چگونگی مراحل رشد انسان، پیش از تولد

وقتی از انسان صحبت می‌کنیم، صحبت از یک موجود پرتوان و قدرتمند است. اگر بخواهیم رشد را در یک جمله بسیار ساده تعریف کنیم، می‌توانیم بگوییم زنجیره‌ای از تغییرات نسبتا پایدار از زمان لقاح تا هنگام مرگ است. درست است که رشد تا هنگام مرگ ادامه دارد اما میزان آن در طول این مدت کم و زیاد می‌شود. در بعضی از مراحل، میزان رشد بسیار بالاست و در بعضی مراحل به قدری افت می‌کند که به نزدیک صفر می رسد، اما صفر نمی شود. در این مقاله قصد داریم مرحله رشد پیش از تولد از مراحل رشد انسان را توضیح دهیم، با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.

مرحله رشد پیش از تولد

مراحل رشد انسان

دانشمندان رشد انسان را در چهار مرحله عنوان می کنند:

  1. مرحله پیش از تولد
  2. کودکی
  3. نوجوانی و جوانی
  4. بزرگسالی

مرحله رشد پیش از تولد

مرحله رشد پیش از تولد، بسیار پیچیده است و متخصصان معتقدند که انسان هنوز نتوانسته پیچیدگی های این دوران را به طور کامل کشف کند و اطلاعات خیلی دقیقی از این مرحله در دسترس نیست. وقتی لقاح صورت می گیرد – یعنی زمانی که تخمک بارور می شود و اسپرم با تخمک درگیر می شود – 23 کروموزوم از مرد و 23 کروموزوم از زن ترکیب می شوند و یک انسان 46 کروموزومی را به وجود می آورند که این 46 کروموزوم هر کدام دارای ژن های متعددی هستند که تنها همین موضوع، منحصر به فرد بودن انسان را کاملا مشخص می کند.

مرحله رشد پیش از تولد خود به 3 قسمت تقسیم می شود:

  1. مرحله نو جنینی
  2. مرحله رویانی
  3. مرحله جنینی

1. مرحله نو جنینی

پس از انجام لقاح 36 ساعت طول می کشد که این ارگانیزم تک سلولی، داخل لوله رحم بالا بیاید و وارد رحم شود، و وقتی وارد رحم شد به دیواره رحم می چسبد و شروع به تکثیر می کند، سرعت تکثیر به مقداری بالاست که از فرمول 2n می توان آن را حساب کرد. حدود 2 هفته طول می کشد تا به توده بزرگی تبدیل شود و مرحله بعدی را به وجود بیاورد که مرحله رویانی است. 

2. مرحله رویانی

برخی علت نامگذاری این مرحله را چسبیدن روح به جسم در این دوره می دانند. روح تقریبا در هفته دوازدهم (پایان ماه سوم) به جسم می چسبد و جسم جان می گیرد و به انسان تبدیل می شود. در این مرحله است که اجزای بدن مثل قلب و شش و … ظاهر می شوند و رشد می کنند. اگر جنین بخواهد آسیبی هم ببیند در همین مرحله است، پس مادران باردار باید دقت کنند که هر نوع آسیب محیطی و جسمی در این مرحله می تواند باعث پدید آمدن مشکلات عدیده بعد از تولد در نوزاد شود.   

مرحله رشد پیش از تولد

3. مرحله جنینی

این مرحله، سومین مرحله رشد پیش از تولد به حساب می آید و شروع آن را از انتهای دومین ماه حاملگی تا هنگام تولد می دانند. شکل گیری دستگاه ها و اعضای اصلی بدن در این دوره ادامه میابد. تا 8.5 هفته پس از عمر جنین، جنین زندگی فعالی ندارد ولی در این هنگام قادر است به محرک های لمسی پاسخ دهد. در پایان سومین ماه، جنین 7.5 سانتی متر قد و 18 گرم وزن خواهد داشت و کاملا به صورت یک موجود انسانی در می آید.

نخستین اتصالات عصب و عضله در طول هفته های ششم و هفتم ایجاد می شوند. پس از هفته شانزدهم حرکات جنینی توسط مادر احساس می شود و در این هنگام جنین 11 سانتی متر طول دارد. در هفته بیستم جنین، باز و بسته شدن دهان به خوبی انجام می شود و در ششمین ماه تولد جنین در رحم، شکل گیری چشم ها، ابروها و مژه ها کامل می شود. در هفت ماهگی دستگاه گردش خون و دستگاه عصبی آماده زندگی در خارج از رحم می شوند. در هشت ماهگی بافت چربی در زیر پوست تشکیل می شود و در نه ماهگی جنین کاملا برای زندگی در بیرون رحم و ورود به دنیای خارج آماده است.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا