بیماری یبوست و روش درمان آن
بیماری یبوست یکی از مشکلات شایعی است که بسیاری افراد به آن مبتلا می شوند. در این بیماری مدفوع به سختی و گاهی با درد خارج می شود و یا هر چه زور می زنیم بیرون نمی اید. یکی از علل یبوست کم ابی بدن است. همچنین عصبی شدن هم بر این بیماری تاثیر گذار است. در این بخش از مجله پزشکی آسان طب درباره بیماری یبوست اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.
بیماری یبوست چیست ؟
به گزارش آسان طب؛ بیماری یبوست از مشکلات گوارشی شایع میباشد که در صورت عدم درمان، مشکلات بزرگتری ایجاد خواهد کرد. در مقالات گذشته، مطلبی درباره آنچه که باید از بیماری یبوست بدانیم ارائه شده که در این لینک ( یبوست ) می توانید مشاهده کنید. در این مقاله به برخی از علتهای ابتلا و درمان یبوست اشاره میشود.
علت بیماری یبوست
- داروهای آنتی اسید که حاوی کلسیم یا آلومینیوم هستند.
- تغییر در رژیم غذایی یا فعالیت فیزیکی معمول
- سرطان کولون
- مصرف بیش از حد لبنیات
- سندروم روده تحریک پذیر
- برخی از بیماریهای دستگاه عصبی مانند پارکینسون یا MS
- کم تحرکی
- مصرف ناکافی آب یا فیبر در رژیم غذایی
- زیاده روی در مصرف ملینها (به مرور زمان سبب ضعف عضلات روده میشوند)
- بارداری
- عدم توجه به اجابت مزاج
- بعضی داروها (به ویژه مسکنها، داروهای ضد افسردگی یا مکمل آهن)
- استرس
- کم کاری غده تیروئید
درمان بیماری یبوست
2 تا 4 لیوان آب اضافی در طول روز بنوشید.
سعی کنید از آب گرم، خصوصا صبحها برای نوشیدن استفاده کنید.
میوه و سبزی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. لواشک، انجیرخشک و تازه، کیوی همگی برای یبوست مفید هستند. اما مثلا انار برای یبوست خوب نیست. یا مثلا موزهای سفت یبوست را شدید تر می کند.
سنا و گل محمدی در ماست هم میتواند به مشکل شما کمک کند.
آلو و غلات کامل میل کنید.
در بیماری یبوست بدون تجویز پزشک، بیش از 2 هفته از داروهای ملین استفاده نکنید. زیرا مصرف بیش از حد آنها، شرایط را وخیمتر میکند.
همچنین شما میتوانید روشهای خانگی درمان یبوست را در این لینک ( راههای درمان یبوست ) مطالعه و بکار بگیرد.
یبوست ممکن است به دلایل مختلف اتفاق بیفتد. یکی از دلایل یبوست کم ابی بدن است. در این بیماری مدفوع شخص سفت شده و به سختی بیرون می اید یا بیرون نمی اید.
درمان یبوست راههای مختلفی دارد. شما میتوانید از کیوی برای درمان ان استفاده کنید. همچنین انجیر و الو میتواند به درمان بیماری یبوست کمک کند.
امیدواریم از اطلاعاتی که در این بخش از اسان طب در اختیارتان گذاشتیم بهره کافی را برده باشید. سعی کنید همیشه اب بدنتان را تامین کنید تا دچار کم ابی نشوید.