هر آنچه باید در رابطه با آلرژی دارچین بدانید

دارچین نوعی ادویه بوده که از پوست چندین درخت بومی چین، هند و آسیای جنوب شرقی برداشت می‌شود. این ادویه محبوب در بسیاری از غذاها، نوشیدنی‌ها و محصولات مراقبت شخصی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگرچه دارچین قرن‌هاست برای خواص دارویی و طیف وسیعی از منافع بهداشتی مورد ارزیابی قرار گرفته است، اما همه نباید از آن استفاده نمایند، زیرا برخی افراد دچار آلرژی دارچین بوده و مصرف آن می‌تواند مشکلاتی را به همراه داشته باشد. 

بررسی کامل آلرژی دارچین

همراهان همیشگی آسان طب بد نیست بدانید که برخی از افراد به دارچین آلرژی دارند و این حساسیت از پروتئین‌های ادویه نشأت می‌گیرد.

آلرژی دارچین

مطالب این مقاله شامل موارد زیر می‌گردد:

زندگی با آلرژی دارچین

علائم آلرژی دارچین

تشخیص آلرژی دارچین

درمان آلرژی دارچین

چگونگی زندگی با آلرژی دارچین

زندگی با این نوع از آلرژی نیاز به مراقبت دارد زیرا ادویه‌جات در آشپزی بسیار رایج است. دانشگاه آلرژی، آسم و ایمونولوژی آمریکا معتقد است که بیماران مبتلا به آلرژی ادویه، کیفیت زندگی پایین، رژیم‌های محدود کننده و حتی سوء تغذیه را تجربه خواهند کرد، به همین علت، توصیه می شود افرادی که به دارچین و سایر ادویه‌ها آلرژی دارند با یک متخصص آلرژی برای کنترل بیماری خود مشورت نمایند. کمک گرفتن از یک مشاور و متخصص تغذیه نیز برای اطمینان از نیازهای تغذیه‌ای می‌تواند مفید باشد.

استراتژی‌های دیگر برای افراد مبتلا به آلرژی دارچین شامل توجه کردن به برچسب‌های محصولات هنگام خرید، در جریان قرار دادن خانواده و دوستان و اطلاع دادن به کارکنان رستوران به هنگام سفارش غذا می‌باشد.

مواد غذایی و نوشیدنی‌های حاوی دارچین

دارچین را می‌توان در طیف گسترده‌ای از غذاها و نوشیدنی‌ها یافت که آن‌ها را در زیر با هم مرور خواهیم کرد:

محصولات پخته شده

پودینگ و دسر

بستنی

آب نبات

آدامس

غلات

برنج‌های طعم‌دار

سوپ‌ها

سس‌ها

چای گیاهی، قهوه‌ مخصوص و نوشیدنی‌های دیگر

غذاهای رستورانی

اداره غذا و داروی ایالات متحده اجازه می‌دهد برخی از مواد تشکیل دهنده از جمله دارچین تحت عنوان طعم دهنده یا ادویه‌جات بر روی محصول درج شوند، همچنین ممکن است نام آن‌ در برچسب به عنوان ادویه مخلوط ذکر شده باشد، بنابراین افراد مبتلا به آلرژی باید بسیار هوشیار باشند.

دارچین همچنین می‌تواند در محصولات بهداشتی شخصی مانند خمیر دندان موجود باشد. در اینگونه از محصولات نیز دارچین به عنوان عطر یا طعم‌دهنده برچسب‌گذاری می‌شود.

گزینه‌های جایگزین دارچین برای پخت ‌و ‌پز

هنگام پخت و پز در خانه، دارچین می‌تواند جایگزین ادویه‌های مشابه شود. جایگزین‌های احتمالی شامل موارد زیر می‌گردند:

فلفل فرنگی شیرین

انیسون

زیره سیاه

میخک‌ها

آلرژی دارچین

زنجبیل

جوز هندی

رازیانه

وانیل

معرفی برخی از علائم آلرژی دارچین

علائم با تنفس، خوردن و یا حتی دست زدن به دارچین ایجاد خواهد شد. آن‌ها از فردی به فرد دیگر متفاوت بوده و می‌توانند از خفیف تا شدید متغیر باشند. برخی از علائم شایع موارد زیر را در بر خواهد گرفت:

حالت تهوع

دل درد

اسهال

استفراغ

خارش یا تورم صورت و دیگر قسمت‌های بدن

دشواری تنفس

کهیر

التهاب لثه و احساس سوزش

ایجاد تاول بر روی پوست

عوارض ناشی از این نوع آلرژی

در موارد نادر، آلرژی دارچین ممکن است موجب آنافیلاکسی، واکنش‌های شدید آلرژیک و یا حتی کشنده باشد. آنافیلاکسی نیاز به مراقبت فوری پزشکی داشته و با کاهش ناگهانی فشار خون، دشواری تنفس، از دست دادن هوشیاری و شوک مشخص می‌شود. توجه داشته باشید که اگر آنافیلاکسی درمان نشود، می‌تواند منجر به کما و یا حتی مرگ شود. واکنش آنافیلاکتیک ممکن است در عرض چند ثانیه یا چند دقیقه پس از قرار گرفتن در معرض آلرژی رخ دهد، اما گاهی اوقات می‌تواند 30 دقیقه و یا حتی بیشتر پس از قرار گرفتن در معرض آلرژی بروز کند.

شیوه تشخیص آلرژی دارچین

افرادی که به چندین نوع از مواد غذایی و یا غذاهای غیرمرتبط حساسیت دارند، بیشتر در معرض آلرژی دارچین قرار می‌گیرند. اگر حساسیت پس از مصرف غذاهای آماده ایجاد شود، اما بعد از خوردن نمونه خانگی آن مشکلی در فرد به وجود نیاید، باید به آن توجه کرد.

مهم این است که به یاد داشته باشید علائم آلرژی ممکن است پس از دستکاری یا مصرف دارچین و ادویه‌جات دیگر ایجاد شوند. افراد باید به هنگام خرید محصولات حتما محتوای آن‌ها را به دقت بررسی نمایند. برای تشخیص آلرژی حتما باید به پزشک مراجعه کرد، متخصصان با انجام آزمایشات پوستی، آزمایش خون و سایر روش‌ها نوع آلرژی را تشخیص داده و به افراد یک رژیم غذایی مناسب توصیه می‌کنند.

تفاوت آلرژی با عدم تحمل دارچین

آلرژی غذایی واقعی هنگامی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بدن به اشتباه یک ماده خاص را مضر شناسایی کند، سپس آنتی‌بادی‌های خاصی برای از بین بردن آلرژی منتشر خواهند شد. هنگامی که مواد غذایی دوباره مصرف می‌شوند حتی به میزان اندک، آنتی‌بادی‌ها بلافاصله به انتشار مواد شیمیایی که موجب علائم مختلف آلرژی می‌شوند، سیگنال می‌دهند.

اگرچه علائم عدم تحمل به یک ماده غذایی خاص بسیار مشابه آلرژی غذایی می‌باشد اما در آن آنتی‌بادی‌ها وجود ندارند، البته بسیاری از افرادی که دچار عدم تحمل غذایی می‌باشند، می‌توانند مقدار محدودی از آن مواد غذایی خاص را بدون هیچگونه عارضه جانبی مصرف نمایند. افراد بهتر است برای اطلاعات بیشتر در رابطه با تفاوت بین آلرژی دارچین و عدم تحمل آن به یک متخصص آلرژی مراجعه نمایند.

با توجه به افزایش مصرف ادویه‌جات در مواد غذایی و محصولات مراقبت شخصی، کارشناسان پیشبینی می‌کنند که آلرژی ادویه بیش از پیش گسترده خواهد شد. احتمال مبتلا شدن به این نوع از آلرژی در زنان بیشتر از مردان می‌باشد، زیرا آن‌ها به نسبت بیشتر از محصولات زیبایی و رایحه‌دار استفاده می‌کنند.

انجمن آسم و آلرژی در نروژ اعلام کرده است افرادی که آلرژی گرده و گرد و غبار را تجربه می‌کنند بیشتر به آلرژی دارچین مبتلا خواهند شد و علائم آن ممکن است از اواخر تابستان تا پاییز بدتر شوند.

چگونگی درمان مشکل آلرژی دارچین

درمان آلرژی دارچین معمولا به این صورت است که فرد به طور کل از ادویه‌جات استفاده نکند و یا مصرف آن‌ها را محدود سازد، گرچه علائم یک واکنش آلرژیک را می‌توان با مصرف یک دوز بنادریل کاهش داد. آنتی هیستامین خوراکی نیز در کاهش علائم آلرژی موثر است و می‌تواند به عنوان یک اقدام پیشگیرانه در صورت قرار گرفتن در معرض دارچین انجام شود. پس از تشخیص آلرژی غذایی نیز بیمار باید با تزریق انسولین اپی نفرین توسط پزشک یا متخصص آلرژی درمان شود. 

آلرژی دارچین

زمان مناسب جهت مراجعه به پزشک

اگر کسی مظنون به آلرژی دارچین باشد، باید سریعا به پزشک مراجعه کند. در موارد آنافیلاکسی، افراد باید سریعا با اورژانس تماس حاصل نمایند.

جمع‌بندی مقاله آلرژی دارچین

در مجموع باید گفت دارچین نوعی ادویه بوده که در آشپزی و بسیاری از محصولات به کار می‌رود. این ادویه خواص بسیاری دارد اما بدن برخی از افراد نسبت به آن واکنش نشان داده و در حقیقت دچار آلرژی دارچین می‌شوند. برخی از علائم این نوع آلرژی شامل استفراغ، اسهال، خارش پوست، کهیر، التهاب لثه و سوزش می‌باشد، بنابراین افراد باید بلافاصله پس از بروز این علائم به پزشک مراجعه نمایند.  

Source: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا