بررسی 4 مورد از دلایل ایجاد جوشهای روی پا
اغلب جوشها در رنگهای قرمز و سفید بر روی پوست ظاهر شده و با خارش و درد همراه هستند. برخی از این جوشها ممکن است بر روی پوست مجاور نیز نفوذ کرده و جوشهای دیگر را تشکیل دهند. با این حال، جوشهای روی پا اغلب یک مشکل بزرگ و یا طولانی مدت به شمار نمیروند و نگرانکننده نیستند. در این مقاله قصد داریم به علل و راهکارهای درمانی جوشهای روی پا بپردازیم.
4 علت ایجاد جوشهای روی پا
جوشهای روی پا به دلایل مختلفی ایجاد میگردند که در این قسمت به معرفی آنها خواهیم پرداخت:
مورد اول؛ فولیکولیت
فولیکولیت در حقیقت به معنای التهاب فولیکولهای مو بوده و میتواند از یک عفونت باکتریایی و یا قارچی نشأت بگیرد. علائم فولیکولیت ممکن است مشابه بثورات نیز عمل نماید. شایعترین عللی که خطر ابتلا به فولیکولیت را افزایش میدهند به شرح ذیل میباشند:
- لباسهای تنگ
- گرما و عرق کردن
- اصلاح
به طور متوسط هر فردی ممکن است دچار عارضه فولیکولیت شود اما برخی افراد ممکن است در معرض خطر بیشتری قرار بگیرند که این عوامل خطرناک را در اینجا با هم مرور میکنیم:
- داشتن اضافه وزن
- استفاده مکرر از حمام عمومی یا خصوصی
- اگزما
- آسیب به پوست
- رعایت نکردن نکات بهداشتی
لازم به ذکر است که در بیشتر موارد فولیکولیت به خودی خود از بین میرود و تهدید بزرگی محسوب نمیشود اما اگر برطرف نشود میتواند به یک عفونت جدی و پیشرفته تبدیل گردد که در این صورت مراجعه به پزشک امری ضروری است.
مورد دوم؛ کراتوز پیلاریس (پوست مرغی)
کراتوز پیلاریس یکی دیگر از بیماریهای پوستی است که موجب برانگیختگیهای کوچک و قرمز بر روی پوست میگردد. این عارضه همانند فولیکولیت ممکن است علائمی همچون خارش، خشکی و حساسیت را به همراه داشته باشد. جالب است بدانید که بر اساس گزارش آکادمی پوست آمریکا تقریبا 40 درصد از بزرگسالان و 50 تا 80 درصد نوجوانان مبتلا به کراتوز پیلاریس هستند. این مشکل در حقیقت یک بیماری بیضرر است اما برخی ممکن است برای آسودگی خیال خود با پزشک در این باره مشورت نمایند. در بعضی موارد پزشک ممکن است از پماد مرطوبکننده یا کرمها برای کمک به کاهش علائم استفاده نماید.
مورد سوم؛ کهیرها
همراهان مجله پزشکی آسان طب کهیرها میتوانند بر روی پاها و هر قسمت دیگری از بدن ظاهر شوند و برخی از افراد ممکن است به علت ظاهر مشابه، کهیر را با جوش اشتباه بگیرند. کهیرها در هر سنی رخ میدهند اما در شرایط نامبرده زیر بیشتر ایجاد میشوند:
- هپاتیت ویروسی
- سرماخوردگی
- بیماری خودایمنی
- عفونتهای باکتریایی از جمله گلو درد استرپتوکوکی
- مونونوکلئوز عفونی
موارد زیر نیز میتوانند به نوعی باعث بروز کهیر شوند:
- نیش حشرات
- واکنش به داروها
- گرده
- گیاهان
- برخی از خوراکیها
- دستکش لاتکس
یکی از شایعترین علل کهیر، نیش حشرات بوده که اغلب منجر به خارش میگردند اما جدی نیستند.
مورد چهارم؛ اگزما
اگزما که با نام درماتیت آتوپیک نیز شناخته میشود، یک بیماری پوستی معمولی بوده و با علائمی همچون خارش و قرمزی همراه است. عوامل بسیاری در ایجاد اگزما دخیل هستند که در این قسمت به آنها اشاره خواهیم کرد:
- تماس با پارچههای خاص همانند پشم
- مواد شوینده
- عطر و لوازم آرایشی
- گرما و عرق کردن
- صابون
- محصولات بهداشتی
محققان هنوز از علتهای دقیق اگزما مطمئن نیستند اما برخی از مشاهدات شامل موارد زیر میگردد:
- اگزما در کودکان بیشتر از بزرگسالان رخ میدهد.
- اگزما در زنان بیشتر از مردان ایجاد میشود.
- امکان ابتلا به این مشکل در سطوح آلودگی بالاتر بیشتر است.
4 نوع درمان مختلف جوشهای روی پا
درمان جوشهای روی پا با توجه به دلایل ایجاد آن متفاوت میباشد که ما هم اکنون هر یک را به طور جداگانه بررسی کرده و به ارزیابی آنها میپردازیم:
1. درمان فولیکولیت
فولیکولیت به طور معمول نیازی به درمان ندارد و پس از چند روز بهبود مییابد، با این حال اگر از بین نرفته و جدی شود، فرد باید به پزشک مراجعه نماید. بهترین درمان فولیکولیت ناشی از اصلاح، پیشگیری از آن است. افراد میتوانند با رعایت نکات زیر تا حد زیادی به جلوگیری از آن کمک نمایند:
- استفاده از تیغهای برقی به جای تیغ یکبار مصرف
- استفاده از کرم صافکننده یا صابون به منظور کاهش تحریک پوست
- اجتناب از اصلاح برای یک دوره زمانی پس از قرار گرفتن در معرض فولیکولیت
در حقیقت درمان فولیکولیت بستگی به علت به وجود آمدن آن دارد و پزشک ممکن است بر اساس علت ایجاد شده راههای زیر را توصیه کند:
- استفاده از مرطوبکنندههای فاقد روغن
- استروئیدهای موضعی
- درمان موضعی و یا خوراکی آنتیبیوتیک
- داروهای ضدقارچ
2. درمان کراتوز پیلاریس
این عارضه معمولا نیازی به درمان ندارد اما در مواقعی که برای فرد مشکل ایجاد نماید، شخص ممکن است با پزشک خود درباره مصرف کرمهای مرطوبکننده مشورت کند. توجه داشته باشید که امکان دارد پزشک در موارد شدیدتر لیزر درمانی را به عنوان یک گزینه، مورد بحث و ارزیابی قرار دهد.
3. درمان کهیر
درمان اکثر کهیرها با پیشگیری آغاز میگردند. به عنوان مثال برای جلوگیری از نیش حشرات میتوان از مواد دفعکننده و یا پوشاندن پوست در محیط بیرون بهره گرفت. کرمهای موضعی OTC که ضد خارش میباشند نیز برای درمان کهیر استفاده میگردند. توجه داشته باشید که اگر کهیر با علائمی نظیر حساسیت همراه باشد، باید توسط پزشک ارزیابی و درمان گردد.
4. درمان اگزما
پزشک در این رابطه ممکن است گزینههای مختلفی از درمان را پیش روی فرد مبتلا بگذارد که برخی از این درمانها در زیر آورده شده است:
- آنتی هیستامینها
- آنتی بیوتیکها
- کورتیکواستروئیدها
در این موارد احتمال دارد پزشک بتواند راهکارهایی را برای اجتناب از عوامل احتمالی پیشنهاد دهد، البته فرد مبتلا به اگزما نیز باید از افزایش حساسیت به عفونتهای پوستی آگاه باشد. نکته حائز اهمیت این است که قرار گرفتن در معرض ویروس هرپس سیمپلکس میتواند به اگزما هرپتیکوم منجر شود که یک عفونت شدید بوده و میتواند به سرعت گسترش یابد.
نگاهی اجمالی به مقاله جوشهای روی پا
در اغلب موارد، جوشهای روی پا نگرانکننده نیستند اما اگر دچار علائمی نظیر حساسیت و خارش شوند بهتر است برای تعیین علت اصلی به پزشک مراجعه کرد. در موارد شدید برخی از این جوشهای روی پا ممکن است منجر به عفونت گردند که در زیر نشانههای آن را برای اطلاع شما بیان کردهایم:
- تب
- درد
- ظاهر شدن مویرگهای قرمز بر روی پوست
- ایجاد التهاب در اطراف جوشهای روی پا
منبع: https://mag.asanteb.com
سلام
من در قسمت بالا مچ پا جوش های چرکی که داخلشان مو هست میزنم و علت رو نمیدونم ممنون میشم راهنمایی کنید
در قسمت بالا مچ پا جوش های چرکی که بعد از خالی کردنشون مو از داخلش خارج میشه به دکتر مراجعه نکردم و علت رو هم نمیدونم ممنون میشم راهنمایی کنید🙃
.
با سلام من اکثر وقتها جوش های چرکی و دردناک روی پاهام قسمت داخلی زانو ران پشت ران و باسنم هست خیلی هم اذیت میشم بعضی وقتها این اذیت شدن همراه با درد و خارش است که اگر ان را نترکانم ارام نمیشود چکار کنم؟
تو نواحی باسن شاید تبخال تناسلی و یا زگیل تناسلی باشد ب پزشک مراجعه کنید حتما