بیماری‌های التهاب روده، کرون و کولیت زخمی (کولیت اولسراتیو)

اگر فردی مداوم و مکرر دچار اسهال بوده و این اسهال همراه با خون، ماده مخاطی و چرک است و مدام دلدرد دارد، باید گفت که این فرد دچار بیماری التهاب روده (IBD) شده است. بیماری التهاب روده به طور کلی یک بیماری مزمن به شمار می‌رود اما چیزی که مهم است و خوانندگان باید از آن آگاه باشند این است که این بیماری به دو شکل پنهان و یا پیدا خود را بروز می‌دهد. در شکل پنهان این بیماری، التهاب روده هیچ علائمی ندارد و در زمانی طولانی به صورت تدریجی و یکی یکی علائمش را نشان می‌دهد. در خیلی از مواقع هم ممکن است این بیماری علائم خود را به صورت پیشرفته و یکباره نشان دهد. بیماری التهاب روده، یک بیماری نسبتا شایع است، از هر هزار نفر یک نفر به این بیماری مبتلا می‌شود. ما در این مقاله درباره بیماری التهاب روده با شما صحبت خواهیم کرد.

التهاب روده

انواع بیماری التهاب روده

بیماری التهاب روده در حالت کلی 2 نوع است، نوع اول بیماری کرون است که تمام لوله گوارش را درگیر می کند، منتها به صورت غیر منتشر و جدا جدا.

نوع دوم این بیماری، کولیت زخمی یا به زبان ساده تر اسهال خونی ساده و مداوم است.

در هر دو نوع این بیماری، بیمار عوارض و علائمی خارج از سیستم گوارش هم دارد. مثلا ممکن است اسکلت، عضله، مفاصل، چشم، کبد و… نیز در این بیماری درگیر شوند.

در نوع کرون، معمولا علائم به صورت اسهال و درد شکم می باشد که اسهال معمولا غیر خونی است.

در نوع دوم بیماری (کولیت زخمی) معمولا اسهال خونی با درد شکم همراه است.

مشخصه هر دو نوع این بیماری مزمن بودن آن هاست، یعنی اگر فردی این بیماری را دارد تا پایان عمر گرفتار آن خواهد بود منتها خوشبختانه با وجود مزمن بودن این بیماری، اگر داروها دقیق استفاده شود، بیماری رام و درمان پذیر خواهد بود و زندگی فرد تحت هیچ شرایطی مختل نمی شود.

تفاوت بین بیماری کرون و کولیت زخمی

التهاب روده

در بیماری کرون (Crohn’s disease) معمولا روده باریک بیشتر درگیر می شود و احتمال جراحی های مکرر بالاست. در نوع کرون، سرطان در تمام طول مسیری که کرون اختلال به وجود آورده ممکن است به وجود بیاید.

 در نوع کولیت زخمی یا کولیت اولسراتیو (Ulcerative colitis) احتمال جراحی کمتر است و بیشتر در حدود 20 درصد بیماران نیاز به جراحی پیدا می کنند. از نظر عوارض، تنگی ها و فیستول ها مهمترین عوارض این بیماری هستند. از عوارض دیگری که این بیماری می تواند داشته باشد، احتمال سرطانی شدن است. در کولیت زخمی که محدود به روده بزرگ است، احتمال سرطانی شدن فقط در محدوده روده بزرگ وجود دارد و هر چه که درمان منظمتر و التهاب تحت کنترل تر باشد ممکن است که احتمال سرطانی شدن به صفر هم برسد.

توصیه‌‎های پزشکی برای بیماران مبتلا به التهاب روده:

در طول روز، استفاده از نوشیدنی ها و مقدار زیادی آب را فراموش نکنید، در کنار آن حتما باید از ویتامین ها استفاده کنید. یک رژیم غذایی مناسب داشته باشید و علاوه بر همه این ها اگر با کاهش وزن زیاد مواجه شدید بلافاصله این مسئله را با پزشک معالجتان مطرح کنید. یکی از رایج ترین علل بیماری التهاب روده ، باکتری های روده است. موضوع از این قرار است که باکتری های موجود در روده به روده حمله می کنند و باعث التهاب روده می شوند، چیزی که مهم است و پزشکان به این بیماران توصیه می کنند این است که یک رژیم غذایی مناسب داشته باشند و در کنار آن در طول سال 2 بار آزمایشات کلی را انجام دهند.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دکمه بازگشت به بالا