لسیتین و معرفی مزایا و همچنین مواد غذایی مختلف حاوی آن

لسیتین گروهی از مواد چرب موجود در بافت‌های گیاهی و حیوانی را توصیف می‌کند. فرم تجاری لسیتین به طور معمول، در انواع غذاها، لوازم آرایشی و داروها استفاده می‌شود، زیرا عمر مفید انسان را افزایش داده و به عنوان امولسیفایر عمل می‌کند. مکمل‌های این ماده همچنین می‌توانند برای درمان مشکلاتی از قبیل کلسترول بالا و سیستم گوارش نیز مورد استفاده قرار گیرند.

لسیتین و بررسی آن

علاقه‌مندان به مجله پزشکی آسان طب؛ ما در این مقاله قصد داریم تا به مطالب مندرج در زیر بپردازیم:

لسیتین

انواع لسیتین

فواید آن برای سلامتی

آیا مصرف این ماده خطراتی دارد؟

منابع غذایی حاوی لسیتین

حقایقی صریح در رابطه با لسیتین:

بیشتر مکمل‌های این ماده از سویا ساخته شده و برای درمان چندین وضعیت پزشکی و مسائل مربوط به سلامت مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما تحقیقات انجام شده در مورد اثربخشی آن محدود بوده و هیچ تعامل مستندی میان آن و انواع دارو یا شرایط پزشکی وجود ندارد.

نکته حائز اهمیت این است که افراد مبتلا به آلرژی تخم ‌مرغ و سویا، باید قبل از مصرف، منابع لسیتین موجود در مکمل‌ها و مواد غذایی خود را بررسی نمایند.

انواع لسیتین

اگر چه این ماده به طور طبیعی در بسیاری از غذاها وجود دارد، اما مکمل‌های آن معمولا از تخم‌مرغ، سویا و یا دانه‌های آفتابگردان مشتق می‌شوند. سویا یکی از محصولات پرطرفدار در ایالات متحده آمریکا بوده و 94 درصد آن از نظر ژنتیکی اصلاح شده است. سویا منبع بسیار خوبی از این ماده بوده و مواد شیمیایی، از جمله استون و هگزان، برای استخراج آن از روغن سویا استفاده می‌کنند.

با این حال، به علت الزامات اعلام آلرژن‌ها در غذاها، لسیتین مشتق شده از روغن آفتابگردان به طور فزاینده‌ای محبوب می شود. همچنین، افرادی که نمی‌خواهند از محصولات اصلاح شده ژنتیکی استفاده کنند ممکن است لسیتین آفتابگردان را برای مصرف انتخاب کنند.

فواید سلامتی

مزایای رایج این ماده شامل موارد زیر خواهد بود:

کاهش کلسترول

تحقیقات نشان می‌دهد که رژیم غذایی غنی از این ماده ممکن است کلسترول HDL خوب و کلسترول LDL بد را کاهش دهد. مکمل‌های آن نیز نشان داده‌اند که قصد کاهش کلسترول را دارند.

بهبود عملکرد سیستم ایمنی

علاوه بر لسیتین، سویا نیز ممکن است عملکرد سیستم ایمنی بدن را به ویژه در افراد مبتلا به دیابت افزایش دهد. مطالعات انجام شده بر روی موش‌ها نیز نشان داد که مکمل روزانه لسیتین باعث افزایش 29 درصدی فعالیت ماکروفاژ می‌شود. ماکروفاژها سلول‌های سفید خون بوده که فرآورده‌های موجود در حاشیه، میکروب‌ها، سلول‌های سرطانی و دیگر مواد خارجی را در بدن فرا می‌گیرند.

همچنین تعداد سلول‌های از بین برنده طبیعی به نام لنفوسیت‌ها که برای سیستم ایمنی بدن حیاتی هستند، به میزان 92 درصد در موش‌های غیر دیابتی افزایش یافته است، اما برای تأیید این یافته‌ها تحقیقات بیشتری در مورد انسان‌ها لازم است.

هضم بهتر

کولیت زخمی نوعی از بیماری التهابی روده (IBD) بوده که تا 907000 نفر در ایالات متحده را تحت تأثیر خود قرار داده است. لسیتین می‌تواند در کاهش بیماری‌های گوارشی بسیار کمک‌کننده و موثر واقع شود. تحقیقات نشان می‌دهد که فعالیت امولسیون لسیتین باعث بهبود مخاط در روده و محافظت از پوشش‌های دستگاه گوارش خواهد شد.

لسیتین

عملکرد شناختی پیشرفته

کولین، یکی از اجزء فسفاتیدیل کولین بوده و نقش مهمی در رشد مغز داشته و باعث بهبود حافظه می‌شود. در نظر داشته باشید؛ موش‌های نوزادی که مکمل‌های کولین را دریافت می‌کردند، به دلیل ایجاد تغییرات در مرکز حافظه مغزها، افزایش حافظه مادام العمر را تجربه کردند. تغییرات مغزی چنان قابل توجه بود که محققان می‌توانند به راحتی حیواناتی را که (حتی حیوان‌های پیر) از کولین مکمل مصرف کرده بودند، شناسایی کنند. به همین خاطر و بر طبق این اظهارات، لسیتین برای افرادی با اختلالات عصبی، بیماری آلزایمر و سایر انواع دمانس مفید بوده و تاثیرات مثبتی نیز خواهد داشت.

لسیتین؛ نوعی کمک تغذیه‌ برای شیر مادر

بعضی از خانم های شیرده ممکن است دچار گرفتگی مجاری شیر شده و شیر آن‌ها از طریق مجاری جریان پیدا نکند. این وضعیت بسیار دردناک بوده و باعث اختلال در تغذیه با شیر مادر خواهد شد. این عمل، همچنین می‌تواند منجر به گسترش ماستیت و عفونت بافت پستان شده و مشکلاتی را برای زنان شیرده به وجود آورد.

بنیاد تغذیه شیر مادر در کانادا توصیه می‌کند که بهتر است برای کمک و پیشگیری از این مشکل، افرادی که دارای مجاری دریچه مسدود شده هستند، روزانه 1200 میلی‌گرم لسیتین را

(چهار بار) استفاده کنند تا از بروز احتمالی این مشکل جلوگیری شود، این مسئله باید بسیار جدی گرفته شود و در غیر این صورت ممکن است نتایج زیان‌باری داشته باشد.

لسیتین توسط اداره غذا و داروی ایالات متحده (FDA) به طور کلی کاملا بی‌خطر شناخته شده و در صورتی که در مقادیر معمول و معقول استفاده شود، بعید است که باعث واکنش‌های جانبی شود.

بهتر است لسیتین را از طریق غذا دریافت کنید، زیرا مکمل ها از لحاظ خالص بودن و امنیتی توسط FDA تحت نظارت قرار ندارند، بنابراین مردم حتما باید قبل از مصرف، مکمل‌ها و نام‌های تجاری را مورد بررسی قرار دهند. اگر فردی دارای کلسترول بالا یا سابقه بیماری قلبی باشد، باید حتما با پزشک خود در رابطه با مصرف مکمل‌ها مشورت کند.

واکنش‌های نامطلوب احتمالی شامل موارد زیر خواهد بود:

اسهال

حالت تهوع

دل درد

افزایش بزاق دهان

احساس پریشانی

در حالی‌که بنیاد تغذیه کانادا توصیه می‌کند که از لسیتین برای زنان شیرده استفاده کنید، اما باز هم تحقیقات بیشتری در زمینه مکمل‌های لسیتین، حاملگی و شیردهی وجود دارد.

در نهایت، برخی از تحقیقات اخیر نشان دهنده آن است که فسفاتیدیل کولین موجود در لسیتین توسط باکتری‌ها در روده به trimethylamine-N-oxide (TMAO) تبدیل شده و با گذشت زمان، TMAO ممکن است در تقویت عروق، آترواسکلروز و حملات قلبی موثر باشد.

چگونگی مصرف

همراهان آسان طب؛ هیچ دوز توصیه شده‌ای برای مصرف لسیتین وجود ندارد، اما به عنوان یک قاعده کلی، دوز آن نباید از 5000 میلی‌گرم در روز تجاوز کند.

معرفی چند نمونه از منابع غذایی حاوی لسیتین

لسیتین در بسیاری از غذاها یافت می‌شود که در زیر به برخی از آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

لسیتین

گوشت اُرگان

گوشت قرمز

غذای دریایی

تخم مرغ

سبزیجات سبز پخته مانند کلم بروکسل و بروکلی

حبوبات مانند سویا و لوبیا سیاه

کاملا بدیهی است که منابع غذایی حاوی لسیتین، هیچ خطری را برای سلامتی افراد ایجاد نمی‌کند.

Source: http://asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا