خاصیت روزه داری چیست ؟

روزه داری برای سلامتی فواید زیادی دارد. البته به شرطی که بدن از نظر جسمی سالم باشد و پزشک مشکلی برای روزه گرفت ما نبیند. مثلا خیلی از دیابتی ها یا کسانیکه سنگ کلیه جدی دارند نمی توانند روزه بگیرند. خالی ماندن معده برای مدت زمانی موجب پاکسازی و دفع مواد زائد از بدن می شود. در این بخش درباره فواید روزه داری اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.

فواید روزه گرفتن و روزه داری

تاثیر بزرگی که روزه داری در صحت بدن دارد موضوعی ساده و واضح است . چرا که روزه امر طبیعی است که برای استراحت دستگاه گوارش مخصوصا معده و روده ها ، منظم کردن ترشحات معدی و ترتیب دادن باعمال هضم انجام می گیرد و برای پی بردن بحقیقت این امر کافیست که کمی به زندگی حیوانات توجه کنیم ..

در اثر مطالعات و دقت های بسیار که علمای حیوان شناسی در طرز زندگی بعضی از جانوران به عمل آورده اند که بیشتر حیوانات در اثر پیروی از امری خدا دادی که به نام غریزه میخوانیم ، در تغذیه خود اصل روزه را به جای می آورند . بعضی در فاصله معینی که هیچ وقت کم و زیاد نمی شود یکی دو روز از خوردن غذا خودداری می کنند ، من جمله در سباع از قبیل شیر و پلنگ و ببر ملاحظه شده است که هفته ای یک روز از خوردن هر گونه غذا احتراز می جویند . همین امر غریزی کافیست که فواید جسمانی روزه داری را بفهماند، زیرا پر واضح است که فایده ی روزه داشتن نه فقط عاید جمعشان می شود، بلکه فواید روحی و اخلاقی بی شماری نیز در بر دارد .

حالا آیا چه تاثیر مهمی در جسم و در دستگاه گوارش حیوانات می بخشد محتاج دقت مخصوصی است و چون ساختمان بدن حیوانات از بسیاری جهات شبیه به انسان است، آنچه را درباره ی فوائد روزه در بدن انسان می گوییم می توان بر حیوانات نیز جاری داشت .

اما موردی که اهمیت روزه داری را بیشتر در نزد حیوانات نشان می دهد و هر کسی آن را تجربه نموده امساکی است که در حالت بیماری اختیار می کنند . البته می دانید که حیوانات طبیب از جنس خود ندارند و بیماری را هم که ما درست کرده ایم ، چیزی مصنوعی است . با اینکه حیوانات با افراط نکردن در قوای طبیعی و اعمال بدنی کمتر دستخوش بیماری می شوند و بشر در اثر زیاده روی در لذات است که به انواع نا خوشی ها دچار می گردد . باز نمی توان ادعا کرد که جانوران هرگز مریض نمی شوند . اما آنچه مسلم است اینکه بر خلاف بشر که در اثر احتیاج اجتماعی و از دست دادن حس اعتماد به نفس آنچه را لازم دارد از خود نمی طلبد، حیوانات خودشان طبیب خود هستند و هر وقت مریض می شوند ، خویشتن را به وسائلی که خداوند در نهاد آنها خلق فرموده است معالجه می کنند .

طریق معالجه در حیوانات مختلف است و غیر از بکار بردن نیروی جسمانی و دفاع بدن وسائل دیگر نیز در اختیار دارند، از قبیل معالجه با بعضی گیاهان که فقط خود خواص آنرا می شناسند . چنانکه سگ یا گربه در موقع دل درد و سایر امراض بعضی علف ها را می خورند و علت مزاج خود را دفع می کنند، اما موثر ترین وسیله ای که حیوانات برای دفع بیماری خویش بکار می برند، خودداری از غذا است که در مورد انسان به روزه داری تعبیر می شود . اگر دقت کنید گربه ای که در منزل شما است گاهی که لقمه چند زیاده بر احتیاج بدنی خویش بخورد دچار ناخوشی می گردد و تا یک روز از خوردن هر گونه غذائی خودداری می کند . چنانچه غذائی هم بزور در دهانش داخل کنید، آنرا خارج می سازد . هم چنین همه حیوانات نیز برای معالجه بیشتر امراض خود از امساک کمک می طلبند . این عده منحصر به حیوانات نیست و در انسان هم دیده می شود . چرا در موقعی که ما بیماریم به غذا اشتها نداریم و هر چند غذای لذیذ و ماکولات گران قیمت مقابل ما آورند با کمال تنفر روی می گردانیم ؟ روزه داری

برای اینکه بدن ما احتیاج به این غذا ندارد و فقدان اشتها یک محرک طبیعی است که ما را از تغذیه باز می دارد همچنان که وجود اشتها موجب تناول غذا و ادامه حیات می گردد . این عملی که عامل حیاتی بدن انسان با کمال دقت مانند ساعت شماته انجام می دهد ، درست مطابق مقتضیات جسم در مورد صحت و علت است . روزه داری

چرا در موقع ناخوشی این نیرو اشتها را از ما سلب می کند برای اینکه تناول غذا زیان دارد ؟

برای اینکه تشخیص داده که غذا برای بدن در حالت بیماری لازم نیست بلکه مضر است باید معده و روده ها استراحت کنند و قوای خویش را تجدید نمایند و مواد زائد و سموم موجود خود را دفع کنند .

اگر غذای جدیدی وارد بدن شود این عمل مختل شده موجب علت های بیشتر و حتی مرگ می گردد . روزه داری

خلاصه نیروی حیاتی انسان جسم را وادار می کند که روزه بگیرد تا سالم شود .

در قدیم اطبا به امساک خیلی اهمیت می دادند و به وسیله ی آن بسیاری امراض را معالجه می کردند . پرهیزی هم که بین اطبا قدیمی و طب امروز مرسوم است نوعی روزه داری است .منتهی روزه کلی نیست بلکه خودداری از برخی مواد غذائی است که برای دستگاه گوارش و بدن مضر تشخیص داده شده است .

فواید روزه داری

اسرار طبی روزه داری :

برخی از مردم تصور می کنند روزه داری ماه رمضان که از ارکان اساسی دین حنیف اسلام است از لحاظ زحمتی که بدستگاه هضم و سایر جهازات بدن وارد می کند و از نظر آنکه بعضی از روزه داران را به حالت عصبانی و غضب دچار می کند برای شخص روزه دار مضر است .

در صورتیکه این نظریه خطا است و بر طبق قواعد پزشکی روزه داری در مورد بسیاری از بیماری ها مفید و بلکه ضروری است و از جهت آنکه این چند روزه اغلب  در این باب مراجعه نموده اند و همچنین از نظر ادای وظیفه ی مذهبی بر خود واجب دانستیم تا از فواید روزه گرفتن چندی را بیان کنم .

صرف نظر از فوائد روحی و اخلاقی که روزه دار کسب خواهد کرد « و چون خارج از بحث پزشکی است از ذکر آن خودداری میکنم» کم اهمیت ترین جنبه ی روزه جنبه صحی آن است که اینک مورد بحث واقع می شود و آنقدر مسلم شده که روزه در اغلب امراض مفید و در پاره ای از بیماری ها علاج منحصر به فرد می باشد و اگر هم علاج منحصر به فرد نباشد، انصافا بهترین و سهل ترین طرق معالجه است . مثلا در موارد زیر از روزه استفاده کامل می توان کرد .

1- در مورد اختلال حاد و مزمن روده ها و در هنگامی که فرمانتاسیون و تخمیرات معده و روده بیمار را دچار دل دردهای شدید می کند، بهترین معالجه مخصوصا از جهت نیاشامیدن آب در بین دو غذا و ایجاد فاصله ی طولانی پین دو غذا و بهترین وسیله روزه گرفتن است .

2- هنگام ازدیاد وزن بدن که معمولا ناشی از پر خوری و کم حرکتی است، روزه داری بهترین معالجه است.

3- در بیماران مبتلا به فشار خون که متاسفانه این عارضه بر اثر عیاشی و انفعالات نفسانی روز بروز رو به افزایش است ، در چنین هنگامی ماه رمضان نعمت بزرگ و برکت است و بهتر از هر پزشک ماهری فشار خون را معالجه و مداوا می کند .

4- در بیماری دولاب و مرض قند روزه فوق العاده موثر است ، زیرا 5 ساعت پس از خوردن غذا قند در خون کم می شود و پس از دو ساعت قند خون به کمترین حد طبیعی می رسد . به گزارش آسان طب روزه در مداوای مرض دیابت نقش مهمی را بازی می کند حتی بعد از پیدایش آمپول آنسولین مخصوص این ناخوشی است باز هم روزه بهترین پیشنهاد برای پزشکان ماهر است .

5- در مورد التهاب حاد و مزمن کلیه روزه داری یکی از معالجات اساسی است و ورم دست و پا را به طور قطع و یقین کم می کند .

6- در مورد بیماریهای قلب توام باورم دست و پا باشد، روزه داری فوق العاده مفید است ، در التهاب مفاصل خصوصا وقتی توام با چاقی و فربهی باشد .

7- در مورد کسالتها و دردهای خاص بانوان که معمولا از سن چهل سالگی به بالا شروع می شود روزه بهترین معالج است .

8- در اتساع معده و اسهال های مزمن و اغلب بیماری های گوارش و اعتیادات بر خلاف بهداشت روزه سهل ترین معالجه را می کند و همچنین در بسیاری از بیماری های گوناگون دیگر که فعلا مجال شرح آن را ندارد ، ممکن است بگویند به این ترتیب روزه برای بیماران مفید است چه نتیجه برای اشخاص سالم دارد. این بیان منطقی نیست زیرا فایده روزه گرفتن برای اشخاص تندرست نیز جلوگیری از بروز همان بیماری ها است و نکته قابل توجه دیگر آنکه امراضی را که تا به حال شرح دادیم که از نظر علم پزشکی روزه معالج آنها است در انسان تدریجا بروز می کند . به طوری که در آغاز پیدایش تشخیص صحیح آن برای پزشک هم میسر نیست .

بنابراین شرط عقل رعایت بهداشت است و یکی از موارد بهداشت به طور قطع و مسلم گرفتن روزه در ماه رمضان است و بر طبق آمار قطعی هر گاه در بدن چربی زیاد و چاقی پدید اید برای قبول مرض قند و ازدیاد فشار خون و التهاب مزمن مفاصل و کلیه انسان را مستعد می کند .از طرف دیگر به هر نسبت که از وزن بدن کاسته شود به همان نسبت استعداد پذیرفتن این امراض کمتر خواهد شد .

روزه داری

روزه داری برای سلامتی همه ما مفید است. مگر دکتر تاکید کند که برای شخصی خطرناک است. روزه داری بدن را پاکسازی کرده و سموم بدن را دفع میکند.

خالی ماندن معده طی چند ساعت باعث پاکسازی ان می شود.

با روزه داری قند و چربی و همه چیز کاهش می یابد .

با روزه داری پوست شفاف تر می شود.

منبع :

asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

یک دیدگاه

  1. سلام دوست عزیز
    قطعا گرسنگی گاه گاه برای دفع مواد زائد از بدن بسیار مفید است ولی اطمینان دارم میدانید عدم مصرف آب در روزه داری چه بر سر بدن بخصوص کلیه ها ، پوست ، چشمها ، کبد ، مجاری ادراری ، روده ها بخصوص انتهای روده بزرگ ، ماهیچه های پر فعالیت و سایر اندانهای بدن می آورد روزه آب حماقتی ست که هیچ گاه کسی درباره آن صحبت نکرده ولی روزه و گرسنگی دادن به بدن به شرط عدم افراط در مصرف غذا در سحر و افطار میتواند فواید زیادی برای بدن داشته باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا