آشنایی با مهم‌ترین خواص هل سیاه در طب سنتی

هل سیاه میوه گیاهی چند ساله و علفی است که به خانواده زنجبیلیان تعلق دارد. این دانه‌ها نام‌های دیگری نیز دارند که از مهم‌ترین آنها می‌توان به مواردی مانند هیل غراب و قافله کبار اشاره کرد. میوه‌های این گیاه معمولاً اول شهریور به وجود می‌آیند و قطری 25 تا 50 میلی متری دارند. در هر دانه هل دوازده دانه نامنظم به رنگ قهوه‌ای با بویی معطر شیرین مزه وجود دارد. این گیاه بیشتر در کشورهایی مانند هندوستان و ترکمنستان رشد می‌کند، در ایران هم از کرمان به عنوان بزرگ‌ترین تولید کننده هل سیاه یاد می‌شود. همواره مصرف این گیاه با خواص درمانی زیادی همراه بوده است که ما در این مقاله سعی می‌کنیم شما را با مهم‌ترین آنها آشنا کنیم.

هل سیاه

خواص هل سیاه

هل سیاه یکی از دانه‌های بسیار مقوی است که استفاده از آن در فرهنگ‌های زیادی رایج می‌باشد. مطالعه کتاب‌های طب آیورودا نشان می‌دهد هندی‌ها برای قرن‌ها از هل سیاه در درمان بیماری‌ها کمک می‌گرفته‌اند چرا که این دانه‌ها دارای آنتی اکسیدان‌های قدرتمندی می‌باشند. تحقیقاتی که توسط موسسه پژوهشی American Studies انجام شده، حکایت از این دارد که هل سیاه سرشار از ترکیبات شیمیایی منحصر به فردی همچون ترپی‌نئول، ترپنین، فورمیک اسید و استیک اسید می‌باشد. به همین دلیل است که هل سیاه نقش بسیار پررنگی در ساخت داروها دارد.

سلامت پوست

پوست یکی از مهم‌ترین اندام‌های بدن است که در معرض بیشترین خطرها قرار دارد چرا که این عضو در طول روز با آلودگی‌ها و مواد مضر بسیاری رو به رو می‌شود. به همین دلیل است که ما باید در حفظ سلامت این عضو کوشا باشیم. هل سیاه سرشار از خواص ضد التهابی است و به همین دلیل مصرفش می‌تواند شما را در مقابل یکی از اصلی‌ترین دشمن‌های پوست، یعنی نور آفتاب در امان نگه دارد. این موضوع اهمیت خود را زمانی نشان می‌دهد، وقتی بدانید که در سال‌های اخیر آمار مبتلایان به سرطان پوست رشدی 15 درصدی داشته است. ویژگی‌های آنتی اکسیدانی هل سیاه نیز به شما در مقابل پیری زودرس و چین و چروک کمک می‌کند.

جلوگیری از بیماری‌های مزمن

یکی دیگر از ویژگی‌های که باعث می‌شود مصرف هل سیاه را در برنامه غذایی خود قرار دهیم، جلوگیری از بیماری‌های مزمن می‌باشد. این بیماری‌ها یکی از مهم‌ترین دلیل مرگ و میر محسوب می‌شوند. تحقیقات نشان می‌دهد دو چیز در ابتلا به چنین شرایطی نقش دارد. التهاب و آسیب‌های رادیکال‌های آزاد، در طول سال میلیون‌ها نفر را به کام مرگ می‌کشانند. همان طور که در بالا نیز گفتیم هل سیاه دارای خواص ضد التهابی می‌باشد، علاوه بر این، آنتی اکسیدان‌های این ماده نیز قادر هستند اثر رادیکال‌های آزاد را خنثی کنند. از جمله مهم‌ترین بیماری‌های مزمن می‌توان به بیماری‌های قلبی، آرتریت روماتوئید، سرطان و حتی برخی از بیماری‌های نورودنراتیو اشاره کرد.

هل سیاه

سلامت دهان و دندان

از عصاره هل سیاه در ساخت خمیردندان‌های زیادی استفاده می‌شود چرا که این ماده در سلامت دهان و دندان نقش دارد. مطالعات نشان می‌دهد که این موضوع ریشه در خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی این دانه‌ها دارد. مهم‌ترین دلیل برای ایجاد بیماری‌های دهانی را باکتری‌های موجود در بزاق می‌دانند. به همین دلیل است که مصرف هل سیاه می‌تواند سلامت دندان‌های شما را تضمین کند. علاوه بر این، فعالیت این باکتری‌ها باعث ایجاد بوی دهان نیز می‌شود، هل سیاه به دلیل بوی خوبش به این موضوع نیز می‌تواند کمک کند.

سم زدایی بدن

در طول روز فعالیت‌های زیادی مانند استفاده از لوازم آرایشی، آلودگی‌های هوا و حتی متابولیسم سلولی، باعث ایجاد سموم در بدن ما می‌شوند. کلیه و کبد، مهم‌ترین اندام‌ها در تصفیه آلودگی‌ها و سم زدایی بدن می‌باشند. آنتی اکسیدان‌های موجود در هل سیاه می‌توانند این دو عضو را از شر آسیب‌های استرس اکسیداتو رادیکال‌های آزاد در امان نگه دارند و این گونه به سم زدایی بدن کمک کنند. تحقیقاتی که در سال 2011 در دانشگاه پزشکی استکهلم سوئد انجام شد نشان می‌دهد هل سیاه در از بین بردن سنگ کلیه نیز نقش دارد.

کمک به هضم

یکی دیگر از خواصی که به این دانه‌ها نسبت می‌دهند تقویت سلامت دستگاه گوارش می‌باشد. تحقیقات نشان می‌دهد ترکیبات ارگانیک موجود در هل سیاه می‌توانند ترشح هورمون‌های گوارشی را افزایش دهند. این موضوع باعث می‌شود تا عمل هضم راحت‌تر صورت بگیرد و احتمال ابتلا به مشکلات گوارشی رایجی مانند یبوست، نفخ، گرفتگی معده و اسهال تا حد زیادی کاهش پیدا کند. اگر می‌خواهید سلامت دستگاه گوارش خود را تضمین کنید، بعد از غذا چند دانه هل سیاه بجوید.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫4.3/5 ‏‫(3 نظر)‬

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دکمه بازگشت به بالا