ویتامین B از B6 تا B9 فعالیتی متفاوت و حیات بخش

در این بخش از خانواده ویتامین B وارد قسمت دوم این ماده آلی حیاتی می‌شویم، بخش دومی که با نقشی متفاوت‌تر در بدن مشغول فعالیت است. نقشی که بخصوص برای زنان بسیار حیاتی و کلیدی بوده و دانستن این مورد که ویتامین ب چه کمکی به آنها خواهد کرد نیازمند دقت بیشتری می‌باشد که امیدواریم در این مطلب به آن پی ببریم.

ویتامین B

ویتامین B6 ( پیریدوکسین )

ویتامین ب6 با نام علمی پیریدوکسین یکی از مهمترین فعالان در بخش هورمون های جنسی، هضم غذا و تاثیر بر روی تولید هورمون غدد تیروئیدی می‌باشد. یکی از نکات جالب در مورد این ویتامین نقش پر رنگ آن در جذب اسیدهای امینه است و با جذب اسیدهای آمینه بدن به راحتی می تواند از پروتئین ها نیز استفاده نماید، سیکل چرخه ای این عضو از خانواده ویتامین B که بیش از صد عنوان مهم فعالیت در بدن را شامل می شود بسیار متفاوت از هر ویتامین دیگری است.

ویتامین B6 با تاثیر مستقیم بر بافت های چربی ذخیره در صورت کمبود انرژی یا زمان ورزش کردن، قند موجود در این بافت را آزاد کرده و به مصرف عمومی بدنی می رساند پیوند این ویتامین در مجاورت ویتامین ها و مواد معدنی که بعدا توضیح داده خواهد شد مانند آهن نقش بسیار مهم و بدون جایگزین در تولید گلبول قرمز دارد. گلبول قرمز رکن اصلی انتقال اکسیژن و مواد غذایی به سلول ها و بازگرداندن مواد زاید از سلول ها برای دفع را بر عهده دارد. این ویتامین یکی از ارکان اصلی تاثیر بر هورمون هایی است که مانع استرس و ناراحتی های عصبی هستند و …

کمبود این ویتامین و در کل کمبود ویتامین های خانواده ب به سرعت با برون ریزی ها و تظاهرات پوستی، دهانی و زبانی خوشان را نشان می دهند، خارش های مداوم یکی از نشانه های کمبود ویتامین ب می تواند باشد. تنش های عصبی و واکنش های تند، دردهای قبل از عادت ماهیانه، افسردگی، کم خونی ، لاغری مزمن و فراموشی، خشم و کم خوابی می تواند از دلایل کمبود این ویتامین باشد. اما نکته مهم چگونگی دستیابی به منابعی است که حاوی این نوع ویتامین می‌باشد. بر اساس آنچه تا کنون آسان تاکید نموده‌ایم گرم نمودن ماده غذایی باعث از بین رفتن ویتامین ها بخصوص ویتامین های محلول در آب می شود، از آنجا که خانواده ویتامین ب یکی از حساس ترین ویتامین‌ها هستند B6 هم هر چند، کمی مقاوم تر از باقی افراد خانواده اش است اما در مقابل حرارت دوام نخواهد آورد و به مرور از بین می رود یا میزان خلوص آن در یک غذای پخته به شدت کاهش می یابد. در غلات سبوس دار مانند جو، گندم و برنج قهوه ای این ماده حیاتی وجود دارد، در غلات و سبزیجات به راحتی می توانید کمبود این ویتامین را تامین نموده و در میوه هایی مانند موز و همچنین در کلم و گل کلم به دنبال این ویتامین باشید و آن را به راحتی تامین نمائید.

ویتامین B7 ( بیوتن )

ویتامین B

ویتامین B7 با نام علمی بیوتن می‌باشد که در نبودش ویتامین های B6 و B12 عمل نخواهند کرد. مسئول سنتز این دو ویتامین، ویتامین B7 است که در فرایند زنجیره ای که تاکنون گفته شده می توانید ببینید، اگر ویتامین B6 عمل نکند چه اتفاقاتی ممکن است بیفتد. سوای این موارد این نوع ویتامین خود به تنهایی مسئول فازهای متنوعی در بدن است، یکی از مهمترین پیوندهای عمل نمودن اسیدهای آمینه در بدن می‌باشد و در نبود این ویتامین اسیدهای آمینه عمل نخواهند نمود.

ویتامین ب7 به دلیل نقش مهمی که در تقویت و رشد مو دارد با نام مخفف H هم نامیده می شود که یکی از مهمترین عوامل موثر در سلامت پوست، مو و ناخن است و چون نقش مهمی در تقسیم های سلولی دارد می تواند به این فرایند به شکل مطلوبی کمک نماید. این ویتامین یکی از مدخل های تجزیه قند در بدن نیز می‌باشد به همین دلیل در درمان بیماری های قندی نیز بسیار مهم و مفید است اما مانند باقی گروه و خانواده B  کمبودش را با تظاهرات پوست، مو، دهانی اعلان می کند، به دلیل نقشش در سنتز اسیدهای امینه و پروتئین های لاغری، بی حالی، عصبیت ها و … نشانه های دیگر کمبود این پروتئین می باشد. البته خوشبختانه بدن به مقدار کمی از ویتامین نیاز دارید و به راحتی می توان با مصرف سبزیجات تازه، بادام زمینی، خانواده فندق و گردو، پیاز و غلات سبوس دار آن را تامین نمائید.

ویتامین B8 یا اینوزیتول

ویتامین B

ویتامین ب8 مانند تمام ویتامین های این خانواده محلول در آب است و در بدن ذخیره نمی شود پس لازم است که به شکل روزانه تامین شود. یکی از مهمترین فعالیت های اینوزیتول در بدن کمک در حفظ سیستم ایمنی و یکی از فعالان مبارزه با عفونت های بدنی است وهمچنین از مهمترین مواد آلی لازم برای رشد طبیعی بدن و تنظیم کارکرد درست سیستم عصبی است و کل این فرایند را با مشارکت در سنتز متابولیسم، چربی ها، پروتئین ها و هیدرات های کربن انجام می دهد که این سنتز و متابولیسم منتهی به تولید گلوگز مورد نیاز سلول است و بدین شکل سوخت و ساز سلولی تداوم می یابد.

ویتامین B8 یکی از موثرترین ویتامین ها برای حفظ عملکرد سیستم عصبی بیماران دیابتی است و با عملیاتی عجیب و پروسه لیپو تروپیک را تسهیل نموده و باعث از بین رفتن خفیف چربی اضافه مجتمع در دست و پاهای بیماران می‌شود. خوشبختانه این ویتامین در بدن با وجود باکتری هایی در روده کمی ساخته می شود که لزوم این ساخت و ساز وجود گلوگز است اما منابع آن در طبیعت طبیب فراوان است و منبع اصلی آن آجیل بوده در کنار آجیل غلات کامل و سبوس دار، تمامی مرکبات، انگور و کشمش، بادام زمینی، خانواده کلم و … می توانند تامین کننده این ویتامین باشند. عوارض کمبود این ویتامین نیز از پوست و مو شروع می شود، بی حالی، کرختی و سستی، سردرگمی، تهوع، استفراغ، سنتز ناکافی گلوگزی برای فعالیت سلولی، یبوست ، مشکلات بینایی، اگزما و در شرایط حاد تا کما می تواند فرد را دچار نماید.

ویتامین B9 ( اسید فولیک )

ویتامین B

 یکی از مهمترین نیازمندی های مادران باردار بخصوص در ماه های اول بارداری به دلیل تشکیل غلاف نخاعی در بدن کودک، B9 یا اسید فولیک است. این ویتامین مانند شاخه خانوادگی اش در بسیاری از سنتزهای مواد و پروتئین ها و عملیات سوخت ساز دخیل است و یکی از عناصری می باشد که در تولید گلبول قرمز نقش اصلی را دارد. یکی از ویتامین های مفید در رابطه با دردهای پیش قاعدگی اسید فولیک است و همچنین یکی از مهمترین عناصر تولید پروسه اشتهازایی در بدن، یکی از کمک کنندگان تنظیم ساختارهای DNA و در نهایت یکی از مفیدترین ویتامین های بدنی که حلال در آب است و باید به روز تامین شود ویتامین B9 است.

این ویتامین در صورت کمبود، با برون ریزی های پوستی همراه است، در مادران باردار می تواند باعث نقص عضوهای شدید در جنین شود و یکی از محرکان سرطان رحمی است به دلیل نوع فعالیت اش و در صورت کمبود می تواند مقدمه پوکی استخوان باشد و چون کمبودش در روند تاثیر سایر ویتامین های ب دخیل است در صورت کمبود فرد را دچار عصبانیت، مشکلات روحی و افسردگی و بیماری های قلبی می نماید. این ویتامین به اندازه کفایت در خانواده لوبیا بخصوص لوبیای چشم بلبلی، کاهو، سبزیحات برگ پهن، مارچوبه و غلات سبوس دار یافت می شود.

امیدواریم با اندکی مطالعه بهترین انتخاب ها را نسبت به آنچه باید بخوریم در پیش بگیریم، اما نکته ای بسیار مهمتر از تمامی موارد دور شدن ما از تغذیه طبیعی و سالم است. با کمی دقت به ویتامین های محلول در آب می بینید که به دلیل حساسیت بسیار بالا در درجه دمایی پخت و پز معمولی، هیچ چیز از این مواد باقی نمی ماند البته در آسان طب در مقاله با عنوان پختن و گرما دادان غذا مفصل به این مطلب خواهیم پرداخت اما در اینجا باید گفته شود که که با پخت و پز بیهوده غذایمان را تبدیل به یک تفاله بی ارزش که تنها سیرمان می کند نکنیم.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا