آیا همیشه احساس سرما می‌کنید؟

احساس سرما در دمای عادی امری طبیعی نیست. مثلا ممکن است فشارتان پایین امده باشد، کم کاری تیروئید داشته باشید، بدن تان کم آب شده باشد و … شما باید علت آن را شناسایی کرده و زودتر درمانش کنید. در این بخش از مجله پزشکی آسان طب درباره احساس سرما در دمای معمولی اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.

احساس سرما

احساس سرما در بدن

آیا همیشه و در هر فصلی، حتی تابستان نیز سردتان می شود؟ البته لرزیدن و احساس سرما در دمای زیر پنج درجه ی سانتیگراد کاملا طبیعی است. اما اینکه همیشه احساس سرما کنید، احتمالا پای مشکلی در میان است. در واقع احساس سرما می تواند نشان دهنده ی مشکلاتی مانند دیابت، کم کاری تیروئید، کم خونی، جریان خون نامناسب و غیره باشد. در این مطلب شما را با 8 دلیل احساس سرمای مداوم بیشتر آشنا می کنیم. لطفا با ما همراه باشید.

احساس سرما و تیروئید کم کار 

اگر همیشه سردتان است و به طور مداوم احساس خستگی می کنید یا اینکه موهایتان می ریزد و دچار یبوست شده اید، بهتر است کمی نسبت به سلامتی تان هوشیارتر باشید، چون امکان دارد تمام این علائم نشان دهنده ی مشکلی در غده ی تیروئیدتان باشد.

بهتر است به پزشک مراجعه کنید و آزمایش بدهید تا میزان هورمون تی اس اچ(TSH)  مشخص شود. زمانی که غده تیروئید هورمون کمی تولید کند، مشکل کم کاری تیروئید بروز می کند و شما مدام احساس سرما می کنید. لازم است به پزشک مراجعه و وضعیت تیروئیدتان را بررسی کنید.

احساس سرما و کم خوابی

کمبود خواب و کم خوابی باعث بر هم زدن سیستم عصبی و مکانیسم های تنظیم کننده ی دمای بدن می شود. به عقیده ی متخصصان، بدن ما به 7 تا 9 ساعت خواب شبانه نیاز دارد تا سالم بماند.

کم خوابی باعث کاهش فعالیت منطقه ای از هیپوتالاموس می شود که این منطقه از مغز، وظیفه ی تنظیم و کنترل دمای بدن را بر عهده دارد. به همین دلیل بی خوابی باعث می شود که شما همیشه از سرما بلرزید.

احساس سرما و لاغری

داشتن شاخص توده بدنی پایین می تواند یکی از عوامل کاهش دهنده ی دمای بدن باشد. افرادی که بیش از اندازه لاغر هستند، چربی کمتری برای محافظت از بدن در برابر سرما دارند.

این افراد معمولا غذای کمتری مصرف می کنند و به این ترتیب مواد مغذی کافی برای تولید انرژی و حفظ دمای بدن دریافت نمی کنند. بنابراین همیشه سردشان است.

اگر همیشه سردتان است، رنگ پرده اید و به طور مرتب احساس خستگی می کنید یا نفس نفس می زنید بهتر است آزمایش خون بدهید. این علائم می توانند نشان دهنده کم خونی باشند.
 
بیشتر بخوانید:

احساس سرما و جریان خون نامناسب

احساس سرما

اگر همیشه دست و پاهایتان یخ زده است، احتمالا از مشکل جریان خون رنج می برید. به این ترتیب که قلب در پمپاژ خون کافی و رساندن آن به نقاط انتهایی بدن (انگشتان دست ها و پاها) مشکل دارد و یا برخی از رگ های خونی شما گرفته اند. در نتیجه انگشتان دست ها و پاها سرد شده و حتی تغییر رنگ داده و کبود می شوند.

در این صورت بهتر است حتما به پزشک مراجعه کنید تا علت اصلی مشکل را تشخیص داده و درمان های لازم را تجویز کند.

احساس سرما و دیابت

دیابت کنترل نشده می تواند باعث بروز مشکلی به نام نوروپاتی محیطی دیابتی شود. این بیماری عصب های محیطی را نشانه می رود.

نوروپاتی محیطی دیابتی به تدریج گسترش می یابد و احساس سرما را در دست و پاهای فرد بیشتر می کند.
توصیه می کنیم در صورت مشاهده ی اولین علائم احساس لرز و سرما، به پزشک متخصص غدد مراجعه کنید تا بررسی های لازم را انجام دهد.

احساس سرما و کمبود آهن

اگر همیشه سردتان است، رنگ پرده اید و به طور مرتب احساس خستگی می کنید یا نفس نفس می زنید بهتر است آزمایش خون بدهید. این علائم می توانند نشان دهنده کم خونی باشند. در واقع احتمال دارد بدن تان با کمبود آهن مواجه باشد.

خانم ها معمولا بیشتر با این مشکل مواجه می شوند، به خاطر اینکه از سن بلوغ تا شروع یائسگی به دلیل عادت ماهانه، خون و در نتیجه میزان قابل توجهی آهن بدن را از دست می دهند.

با یک آزمایش خون ساده، پزشک میزان فریتین یا همان ذخیره ی آهن بدن را بررسی کرده و مشکل تان را برطرف می کند.

احساس سرما و کم آبی بدن

بدن همه ی ما از حدود 60 درصد آب تشکیل شده است. زمانی که بدن دچار کمبود آب حتی به میزان جزئی باشد، مجبور می شود از ذخیره ی آب خود برداشت کند و دمای خود را پایین می آورد.

اگر شما روزانه یک و نیم لیتر آب ننوشید، برخی از فعالیت های بدن دچار مشکل می شود. به این ترتیب که پوست و مخاط خشک شده و شما احساس سردرد و خستگی می کنید.

در نتیجه اگر در اغلب مواقع احساس سرما می کنید بهتر است قبل از هر چیزی به فکر تامین کافی آب بدن باشید.

احساس سرما و کمبود ویتامین ب12 

ویتامین ب12 که به میزان قابل توجهی در منابع غذایی حیوانی وجود دارد، نقش مهمی در پیشگیری از احساس لرز دارد. در واقع بدن ما به ویتامین ب12 نیاز دارد تا بتواند گلبول های قرمز تولید کند که حمل اکسیژن به بافت های بدن را بر عهده دارند. بنابراین کمبود این ویتامین منجر به بروز کم خونی شده و احساس لرز مداوم ایجاد می کند.

شما می توانید برای تامین ویتامین ب12، منابع غذایی آن یعنی گوشت قرمز، گوشت پرندگان، ماهی و محصولات لبنی را مصرف کنید.

اگر گیاهخوار هستید، برای مقابله با کم خونی، مکمل ویتامین ب12 مصرف کنید یا آمپول ب12 بزنید.

اگر آب بدنتان کم شود، فشارتان پایین باشد، ویتامین ب 12 بدنتان کم باشد و یا دیابت و کمبود آهن داشته باشید احساس سرما به سراغ شما می اید. در چنین مواقعی سعی کنید علاجی برای علت ان پیدا کنید و همچنین خودتان را گرم کرده و نوشیدنی داغ بنوشید تا حالتان بهتر شود.

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا