چگونگی حفظ رطوبت پوست با کرم مرطوب کننده

کرم مرطوب کننده از مشهورترین انواع کرم زیبایی بوده و هر شخصی ممکن است به طور روزانه چندین مرتبه از این محصول بهداشتی آرایشی استفاده نماید. این محصول همانطور که به وضوح از اسمش پیداست وظیفه حفظ رطوبت در سطحی ترین لایه پوست که با عنوان علمی اپیدرم شناخته می‌شود را بر عهده داشته و دارای فرمولاسیونی ساده یا پیچیده می‌باشد. یک کرم مرطوب کننده در بهترین حالت می‌تواند سطح رطوبت پوست را افزایش داده و به وسیله مواد روغنی موجود در آن به حفظ این رطوبت بپردازد. در این مقاله به بررسی همه جانبه کرم مرطوب کننده پرداخته و پیشنهادهایی جهت انتخاب محصولی مناسب خواهیم نمود.

کرم مرطوب کننده

کرم مرطوب کننده به چه دلیل استفاده می‌شود؟

همانطور که گفتیم کرم مرطوب کننده جهت حفظ یا تامین رطوبت در سطح پوست استفاده می شود. بنابراین به خوبی پیداست که مشکل خشکی پوست به وسیله کرم مرطوب کننده تا حد بسیار زیادی رفع شده و می تواند کنترل شود. یعنی می تواند رطوبت را به پوست رسانده و یا مانع از دست رفتن رطوبت در پوست صورت و دستهای ما باشد. به همین دلیل افرادی که از مشکل خشکی پوست رنج می برند باید بیشتر از این محصول استفاده نمایند. از طرفی یک محصول مشابه که میزان آب موجود در آن از مواد روغنی بیشتر بوده و با عنوان لوسیون بدن شناخته می شود نیز می تواند رطوبت را در پوست نواحی مختلف بدن احیاء کرده و شفافیت و درخشندگی را به پوست باز گرداند.

انواع مختلفی از کرم مرطوب کننده موجود می باشد که با توجه به نوع پوست ما ساخته شده و می تواند به سه زیر مجموعه مناسب برای پوست های خشک، چرب یا معمولی طبقه بندی شود. میزان رطوبت یا مواد مغذی در هر یک از این زیرمجموعه ها متفاوت بوده و متناسب با خشکی یا چربی بیش از حد پوست طراحی و ساخته می شود. امروزه در کرم های مرطوب کننده علاوه بر رطوبت یا چربی مناسب، عناصری که جهت تغذیه پوست می توانند موثر باشند نیز در مواد تشکیل دهنده آن موجود می باشد. حفظ رطوبت در پوست به قدری مهم است که می تواند میزان چین و چروک ها را در پوست کاهش داده و یا در صورت فقدان رطوبت کافی باعث افزایش چروک های کاذب در سطح پوست شود. بنابراین استفاده از کرم مرطوب کننده یکی از ضروری ترین بخش های مراقبت روزانه از پوست محسوب می شود.

ترکیبات کرم مرطوب کننده چیست؟

کرم مرطوب کننده

یکی از موثرترین و معروف ترین موادی که از حدود صد سال پیش تاکنون مصرف آن متداول بوده، وازلین می باشد که در اغلب انواع کرم مرطوب کننده استفاده شده و می تواند بدون بستن منافذ پوست به حفظ رطوبت در آن کمک شایانی نماید. اما به دلیل ایجاد حالتی فوق العاده براق در پوست، چندان محبوب نبوده و به همین دلیل محققان همواره در جستجوی جایگزینی مناسب برای آن بوده اند. این ماده و مواد مشابه به تنهایی حاوی آب نیستند و به همین دلیل بهتر است که بلافاصله پس از شستشوی دست ها یا صورت که همچنان مرطوب هستند استفاده شوند. در ادامه به بررسی مواد تشکیل دهنده یک کرم مرطوب کننده خواهیم پرداخت. معمولا در اغلب ترکیبات کرم مرطوب کننده، این سه گروه از عناصر که وظایفی گوناگون دارند موجود می باشند:

1. برخی عوامل یا عناصر طبیعی که با عنوان مرطوب کننده طبیعی شناخته شده و وظیفه جذب آب را بر عهده دارند و معروف ترین آنها شامل کلسترول، اسید لاکتیک و اوره می باشند.  

2. مواد اوکلوسیو یا به عبارتی مواد مسدود کننده که حالتی روغنی داشته و وظیفه مسدود کردن سطح پوست را بر عهده دارند و از تبخیر و از دست رفتن رطوبت موجود در سطح پوست جلوگیری می نمایند. این مسدود کننده ها معمولا شامل لانولین، پارافین، اوسرین، انواع روغن های گیاهی مانند روغن کنجد و زیتون می باشند.

3. موادی که جاذب رطوبت هستند و با عنوان هومکتانت شناخته می شوند. این مواد وظیفه جذب آب را بر عهده داشته و مقدار آب موجود در سطح پوست را افزایش می دهند. از معروف ترین انواع آنها می توان به پروپیلن گلیکول، سوربیتول، گلیسیرین، الاستین، کلاژن و هیالورونیک اسید اشاره نمود.  

بهترین زمان برای استفاده از کرم مرطوب کننده

کرم مرطوب کننده

همانطور که قبلا نیز گفتیم، با توجه به اینکه بسیاری از کرم های مرطوب کننده به تنهایی حاوی آب نیستند باید از آنها بلافاصله بعد از شستشوی صورت یا دست ها و خشک کردن سطحی پوست استفاده نمود تا رطوبت حاصل از شستشو، به وسیله مواد روغنی در سطح پوست باقی بماند. از طرفی انجام ماساژ صورت به شکلی بسیار ملایم و سطحی می تواند گردش خون به خصوص در ناحیه گونه ها را افزایش داده و بدین ترتیب کلاژن سازی را فعال و تحریک نماید. همچنین پوست را درخشان نموده و فرصتی جهت ترمیم چروک های ناشی از خشکی پوست را در اختیار خواهد گذاشت.

روش صحیح استفاده از کرم مرطوب کننده

قبل از هر چیز باید به فکر تهیه یک کرم مرطوب کننده مناسب برای پوست خود باشید. آسان طب توجه شما را به روش انتخاب یک محصول مناسب جلب می نماید.

  • کرم مرطوب کننده مناسب پوست خشک: پوست های خشک که معمولا بسیار زبر بوده و درخشندگی و انعطاف کمی دارند باید علاوه بر کرم های حاوی مواد جذب کننده رطوبت، از کرم هایی حاوی مواد مسدود کننده نیز استفاده نمایند که مانع از دست رفتن رطوبت لازم در پوست شود.
  • کرم مرطوب کننده مناسب پوست معمولی: انواع پوست معمولی که فاقد چربی یا خشکی بیش از حد می باشد بهتر است از کرم مرطوب کننده حاوی جذب کننده رطوبت استفاده نمایند.
  • کرم مرطوب کننده مناسب پوست چرب: این پوست ها دارای چربی بیش از حد و منافذ باز می باشند. بنابراین نیازی به استفاده بیش از حد از کرم های مرطوب کننده ندارند مگر در مواردی خاص مانند قرار گرفتن در هوای بسیار سرد یا شستشوی زیاد پوست که باعث خشکی خواهد شد.

مرور نکات مهم درباره کرم مرطوب کننده و حفظ رطوبت پوست

کرم مرطوب کننده

  • افرادی که دارای پوست خشک هستند باید از شستشوی بیش از حد صورت پرهیز نمایند.
  • استفاده از کرم مرطوب کننده باید با ماساژ ملایم همراه بوده و بلافاصله پس از شستشو و در حالت نمناک انجام پذیرد.
  • دستگاه بخور در فصل سرما می تواند به تعدیل هوا کمک کرده و خشکی پوست را کاهش دهد.
  • در هنگام استحمام بهتر است از آب ولرم یا سرد استفاده نمود تا به حفظ رطوبت در پوست کمک نماید.
  • پس از استحمام جهت خشک کردن پوست بهتر است حوله را بر روی پوست قرار داده و بردارید. کشیدن حوله بر روی پوست مخصوصا پوست های خشک یا حساس، سبب تحریک آن خواهد شد.
  • به جای صابون از انواع پن شستشوی صورت استفاده نمائید.
  • جنس پارچه لباس خود را متناسب با نوع پوست خود انتخاب نمائید.
  • استفاده از کرم ضد آفتاب یا کرم دور چشم را فراموش نکنید.
  • با افزایش سن باید استفاده از محصولات مراقبت پوست را جدی تر در دستور کار قرار دهید.
  • کرم مرطوب کننده را 15 دقیقه بعد از کرم ضد آفتاب استفاده نمائید.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا