خطر ابتلا به دیابت و چاقی با نوشابه های رژیمی (بدون قند)
نوشابه، متاسفانه یکی از نوشیدنیهای پر طرفدار در جامعهی ما میباشد. عدم آگاهی از مضرات این نوشیدنی باعث شده تا مردم بیش از اندازه آن را مصرف کنند. اخیرا رسانهها شروع به آگاهسازی مردم درباره مضرات انواع نوشابهها کردهاند اما برای عدهای ممکن است نام نوشابه های رژیمی کمی گول زننده باشد. شاید اگر بدانیم که نوشابه چه بلایی بر بدن ما میآورد، کمتر آن را تحویل بگیریم. در ادامه مقاله خواهید دانست که چرا باید نوشابه را کمتر تحویل بگیرید!
چرا نوشابههای رژیمی باعث دیابت و چاقی میشوند؟
به گزارش آسان طب پژوهش های اخیر نشان داده اند که نوشیدنی های بدون قند و کم کالری، به میزان قابل توجهی چاقی و دیابت را افزایش می دهند. این تحقیق که توسط پژوهشگران کالج پزشکی دانشگاه های ویسکانسین و مارکیت آفریقا انجام شده این خبر را تایید می کنند که علت عمده آن به خاطر شیرین کننده های مصنوعی آنهاست.
این پژوهش که نتایج آن توسط روزنامه اسپانیایی ABC منتشر شد به تشریح مکانیزم ابتلا به چاقی در دیابت توسط شیرین کننده های مصنوعی موجود در این نوشیدنی ها پرداخت. برایان هافمن، سر پژوهشگر این تحقیق، توضیح می دهد که چگونه شیرین کننده های مصنوعی مورد استفاده در این نوشیدنی ها اثرات منفی شدیدی بر بدن می گذارند که چاقی و دیابت را تسریع می کنند و مصرف آن ها اصلا مفید نیست.
طبق گفته آقای هافمن علی رغم اضافه کردن این شیرین کننده های بدون کالری در رژیم غذایی روزانه همچنان احتمال بسیار زیادی در وقوع چاقی و دیابت وجود دارد. بررسی های ما نشان می دهد که شکر و شیرین کننده های مصنوعی هر دو از عوامل موثر در دیابت هستند اما روش هایشان از یکدیگر متفاوت است.
یکی از موضوعاتی که پژوهشگران را بیشتر متعجب کرده این است که نوشابه های رژیمی افراد را بیش از نوشابه های معمولی دچار اضافه وزن می کنند. مردم بیشتر اوقات فکر می کنند نوشابه های رژیمی می توانند در رژیم های لاغریشان موثر و مفید واقع شوند اما خبر ندارند که مشکل و علت اصلی چاقی و لاغریشان نوشابه های رژیمی و غیر رژیمی نیستند بلکه نوع رژیم غذایی آن هاست.
با نوشابه های رژیمی خود را فریب ندهید!
مردم گمان می کنند که می توانند بدن خود را فریب دهند اما در واقع اینگونه نیست، بدن روزانه مقدار کالری خاصی را از ما درخواست می کند اگر ما این میزان کالری که به بدنمان قول داده ایم را به آن نرسانیم بدنمان کالری بیشتری درخواست می کند. به همین دلیل مصرف نوشابه های رژیمی را محرک اشتها و بیشتر خوردن اشخاص می دانند.
نوشیدن یک لیوان نوشابه در روز معادل 17 کیلو و 690 گرم شکر در سال است. وجود شکر زیاد در رژیم غذایی فرد، عمل هورمون انسولین را در مغز کاهش داده و همچنین پرخوری را افزایش می دهد. میزان بالای اسید فسفریک در نوشابه با سنگ کلیه ارتباط دارد خصوصا در مصرف بیش از دو لیوان در روز. کربنات موجود در نوشابه گازدار می تواند باعث ایجاد نفخ و عوارض سندروم روده تحریک پذیر شود.
اسید فسفریک و کافئین، موجب پوکی استخوان و کاهش تراکم آن می شود. استفاده مداوم از نوشابه خطر سکته و حمله قلبی را افزایش می دهد. هر چه بیشتر نوشابه بخورید به بیماری های ریوی بیشتری مبتلا خواهید شد. میزان اسید بالای نوشابه پوسیدگی دندان را بالا می برد مثل اینکه اسید باتری خورده اید پس برای سلامتی خودتان هم که شده بهتر است نوشابه را تحویل نگیرید.
منبع: https://mag.asanteb.com