بهداشت و تمیزی حمام خود را جدی بگیرید
دوش گرفتن و حمام کردن یکی از بهداشتی ترین کارهایی است که هر فرد باید روزانه انجام دهد، بخصوص در این روزها که هوا گرم است، نیاز به این عمل بهداشتی بیش از پیش احساس می شود. اما بهتر است بدانید که اگر برخی نکات را رعایت نکنید، امکان دارد همین کار به سلامتی تان آسیب بزند. داخل حمام اشیایی وجود دارد که اگر حواستان نباشد امکان دارد به لانه ی میکروب ها تبدیل شده و خدای نکرده بیمارتان کنند. از لیف و کیسه ی حمام گرفته تا پرده ی حمام، حوله و سر دوش و غیره جزو اشیایی هستند که باید به طور مرتب تمیز شده و از هر نوع آلودگی مبرا باشند.
لیف طبیعی یا لیف معمولی برای حمام کردن
احتمالا تا به حال نام لوفا یا همان لیف طبیعی (تصویر کناری) را شنیده اید. لوفا نام گیاهی است که 5 یا 6 ماه بعد از کاشت آن، گل های درشت و زردرنگی می دهد. از این گیاه برای ساخت اسفنج و لیف استفاده می کنند.
این گیاه یک محصول طبیعی برای تمیز کردن پوست است و یکی از قدیمی ترین روش های ماساژ پوست محسوب می شود که برای رفع سلول های مرده ی پوست و تنفس سلول ها مفید است.
در واقع لوفا همان لیف طبیعی است که پوست را لایه برداری کرده و آن را نرم و لطیف می سازد.
البته لیف های معمولی نیز هستند که در حمام مورد استفاده قرار می گیرند. فرقی نمی کند لیفی که استفاده می کنید چگونه باشد. مهم این است که این لیف می تواند تبدیل به لانه ی میکروب ها شود.
نتایج پژوهشی که در سال 1994 در Journal of Clinical Microbiology به چاپ رسیده است نشان می دهد که لیف یا اسفنج هایی که در حمام برای شستشوی بدن استفاده می شوند حاوی باکتری های زیادی هستند.
درست است که در ابتدای خرید، این لیف ها تمیز و عاری از میکروب هستند، اما به مرور که در گرما و رطوبت حمام می مانند به محلی ایده آل برای تجمع باکتری ها تبدیل می شوند.
برای جلوگیری از بروز هر نوع مشکل احتمالی بهتر است بعد از استفاده از لیف، آن را با دقت شسته و خشک کنید و لیف را تا حمام بعدی از محیط حمام خارج کنید.
هر چند مدت یکبار نیز آن را عوض کنید. در این صورت مشکلی بروز نمی کند و شما می توانید با خیال راحت، سلول های مرده سطح پوست تان را از بین ببرید تا بتواند نفس بکشد.
پرده حمام برای حمام کردن
پرده ی حمام باعث زیبایی دوچندان حمام شده و فضای آن را جداسازی می کند. اما فاصله پرده تا دوش و وان حمام چگونه است؟
این بار با دقت بیشتری به داخل حمام تان نگاه کنید. قسمت پایین پرده را با دقت وارسی کنید. آیا قسمت پایین آن نیز به اندازه ی بالایش سفید است؟ به احتمال زیاد نیست.
این قسمت از پرده که بیشتر با زمین در تماس است و در معرض آب و صابون و غیره قرار دارد زرد شده و بدتر اینکه ردپایی از کپک زدگی نیز در آن دیده می شود.
بهتر است از پرده های کوتاه تر استفاده کنید و یا پرده را طوری آویزان کنید که پایین آن به زمین نخورد (پایین پرده حداقل 5 سانتیمتر تا زمین فاصله داشته باشد).
بعد از دوش گرفتن پرده را تکان دهید تا آب آن بریزد و خشک شود.
بهتر است هر از گاهی پرده حمام را درآورده و بشویید.
به جای پرده های پلاستیکی از پرده ی حمام پارچه ای ضدآب استفاده کنید. از جمع کردن پرده خودداری کنید و اجازه دهید باز بماند تا خشک شود.
کیسه حمام برای حمام کردن
وضعیت کیسه نیز مانند لیف است. خیلی ها عادت دارند هنوز هم بدن شان را کیسه بکشند.
به عقیده ی متخصصان حوزه ی زیبایی نیز می شود هر ماه یک تا دو بار با روشوی و کیسه، پوست بدن را از شر سلول های مرده خلاص کرد و به اصطلاح لایه برداری نمود. ولی یادتان باشد محکم کیسه نکشید، چون پوست را زخم می کند.
اما اینکه کیسه حمام را لبه ی وان حمام یا قفسه ی حمام رها کنید، بهداشتی نخواهد بود، چون کیسه ی خیس لانه ی میکروب ها است.
داخل حمام به دلیل نبودن نور و وجود رطوبت و گرمای بالا، مکان مناسبی برای رشد میکروب ها و قارچ ها محسوب می شود.
توصیه می کنیم یا به طور کلی کیسه را فراموش کنید و یا اینکه آن را بعد از استفاده، با دقت شسته و خشک کنید.
حوله حمام برای حمام کردن
بدون شک استفاده از حوله حمام بعد از دوش گرفتن لازم و ضروری است. اما حواستان باشد که حوله خیس تان را کجا می گذارید، یعنی اینکه بعد از حمام حوله ی خیس تان را چگونه خشک می کنید؟ روی رخت آویز بیرون و یا روی مبل و کاناپه و زمین؟
اگر حوله تان خیس بماند، منبع آلودگی به میکروب ها خواهد شد.
علاوه بر این یک حساب سرانگشتی بکنید از چه زمانی حوله تان را داخل ماشین لباسشویی نیانداخته اید؟
اگر می خواهید بهداشتی عمل کنید لازم است که بعد از حمام و خشک کردن بدنتان، حوله را روی طناب لباس ها و جلوی نور آفتاب خشک کنید. بهتر است که حوله تان را هر هفته یک بار بشویید.
سر دوش حمام برای حمام کردن
سر دوش حمام یک محل ایده آل برای رشد هر نوع باکتری و میکروبی محسوب می شود.
نتایج یک پژوهش جدید نشان می دهد که سر دوش حمام می تواند در انتقال بیماری کرون نقش داشته باشد.
نتایج پژوهش دیگری که در آمریکا انجام شده است نشان می دهد که میزان مایکوباکتری آویوم (باکتری عامل برخی از عفونت های ریوی) موجود در سر دوش حمام، صد برابر بیشتر از سر شیرهای دیگر مورد استفاده در منزل است.
بهتر است هفته ای یک بار سر دوش حمام را با مواد پاک کننده ضدعفونی کنید و قبل از استفاده آن را داخل آب داغ قرار دهید.
در این بخش درباره اصول حمام کردن صحیح اطلاعاتی را تقدیمتان کردیم. امیدواریم از این مطالب استفاده کرده و در زندگی خود بکار ببرید.
برای حمام کردن صحیح باید همه وسایل بهداشتی بوده و از وسایل مشترک استفاده نکنیم. البته شامپوی مشترک اشکالی ندارد. ولی حتی صابون هم بهتر است مشترک نباشد.