دهان شویه و طریقه استفاده از آن جهت حفظ بهداشت دهان
شرکتهای بهداشتی در رسانهها در کنار مسواک، نخ دندان و خمیردندان به معرفی دهان شویه پرداختهاند و خواص معجزهآسایی برای آن گفتهاند ولی حقیقت آن است که استاندارد طلایی برای حفظ بهداشت دهان همان مسواک، نخ دندان و خمیردندان است. این دندانپزشک گفت: روشهای دیگر از جمله دهان شویه ها تنها دارای نقش کمکی هستند.
اطلاعات علمی درباره دهان شویه
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی تصریح کرد: دهان شویه ها در یک نمای کلی به دو گروه تقسیم میشوند؛ انواع بهداشتی که محصولات تجاری هستند که دارای فوایدی نظیر تسهیل تمیز شدن دهان، از بین بردن موقت بوی دهان، کاهش باکتری و تغییر طعم دهان هستند. این دندانپزشک ادامه داد: انواع دیگر دهان شویه که درمانی نام دارند به محافظت دهان در برابر بیماریها کمک میکنند.
فاطمی درباره دهان شویه افزود: در این دهان شویه ها ترکیباتی مانند ضد میکروبها (کلرهگزیدین) یا ترکیبات ضدپوسیدگی (ترکیبات فلوراید) یا ترکیباتی مانند بزاق مصنوعی و امثال آن وجود دارد.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی درباره دهان شویه بیان داشت: برخی دهانشویهها نیز حاوی الکل به عنوان حلال میباشند که به دلیل نگرانیهایی که در خصوص ایجاد سرطان دهان به وجود آمده، ترکیبات جدید اغلب فاقد الکل هستند. در دهانشویهها ترکیبات دیگری مانند روغنهای معطر مثل تیمول، اکالیپتول و امثال آن استفاده میشود.
این دندانپزشک، دهانشویه هایی را که حاوی فلوراید هستند در دو گروه کم فلوراید و پر فلوراید دانست و افزود: گروه کم فلوراید با 0.05 درصد برای مصرف روزانه و گروه دارای فلوراید بیشتر با 0.2 درصد برای مصرف هفتهای یک بار در افرادی که مستعد پوسیدگیهای وسیع هستند تجویز میشود.
مشورت با پزشک قبل از مصرف
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی گفت: نکته بسیار مهم این است که دهان شویه ها به تنهایی جایگزین مجموعه مسواک، نخ دندان و خمیردندان نمیشوند و با توجه به ترکیباتی که ذکر شد استفاده افراطی از آنها بیضرر نخواهد بود.
این استاد دانشگاه درباره دهان شویه ادامه داد: علیرغم آنکه دهان شویه ها و انواع درمانی آن به سادگی در دسترس افراد قرار میگیرد باز به افراد توصیه میشود برای استفاده منظم از آن با دندانپزشک مشاوره کنند.
منبع: https://mag.asanteb.com