معرفی علت‌های گوناگون ایجاد سرطان حنجره

سرطان حنجره یکی از انواع سرطان‌ها بوده که نادر هم می‌باشد، در این سرطان سلول‌های بدخیم در حنجره و بخش صدا رشد می‌کنند. سیگار کشیدن و مصرف الکل عامل اصلی ایجاد سرطان حنجره به حساب می‌آیند. بر اساس اعلام رسمی انجمن سرطان آمریکا موارد مربوط به سرطان حنجره در حال کاهش بوده و دلیل عمده آن را ترک سیگار توسط افراد مختلف می‌دانند. این نوع سرطان در افراد مسن بیشتر اتفاق می‌افتد و در افراد زیر 40 سال نادر می‌باشد، مردان 4 برابر بیشتر از زنان در معرض سرطان حنجره می‌باشند، در این مقاله قصد داریم به بررسی این نوع از سرطان بپردازیم.

سرطان حنجره

بررسی علت‌های شکل‌گیری سرطان حنجره

سرطان زمانی رخ خواهد داد که سلول‌های بدن بدون وجود کنترل دچار برخی فعل و انفعالات شوند، در حقیقت سلول‌ها با یک منطق خاص و کنترل شده‌ای شروع به اضافه شدن و یا تقسیم شدن می‌کنند، زمانی که بدن نیازی به سلول جدید نداشته باشد و این مسئله از کنترل خارج گردد مسلما شاهد تولید سلول‌های جدید خواهیم بود که در ادامه منجر به ایجاد نوعی تومور می‌شوند، سلول‌های سرطانی می‌توانند به بافت‌های مجاور حمله کنند و همچنین به سایر بخش‌های بدن نیز گسترش یابند، توجه داشته باشید که تومور خوش‌خیم گسترش نمی‌یابد. ابتدا بهتر است برای بررسی سرطان حنجره به معرفی حنجره بپردازیم، حنجره به سه بخش اصلی تقسیم خواهد شد:

  • بافت بالای دهانه حنجره
  • بخش میانی که تارهای صوتی وجود دارند
  • بافت متصل‌کننده هوا به ریه

سرطان حنجره امکان دارد در هر قسمت از این بخش بدن ایجاد شود اما احتمال شکل‌گیری آن در دهانه حنجره بیشتر است. دیواره‌های داخلی حنجره دارای سلول‌هایی هستند و اکثر سرطان‌ها نیز از همین قسمت اتفاق می‌افتد، بد نیست بدانید که امکان گسترش این نوع سرطان در پشت زبان، بخش‌هایی از گردن و یا گلو، ریه‌ها و سایر قسمت‌های بدن هم وجود خواهد داشت.

علائم مربوط به سرطان حنجره

سرطان حنجره نیز همانند تمامی بیماری‌ها دارای نشانه و یا به عبارتی علائم بوده که عبارتند از:

  • سرفه‌های طولانی
  • احساس خستگی
  • احساس گلو درد
  • وجود یک توده غیرطبیعی در گلو و گردن
  • وجود مشکلاتی به هنگام بلیعدن غذا
  • داشتن تنفس سخت
  • داشتن درد مداوم و یا غیرطبیعی در داخل و اطراف گوش
  • کاهش وزن

به گزارش مجله پزشکی آسان طب در صورتی که این نوع سرطان خیلی زود تشخیص داده شود می‌تواند درمان گردد. استعمال دخانیات یکی از مهم‌ترین عوامل ایجاد سرطان حنجره به حساب می‌آید و به همین دلیل مرگ افراد سیگاری بیشتر از افراد غیر سیگاری می‌باشد، در کنار استعمال دخانیات مصرف الکل هم یکی از موارد ایجاد سرطان حنجره بوده و این دو عامل در کنار یکدیگر بسیار خطرناک خواهند بود. برخی از عوامل ژنتیکی و ویروسی هم امکان دارد که دخالت داشته باشند، البته عوامل دیگری هم وجود دارد که باید در رابطه با آن به پزشک مراجعه و مشورت‌های لازم را گرفت.

شیوه‌های تشخیص بیماری سرطان حنجره

سرطان حنجره

از آنجایی که سرطان در این ناحیه قابل لمس و حتی قابل مشاهده است، بیوپسی را می‌توان به عنوان یکی از روش‌های بسیار خوب و موثر در زمینه تشخیص دانست. پزشکان می‌توانند از طریق لارنگوسکوپ (دوربین کوچک و روشن) به مشاهده محل موردنظر و احتمالی وجود تومور بپردازند. یکی دیگر از روش‌های موجود برای تشخیص این نوع سرطان آندوسکوپی فیبراپتیک بینی بوده که شامل یک محدوده نازک و انعطاف‌پذیر می‌باشد، با اینکار پزشکان به سوراخ بینی وارد شده و این اجازه را بخواهد داشت که به راحتی کل حنجره را مشاهده نمایند، این کار را می‌توان در یک مرکز پزشکی و تحت بی‌حسی موضعی انجام داد، در صورتی که میزان و یا اندازه تومور مهم باشد باید یک CT و یا MRI انجام داد، این مسئله می‌تواند روشن کند که آیا سرطان به بخش‌های لنفاوی گردن رسیده است یا خیر، موضوعی که باید مشخص شود تا بتوان نتایج درستی گرفت. در صورتی که پس از مشاهدات صورت گرفته مشخص شود ضایعه کوچک است امکان دارد پزشکان برای حذف آن اقدام نمایند اما اگر سرطان حنجره تایید شود امکان دارد به آزمایش‌های بیشتری نیاز باشد، آزمایش‌هایی که مشخص نمایند سرطان گسترش یافته است یا خیر و این یک موضوع بسیار مهم به حساب می‌آید، زیرا در روند درمانی و حتی تجویز آن تعیین‌کننده خواهد بود.

رفتارهای لازم در برابر این بیماری

چیزی که مشخص است وابستگی درمان به مراحل بیماری سرطان می‌باشد، این نوع سرطان امکان دارد در مراحل اولیه تنها با عمل جراحی و پرتودرمانی مداوا شود، در مراحل بعدی بیمار ممکن است ترکیبی از اشعه و شیمی درمانی را بعد از عمل جراحی دریافت نماید. عمل جراحی در حقیقت به منظور برداشتن تومور سرطانی و بافت اطراف آن انجام می‌شود، لازم به ذکر است که بسته به نوع جراحی ممکن است بیمار یک تراکئوستومی موقت و یا دائمی داشته باشد. پرتودرمانی برای کشتن سلول‌های سرطانی و همچنین کاهش تومور مورد استفاده قرار می‌گیرد، پرتو همه چیز را در مسیرش خواهد سوزاند و پوست نیز از این قاعده مستثنی نمی‌باشد. هدف به کارگیری شیمی درمانی از بین بردن سلول‌های سرطانی و افزایش تاثیر پرتودرمانی است، این کار می‌تواند برای کاهش اندازه تومور قبل از عمل جراحی انجام شود تا بتواند تاثیرات جراحی را بالا ببرد.

شیوه‌های پیشگیری از بیماری سرطان حنجره

سرطان حنجره

همانطور که در بخش‌های قبلی هم گفته شد این نوع از سرطان می‌تواند به دلیل مصرف سیگار و الکل در افراد مختلف ایجاد شود، بر اساس مطالعات و مشاهدات صورت گرفته می‌توان گفت که افراد غیرسیگاری و کسانی که الکل مصرف نمی‌کنند در موارد بسیار نادر دچار این سرطان شده‌اند که جای فکر دارد، بهتر است افراد به منظور داشتن سلامت کافی نسبت به ترک سیگار و قطع مصرف الکل اقدام نمایند، حقیقتا ترک این دو مورد گفته شده می‌تواند تا حد بسیار زیادی موثر واقع شود. پزشکان و محققان بر این باورند که مصرف نکردن سیگار و الکل می‌تواند نقش بسزایی در زمینه کاهش خطر ابتلا به بیماری سرطان حنجره داشته باشد، کسانی که حس می‌کنند قطع مصرف سیگار و اکل برایشان ناممکن است باید به پزشک و یا مشاور مراجعه نمایند، در این صورت می‌توانند با استفاده از تکنیک‌های مناسب مصرف خود را کاهش و در آخر قطع نمایند. در صورتی که هر کدام از افراد با داشتن اطلاعات از این موضوع بتوانند افراد دیگری را نیز در جریان قرار دهند مسلما نتایج بسیار خوبی حاصل خواهد شد.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫4/5 ‫(1 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دکمه بازگشت به بالا