کاهش دید چشم و تاری آن

بینایی چشم برای همه ما اهمیت زیادی دارد. اگر از چشممان و دید ان مراقبت نکنیم ممکن است دچار مشکلاتی شویم. یکی از مهمترین مشکلات چشم یا بیماریهای چشمی کاهش دید چشم و تاری دید چشم است. از علل کاهش دید می توان به پارگی شبکیه ، آب سیاه ، رتینوپاتی دیابتی اشاره کرد. در این بخش  درباره کاهش دید چشم اطلاعاتی تقدیم می کنیم.

کاهش دید چشم

با علل کاهش دید چشم و روشهای درمان آن در این بخش از مجله پزشکی آسان طب اشنا شوید.

علت کاهش دید چشم

برای بسیاری از ما استفاده از عینک یا لنز تماسی ، برای تصحیح دید ، به مانند پوشیدن لباس عادی شده است . فهرست عوامل کاهنده ی دید طولانی است . با گذشت سالها ، لنز داخل چشم به تدریج ضخیم تر و کدرتر می شود و موجب تاری دید و ایجاد نقاط کور در اطراف نورها و کاهش دید شب می شود . با افزایش سن هم چنین ممکن است ضایعاتی بر روی ماکولا ، بخشی از شبکیه که مسئول دید مستقیم است ، پدیدار شوند . تماس زیاد با نور خورشید و پاره ای دیگر از عوامل موجب اختلال در عملکرد رگهایی می شود که مسئول تغذیه ماکولا می باشند . این فرایند تدریجی ” تخریب ماکولا” نامیده می شود . ماکولا در درک و دید جزئیات نقش اساسی دارد . مبتلایان به ضایعه اغلب کلمات را شکسته و یا در هم فرورفنه می بینند یا یک حفره خالی در میدان بینائیشان به وجود می اید و یا خطوط صاف را مواج و یا در هم پیچیده رویت می کنند .

از دیگر علل کاهش دید می توان به پارگی شبکیه ، آب سیاه ، رتینوپاتی دیابتی ( آسیب های شبکیه ناشی از بیماری دیابت) اشاره کرد . در آب سیاه مایعات ، درون چشم تجمع می یابند و با افزایش فشار ، عصب بینایی اسیب می بیند . رتینوپاتی دیابتی عارضه بیماری دیابت است که ناشی از اسیب به رگ های خونی شبکیه می باشد . کاهش ناگهانی و موقت دید ممکن است در پی تصادف ، سکته مغزی و یا سردرد میگرنی رخ دهد .

تسکین علایم کاهش دید

پس از آنکه چشم پزشک بیماری شما را تشخیص داد و درمان را اغاز کرد ، با به کار بستن این توصیه ها می توانید در حفظ دید خود بکوشید .

نور مناسب بر روی شیء داشته باشید.

لامپ مناسب جهت مطالعه لامپ 60 تا 100 وات مات است که درخشش و بازتاب نور را کاهش می دهد . لامپ های هالوژنی بسیار پر نور می باشند و گرمای زیادی دارند . بهتر است از این لامپ ها با دیمر انطباقی استفاده کنید .

دنیا را نزدیک تر بیاورید.

بزرگ نمودن نوشته ها ، خواندن آنها را اسانتر ساخته و لذت مطالعه را افزایش می دهد . می توانید بسیاری از برچسب ها را با ذره بین بخوانید .

محافظین دید

با شیوه های محافظتی می توان روند کاهش دید را کند کرده و حتی از آن پیشگیری کرد .

ازطرفداران میوه وسبزی باشید.

مصرف میوه ها، سبزی ها و دیگر غذاهای سرشار از روی و ویتامین E ، C ، A  و بتاکاروتن کاهش دید چشم ناشی از سن و اسیبهای ناشی از نور خورشید را کاهش می دهد .

از مکمل های ویژه چشم استفاده کنید.

از مواد مکمل که حاوی مواد ضد اکسیدانی که در بالا بر شمردیم باشند ، استفاده کنید . در برخی از پژوهش ها نشان داده شده است که مصرف مولتی ویتامین خطر آب مروارید را نیز کاهش می دهد .

از عینک ضد اشعه ماوراء بنفش وسایه بان استفاده کنید.

این عینک ها مانع رسیدن نور زیاد و اشعه ماوراء بنفش به چشم می شوند، از تغییرات حاصله در شبکیه ممانعت می کنند . استفاده از کلاه های لبه دار و یا سایه بان نیز در حفاظت از چشم در مقابل نور خورشید اثرات خوبی به همراه دارد .

مصرف سیگار را قطع کنید.

پژوهشگران دریافته اند که افراد سیگاری دو بار بیش از دیگر افراد در معرض خطر ابتلا به آب مروارید می باشند . و موجب کاهش دید می گردد .

به خطوط صاف نگاه کنید.

برای تشخیص به هنگام تخریب ماکولا به طور متناوب با نگاه کردن به خطوط ساف دریا و پنجره ، چشمان خود را معاینه کنید . هر گاه این خطوط ، منحنی ، محو و یا سوسو زن شوند به پزشک خود مراجعه کنید .

تاخیر نکنید –تیرگی را بر طرف کنید.

اگر اب مروارید در دید شما ایجاد اختلال می کند ، با مراجعه به پزشک می توانید مشکل را برطرف کنید . پس از خارج شدن عدسی چشم ، لنزی در آن قرار می گیرد و باقی ضعف دید را با عینک تصحیح می کنند . اما احساسی نسبت به نور خورشید بر جای خود باقی است ، لذا باید پس از عمل جراحی از عینک های دودی که دربرابر گذر اشعه ماوراء بنفش مقاوم می باشند ، استفاده کرد .

علایم تاری دید

فهرست غذاهای یک غذاخوری را در نزدیکی چشم می گیرید و سپس آن را از چشم دور می کنید ، اما کلمات آنچنان تار به نظر می رسند که نمی توانید ، بگویید کدام یک جوجه کباب است و کدام یک فیله کباب . در حدود سنین 40 سالگی مشکلاتی در دید به وجود می آید ، که دید تار نامیده می شود . این وضعیت زمانی رخ می دهد که عدسی چشم تا حدودی انعطاف پذیری خود را از دست داده و نتواند بر روی موضوعات به خوبی تمرکز و انطباق پیدا کند . به ویژه بر روی رزونامه ، نقشه و یا هر چیزی که نوشته یا چاپ ریز داشته باشد .

افراد میانسال به تدریج دچار پیر چشمی می شوند، حتی اگر پیش از این عینک های تصحیحی استفاده می کرده اند. این ضایعه تا سن 65 سالگی پیشرفت می کند. اما این تنها علت تاری دید نیست. حتی ممکن است دید 20/20 داشته باشید ولی باز هم از تاری دید رنج ببرید و این هنگامی است که به مدت طولانی به صفحه کامپیوتر خیره می شوید . غبار و دود و نیز گرده گیاهان می توانند موجب تحریک چشم و تاری دید شوند. تمیز نبودن لنزها و نیز تحریک چشم در اثر عفونت نیز از دیگر علل تاری دید می باشند. تاری دید هم چنین می تواند اولین نشانه از ضایعات خطیر چشمی نظیر آب مروارید، آب سیاه و یا تخریب ماکولا باشد. در برخی از موارد مشکلات به طور مستقیم مربوط به چشم نمی باشند، از این گونه می توان به دیابت ، حاملگی، کم خونی و بیماری های کلیوی و عصبی اشاره کرد .

تاری دید.

درمان تاری دید

از آنجا که تاری دید می تواند نشانه ای از مشکلات خطیر برای چشم باشد، در صورت بروز حتما باید به چشم پزشک مراجعه کنید . اگر چشم پزشک مشکل شما را مربوط به پیر چشمی دانست آنگاه این توصیه ها را به کار ببندید .

استفاده از عینک مطالعه را امتحان کنید.

عینک مطالعه آن چیزی است که شما به آن نیاز دارید . استفاده از عینک مطالعه برای جلوگیری از تاری چشم و کاهش دید چشم تاثیر مستقیم دارد. همچنین سعی کنید خیلی به کتاب خیره نشده و فاصله تان را با آن حفظ کنید.

عینک مناسب برای آب مروارید.

اگر مشکل ناشی از آب مروارید ، کدورت عدسی چشم ، که بیشتر پس از سن 50 سالگی رخ می دهد ، باشد ، باز هم آنچه مورد نیاز است عینک های تطبیقی است .به گزارش آسان طب  اگر تیرگی دید پیشرفت کند ، در نهایت لازم است جراحی انجام شود . عدسی کدر شده تخلیه خواهد شد و یک عدسی مصنوعی درون چشم قرار می گیرد.

مغز را با دو لنز گمراه کنید.

ممکن است متخصص چشم دو نوع لنز برای شما تجویز کند یکی برای دید دور و دیگری برای دید نزدیک . با استفاده از این لنزهای «تک بین» مغز به طور خودکار انطباق انجام می دهد .

مواد روان ساز را امتحان کنید.

اگر در معاینات چشم پزشکی ناهنجاری خاصی مشاهده نشد، می توان تاری دید را به خشکی چشم ، به چشم داشتن طولانی مدت لنز و یا کثیف بودن آن نسبت داد . در چنین مواردی می توانید از مواد روانساز موجود در داروخانه ها استفاده کنید . اگر لنز تماسی عامل بروز مشکل است ، هر شب آن را از چشم خارج نموده ، تمیز و ضد عفونی کنید . تنها از موادی استفاده کنید که توسط سازنده لنز توصیه شده است . در آوردن لنز در هنگام شب و تمیز کردن آن ، از ایجاد کدورت که در اثر رسوب پروتئین ها بر روی آن به وجود می اید ، جلوگیری می کند .

از داروها به طور مرتب استفاده کنید.

در صورتی که دچار آب سیاه یا گلوکوم (نوعی بیماری که در اثر بالا رفتن فشار چشم به وجود می اید و می تواند منجر به نابینایی شود) شده باشید باید به دقت و به طور مرتب از داروهای چشمی استفاده کنید . فشار چشم هر لحظه می تواند افزایش یابد، پس استفاده به هنگام از داروها بسیار مهم است .

از ذره بین استفاده کنید.

تخریب ما کولا صایعه ای است که در آن ماکولا (مرکز دید در شبکیه) به تدریج تخریب شده ، دید تیره و تیره تر می شود . درمان این ضایعه استفاده از عینک و یا لنزهایی با بزرگنمایی بالا است .

امیدواریم از مطالبی که درباره کاهش دید چشم و تاری دید چشم در اختیارتان قرار دادیم استقاده لازم را برده باشید . از این مطالب متوجه شدیم که کاهش دید چشم یکی از مشکلات چشمی است که باید سریعا به ان رسیدگی کنیم . از علت کاهش دید چشم میتوان به استفاده طولانی مدت از لنز ، قرار گرفتن در فاصله نزدیک تلویزیون ، استفاده بیش از حد از گوشی و کامپیوتر اشاره کرد.

اگر حس کردید که علایم کاهش دید یا تاری دید را دارید سریعا به چشم پزشک مراجعه کنید . این امکان وجود دارد که چشمتان ضعیف شده باشد. در این صورت با زدن عینک در مدتی کوتاه اکثرا درمان خواهید شد.

کاهش دید

کاهش دید چشم به دلایل مختلف اتفاق میافتد.

مثلا مطالعه زیاد و قرار دادن کتاب در نزدیکی چشم ممکن است سبب کاهش دید چشم شود.

همچنین تابش نور مستقیم چشم اسیب میرساند. پس بهتر است بیرون عینک افتابی بزنید و موقع مطالعه هم عینک طبی استفاده کنید.

البته نوع عینک هم مهم است و باید ایمنی باشد .

منبع : asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

یک دیدگاه

  1. تاری دید می تواند به علت کم خونی ونرسیدن خون و اکسیژن کافی به مغز و سلول های چشم باشد. همچنین به علت کمبود ویتامین B . کمبود اهن . زیاد کار کشیدن از چشم ها مانند استفاده طولانی مدت از کامپیوتر . خودارضایی. منظم نبودن ساعت خواب.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا