آشنایی با تمام خواص جعفری بر روی سلامتی

جعفری یکی از پرمصرف ترین سبزی های خوراکی نزد ایرانیان است. این گیاه معطر که ارتفاعی حدود 70 سانتی متر دارد، تقریبا در تمام دنیا قابلیت کشت دارد. از آنجا که جعفری بسیار معطر است، از این سبزی در پخت بسیاری از غذاها استفاده می شود. تاکنون مقالات بسیاری در مورد خواص جعفری منتشر شده است که همه آنها اذعان داشته اند که این سبزی بسیار مفید است. این سبزی که از تیره چتریان می باشد، از جمله گیاهان دو ساله محسوب می شود. پزشکان طب سنتی اعتقاد دارند که طبیعت این سبزی گرم و خشک است و از همین رو افرادی که دارای طب سرد و تر هستند، بیشترین بهره را از جعفری می برند.

خواص جعفری

خواص جعفری

دارای مقادیر بالای آنتی اکسیدان: جعفری حاوی طیف وسیعی از آنتی اکسیدان های محافظتی است که مسئول بسیاری از مزایای جعفری برای مبارزه با بیماری ها هستند این آنتی اکسیدان ها شامل لوتئولین، آپی ژنین، لیکوپن، بتا کاروتن و آلفا کاروتن می باشند. آنتی اکسیدان ها بوسیله مبارزه با رادیکال های آزاد و استرس اکسیداتیو فرایند پیری راه کاهش داده و از التهاب جلوگیری می کنند. این مهم است زیرا تشکیل رادیکال های آزاد در همه بیماری های مرتبط با سن، از جمله سرطان، بیماری های قلبی، بیماری های نوروژنیک و اختلالات چشم، نقش دارند.

مبارزه با سرطان: خواص جعفری دارای ملکول های منحصری به فردی مانند myristicin، limonene، eugenol و alpha-thujen می باشد که می تواند به مبارزه با سرطان بسیار کمک کنند. این مولکول های قدرتمند، با کاهش رشد تومور، خنثی کردن استرس اکسیداتیو و مبارزه با سرطان زایی از آسیب رساندن به بدن جلوگیری می کنند. جعفری بعضی اوقات گیاه “شیمیایی محافظتی” نامیده می شود، زیرا به محافظت از DNA در برابر آسیب ها کمک می کند، جهش سلولی را متوقف می کند و باعث ایجاد آپاتوزیس یا مرگ سلول های مضر می شود. بر اساس تحقیق انجام شده در سال 2013 توسط انجمن آمریکایی، یکی از ترکیبی مفید جعفری به نام آپیگنین نقش بسیار مهمی در مهار تومور های سرطان سینه دارد.

کمک به سلامت کلیه ها: به گفته دکتر جان کریستوفر استاد دانشگاه پزشکی ایالاتی کالیفرنیا، “جعفری برای التهاب کلیه ها و مثانه، سنگ کلیه، و احتباس ادرار مورد استفاده قرار می گیرد.” او اشاره می کند که وقتی بیماری دچار زردی می شود، ریشه و برگ های جعفری به خوبی برای کبد و طحال وی کار می کند. دکتر کریستوفر می گوید که می توان از خواص جعفری برای مقابله با ورم ادما استفاده کرد. همچنین عصاره جعفری می تواند عروق خونی، به خصوص مویرگ ها و آرترول ها را تسکین دهد.

بهبود هضم: از خواص جعفری و اسانسش، برای درمان تعدادی از علائم و اختلالات دستگاه گوارش، از جمله گاز، یبوست، نفخ، سوء هاضمه و تهوع استفاده می شود. با توجه به شیوه های آیورودا، این سبزی می تواند به فرایند هضم کمک کند زیرا روغن اسانس جعفری می تواند به افزایش تولید صفرا و آب معدنی سودمند کمک کند. این موارد می توانند باعث افزایش ترشح آنزیم های گوارشی شوند. همچنین جالب است بدانید که از روغن جعفری می توان به صورت موضعی نیز استفاده کرد. کافی است مقداری از آن رو بر روی معده خود بمالید تا از شر مشکلات گوارشی خود خلاص شوید.

خواص جعفری

دارای خواص ضد باکتری و ضد قارچی: جعفری بوسیله مبارزه با عفونت ها و باکتری ها به سلامت پوست و دندان ها کمک می کند. بیشتر دانشمندان اعتقاد دارند از اسانس روغن جعفری می توان برای مبارزه با فارچ ها استفاده کرد. از همین رو افرادی که به بیماری پای ورزشکار دچار شده اند، بهتر است روزی چند وعده با این روغن پای خود را شست و شو دهند. از خواص جعفری در صابون، مواد شوینده، عطر و سایر محصولات بهداشتی برای توانایی آن برای کشتن باکتری ها و بوها استفاده می شود. روغن جعفری بسیار قوی است و می تواند یک واکنش پوستی یا سوختگی موضعی ایجاد کند. بنابراین، آن را به طور مستقیم به پوست اعمال نکنید، بلکه آن را با روغن حامل مانند نارگیل، روغن زیتون یا روغن بادام مخلوط کنید و سپس به پوست خود بمالید تا از هر گونه واکنش جلوگیری شود.

کمک به تقویت استخوان: جعفری سطح بالایی از ویتامین K را فراهم می کند، که یک ماده غذایی ضروری برای حفظ تراکم استخوان، مبارزه با شکستگی های استخوانی و مفصلی می باشد. این خاصیت جعفری همراه با  کلسیم، فسفر، ویتامین D و منیزیم باعث شده است تا این گیاه به یک تقویت کننده مهم استخوان تبدیل شود. 

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا