مجرای غده بناگوشی چیست ؟

در حین رشد غده بناگوشی این غده به تدریج از طریق حفره دهان به سمت عقب (به طرف گوش) رفته و عصب صورتی را می پوشاند سپس در سطح عمقی نفوذ کرده و در بین شاخه های عصبی صورتی با یک حالت نامنظم پیش می رود . بزرگترین قسمتی که در سطح عمقی نفوذ کرده ، بخشی از غده بناگوشی است که در بین شاخه های گیجگاهی و گردنی عصب صورتی واقع شده است و به طرف خارج رشد کرده و گاهی اوقات همین قسمت از غده شاخه های عصب را نیز در بر می گیرد .

به علت همین نحوه رشد غده پاروتید است که گاهی اوقاتغده بناگوشی را به دو بخش سطحی و عمقی تقسیم می کنند و هر یک از این دو بخش را به عنوان یک لوب به حساب می اورند .

غده بناگوشی
غده بناگوشی

مجرای غده بناگوشی

به گزارش اخبار پزشکی سایت اسان طب مجرای  غده بناگوشی که حدود 5 سانتیمتر طول دارد از به هم پیوستن دو شاخه اصلی در قسمت قدامی غده بناگوشی تشکیل می شود ، سپس از روی عضله ماضغه عبور کرده و در کناره قدامی این عضله با یک زاویه قائمه متوجه طرف داخل شده است . سپس از توده چربی بیشا واقع در گونه Corpus adiposum of the cheek گذشته و پس از سوراخ کردن عضله شیپوری در فاصله کوتاهی ما بین عضله شیپوری و مخاط دهان به طور مایل عبور کرده و توسط یک پاپیلا در سطح داخلی گونه و در مقابل تاج دومین مولر فک بالا به داخل حفره دهان باز می شود . لازم به تذکر است که در موقع عبور مجرای پاروتید از روی عضله ماضغه مجرای لوب فرعی هم به ان ملحق می گردد .

مجرای پاروتید در این هنگام در بین شاخه های فوقانی و تحتانی با کال از عصب صورتی قرار داشته و به موازات هم از روی عضله ماضغه عبور می کنند ، در حالی که قسمت فرعی غده بناگوشی و شریان عرضی صورت در بالای مجا واقع شده اند . شاخه باکال عصب فک پائین نیز در موقع عبور از زیر عضله گیجگاهی درست در زیر مجرای پاروتید و کناره ی قدامی ماضغه واقع شده است .

جدار مجرای غده بناگوشی
غده بناگوشی

جدار مجرای غده بناگوشی

این جدار ضخمی بوده و شامل یک پوشش فیبروزه خارجی به همراه رشته های عضلانی صاف می باشد ، همچنین شامل یک پوشش مخاطی داخلی است که از بافت اپیتلیوم استوانه ای کوتاه تشکیل شده . قطر کانال حدود 3 میلیمتر می باشد ولی در محلی که به حفره دهان باز می شود قطر آن کم می شود .

جدار مجرای غده بناگوشی

مجرای غده بناگوشی مضووع این قسمت از اسان طب بود. در این باره اطلاعاتی را تقدیمتان کردیم . امیدواریم این اطلاعات برای شما مفید بوده باشد.

غده بناگوشی کم کماز مسیر حفره دهان به سمت عقب میرود و اهسته اهسته عصب صورتی را خواهد پوشاند.  پس از ان در سطح عمقی نفوذ می کند و در بین شاخه های عصبی صورتی با یک حالت نامنظم پیش خواهد رفت.

منبع :

asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا