتادگی چشم در افراد جلوگیری نماید.

خواب خوب

افتادگی چشم اغلب بیانگر این است که افراد به اندازه کافی نمی‌خوابند. با توجه به بررسی‌های انجام شده، بزرگسالان به 7 تا 9 ساعت خواب در شب نیاز دارند، در حالی که نوزادان، کودکان، نوجوانان و همچنین افراد مسن به خواب بیشتری نیاز خواهند داشت.

روغن بادام

افتادگی چشم نشان‌دهنده این است که پوست زیر چشم، مواد مغذی خود را از دست داده است. با استفاده از روغن بادام که غنی شده از ویتامین E می‌باشد، به ناحیه زیر چشم ویتامین خوبی خواهد رسید.

سیب‌زمینی خام

سیب‌زمینی حاوی ویتامین C، آنزیم‌ها و نشاسته بوده و می‌تواند تغذیه پوست نازک زیر چشم را فراهم کند. همچنین سیب‌زمینی سرد و خام باعث کاهش التهاب رگ‌های خونی نیز خواهد شد.

کیسه‌های چای

چای حاوی آنتی اکسیدان‌ها و فلاونوئیدها بوده و استفاده از کیسه‌های چای باعث افزایش گردش خون، آرام کردن عصب و عضلات چشم خواهد شد. دو کیسه چای که آب آن کشیده شده باشد را به آرامی بر روی ناحیه نازک و حساس زیر چشم به مدت 10 دقیقه قرار دهید.

برش خیار

خیار یک درمان خانگی محبوب برای ناحیه‌های تاریک و فرورفتگی‌های چشم می‌باشد. تکه‌های خیار را می‌توان برای اثر خنک کنندگی و کاهش تورم در ناحیه زیر چشم قرار داد.

روغن ماهی

این روغن غنی شده از اسیدهای چرب بوده و خاصیت ضدالتهابی دارد، بنابراین باعث بهبود سلول‌های آسیب دیده می‌شود. روغن ماهی را می‌توان با باز کردن یک کپسول و قرار دادن روغن آن بر روی پوست زیر چشم استفاده کرد. در نظر داشته باشید که این کار را باید قبل از خواب به مدت 4 هفته انجام داد.

آب لیمو

این مورد یک سفید‌کننده طبیعی است، بنابراین هنگامی که به پوست زیر چشم‌ها اعمال شود، پوست مرده را از بین برده و تغییر رنگ خواهد داد. ضروری است که پس از استفاده از آب لیمو صورت خود را با آب شسته تا باعث تحریک پوست نشود، همچنین حتما آب لیمو را از چشمان خود دور نگه دارید.

چه موقع باید به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر افتادگی چشم با گذشت زمان و با رعایت موارد گفته شده یعنی خواب کافی، مصرف آب و موارد دیگر بهبود نیافت و علائم دیگری را نیز به همراه داشت، باید به پزشک مراجعه کنید.

سایر علائم نیز نشان‌دهنده مشکلات دیگری می‌باشد که شامل موارد زیر است:

افتادگی چشم

گرفتگی بینی

خارش، خشکی و یا قرمزی در ناحیه چشم

خستگی

کاهش وزن و یا اشتهای شدید و غیر‌معمول

تهوع و سایر مشکلات گوارشی

سردرد

در اغلب اوقات، افتادگی چشم زندگی افراد را تهدید نخواهد کرد و اگر آن‌ها با پیری یا ژنتیک ارتباط داشته باشند، معمولا مشکلات دیگری ایجاد نخواهند کرد. با این حال، در صورت بروز هر گونه مشکل در ناحیه چشم، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

آیا شما تاکنون دچار این مشکل شده‌اید؟ چگونه آن را رفع کردید؟

Source: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا