ماهی گوپی : تغذیه و نگهداری صحیح از آن به همراه 3 کلیپ دیدنی

ماهی گوپی ، ماهی آکواریومی آب شیرین می باشد که به سادگی قابل تکثیر و نگهداری است. به دلیل ظاهر زیبا و تکثیر آسان مورد علاقه ی عموم می باشد. برای آشنایی بیشتر با ماهی گوپی، تعیین جنسیت، نحوه ی تغذیه و در کل روش نگهداری از آن ها در ادامه ی مطلب از مجله ی آسان طب با ما همراه باشید.

نحوه زایمان ماهی گوپی

روش‌های مختلف تکثیر ماهی گوپی

ماهی گوپی‌ها مانند انسان‌ها می‌خوابند

 

ماهی گوپی ، ماهی آب شیرین

ماهی گوپی (Poecilia reticulata)، ماهی آکواریومی آب شیرین توسط رابرت جان گاپی(Robert John Guppy) در سال ۱۸۶۶ شناسایی شد (طبق تحقیقات، چند سال قبل از این هم این ماهی برای آلمانی ها شناخته شده بود). گوپی گونه‌ای از ماهی مولی و از تیره رنگین ماهیان می باشد. منشاء اصلی این ماهی ونزویلا، ترینیداد، شمال برزیل و گینه است. طول گوپی ها در ماهی های ماده به ۶ سانتی‌متر و در ماهی‌ های نر به سه سانتی متر می‌رسد. ماهی های نر همیشه مواظب ماده‌ ها هستند در هر فرصتی اسپرم خود را به آن‌ها منتقل می نمایند در حاصل یک بار انتقال ممکن است شش بار تخم ها را بارور کند.

فوق راسته: شعاع جدیدیان Neopterygia

راسته: کپور ماهیان دندان دار Cyprinodontiformes

خانواده: زنده زا ها Poecilidae

جنس: پویسیلیا Poecilia

رده: ماهیان استخوانی  Osteichthyes

گونه: گوپی (میلیون فیش) reticulata Poecilia

زیر رده: شعاع داران  Actinopterygii

PH: محدوده متوسط: ۷ (خنثی)

سختی آب: متوسط

درجه حرارت: کمتر از ۷۵ درجه فارنهایت (درحدود ۶۰ تا ۸۰ درجه فارنهایت)

نگهداری از ماهی گوپی

ماهی گوپی

تحقیقات انجام شده، برای تسریع در روند بلوغ در ماهی های  گوپی آنها را به مدت ۱۲ ساعت در روز زیر نور مهتابی قرار دهید. برای این که بلوغ بیولوژیک و فیزیولوژیک در ماهی های گوپی سریع تر انجام گیرد به دمای مناسب احتیاج است. برای رسیدن  ماهی ها به بلوغ دمای ۲۶ درجه حدودا به مدت ۵ ماه می‌تواند موثر باشد و کاهش دما نیز زمان رسیدن به بلوغ در ماهی ها را افزایش خواهد داد.

تشخیص جنسیت ماهی های گوپی

در ماهی های ماده ی گوپی باله ی زیر شکم ماهی پهن، بزرگ و گرد است، اما باله ی زیر شکم ماهی گوپی نر باریک و کشیده است. در ماهی های ماده بدنی ساده و بی نقش و نگار را ملاحظه می کنید، اما بدن ماهی های نر دارای نقش های گوناگون و رنگ‌های بیشتری است. خال سیاه در زیر شکم ماهی های ماده گوپی وجود دارد که نشان دهنده ی وضعیت بچه ها می باشد، اما ماهی نر کشیده تر و باریک تر و لاغر تر است و هیچ نشانه ای از خال سیاه در زیر شکمش وجود ندارد.

تغذیه ماهی های گوپی

ماهی گوپی

 برای تسریع روند بلوغ در ماهی های گوپی می‌توانید با استفاده از مواد پروتئینی و ویتامین ها ، آن ها را تغذیه کنید. البته بهتر است که ماهی ها از دو ماهگی به بالا از غذاهایی با پروتئین ۴۰ درصد بهره مند شوند. بهترین راه این است که از ۲ ماهگی به بالا از غذاهای زنده (کرم توبیفکس ، کرم خونی و آرتمیای بالغ) برای تغذیه ماهی گوپی استفاده کنید. توصیه می کنیم که از ماه سوم استفاده از قطره ویتامین که به صورت محلول باشد را شروع کنید.

جهت تغییر رنگ ماهی های مولد گوپی می توانید از غذاهای زنده و غذاهای رنگدانه دار همانند کاروتنوئید ها استفاده کنید. توصیه ما به شما این است که از غذاهای ترکیبی که دارای هویج هستند استفاده کنید.  یک غذای ترکیبی حاوی مواد پروتئینی مانند جگر را بعد از چرخ کردن، با اضافه کردن مقداری هویج  دوباره چرخ کنید وقتی کامل نرم نرم شود، می توانید آن را مصرف کنید. دقت کنید که این غذا باید با دقت لازم به کار گرفته شود زیرا باعث آلودگی می شود.

شما می توانید به گوپی ها غذاهای خشک شده ی فریزری لارو قرمز رنگ، پشه های ریز توبیفکس، میگوی آب شور و غذاهای آماده که حاوی حجم بالای سبزیجات (مثل Spirulina) هستند بدهید. اما فراموش نکنید فقط یک دقیقه و در دو وعده به آن ها غذا بدهید باقیمانده غذاهایی که خورده نمی شوند مخزن را آلوده می کنند (اگر غذای خورده نشده باقی ماند جمع آوری کنید).

بهتر به بچه های گوپی بیشتر از سه وعده غذا ندهید. بازار های ماهیان زنده زا مانند ماهی های گوپی پس از زایمان تا دو روز از کیسه های زردی که دارند تغذیه می کنند و شما می توانید در روز سوم به آن ها غذاهای خشک شده و یا نوزادان میگوی نمکی بدهید. نوزادهای ماهیان زنده زا پر خور هستند و سریع رشد می کنند، حتی در ۱-۲ ماهگی بالغ می شوند. البته اگر شرایط نگهداری مناسب آن ها نباشد تا ۶ ماه بالغ نخواهد شد.

تولید مثل ماهی گوپی

طول مدت زایمان ماهی های گوپی به درجه حرارت آب بستگی دارد و اگر درجه حرارت آب پایین باشد مدت زمان بار داری طولانی‌تر خواهد شد، اگر درجه حرارت آب بالا باشد مدت زمان بار داری کوتاه تر خواهد شد. 
تعداد نوزادان و بستگی به اندازه شکم مادرشان دارد که معمولاً ۵ الی ۱۵۰ هزار نوزاد در هر دوره به دنیا می آیند. تحقیقات انجام شده به طور معمول یک ماهی در گوشی با سه ماهی ماده گوپی به خوبی در تکثیر مورد استفاده قرار می گیرند.
‫3.5/5 ‏‫(23 نظر)‬

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

‫5 دیدگاه ها

  1. سلام داداش 1 میتونید از ظرف مخصوص زایمان استفاده گنی

    2 قبل از اینکه به دنیا بیان کاهو را در آب جلوی آفتاب به مدت 1الی2 روز بزار تا سبز رنگ بشه

    3 میتونی همان غذاش رو پودر کنی ودر آی حل کنی به آن بدی

  2. باسلام من الان ۴تا بچه گوپی ۲روزه دارم باید بهش چی بدم غذای خاصی داره یا همان غذای والدین پودر شده را میتوان داد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا