در روزهای آلوده از چه دمنوشهایی استفاده کنیم
یک متخصص طب سنتی میگوید مصرف میوه و سبزیجات تازه به هماره لبنیات برای دفع سموم و مواد زائد از بدن و مصرف نان سنگگ و جو، دمنوش آویشن و گلگاوزبان در روزهای آلوده توصیه میشوند. در ایران از گذشته بسیار دور مصرف انواع دمنوش گیاهی مرسوم بوده اما در سالهای اخیر، علاقه دوباره به دمنوشهای گیاهی و میوهای به طور چشمگیری افزایش یافته است. دلایل این علاقه روزافزون را میتوان در موارد مختلفی جستجو کرد. برخی افراد برای بهره بردن از فواید درمانی از این دمنوشها استفاده میکنند. برخی برای تنوع بخشیدن به نوشیدنی روزانه و بعضی نیز به خاطر اینکه دمنوش را یک نوشیدنی شیک میدانند، برای پذیرایی از آن استفاده میکنند.
معرفی انواع دمنوش ها
توصیه های طب سنتی در روزهای آلوده هوا را مصرف خوراکی و نوشیدنی هایی دانست که خاصیت خنثیکنندگی و آنتی اکسیدانی دارند. وی افزود: به همین دلیل مصرف سبزیجات تازه مانند اسفناج، کلم، کاهو، کرفس، گوجهفرنگی، جوانه گندم، سیر، پیاز، تره، شوید، جعفری و میوه هایی مانند لیموشیرین، نارنگی، پرتقال، انار، انبه، سیب، طالبی و کیوی توصیه می شوند. در روزهای آلوده هوا نیز بهتر است لبنیات ماست و شیر بیشتر مصرف شود. همچنین نانهای سبوسدار مانند سنگک و جو یا آجیل مفید است چون جذب مواد سمی را کم می کنند.
فواید استفاده از دمنوشها
دمنوشها نیز به دفع مواد سمی و مضر کمک می کنند. دمنوش آویشن که از بروز مشکلات تنفسی جلوگیری می کند و دمنوش گل گاوزبان و سنبلالطیب نیز آرامشبخش بوده و از بروز گرفتگی عروق قلب و سکته پیشگیری می کند. مصرف انجیر، شربت خاکشیر، آب زرشک و انار نیز با خاصیت ضد یبوست در دفع مواد سمی کمک می کند.