علایم کودکان درخودمانده (اوتیستیک) چیست ؟
در کودکان درخودمانده هنگامی که نوزاد یا کودک نوپایی نمی تواند به بغل کردن ، تماس چشمی ، پاسخ به محبت و لمس کردن پاسخ دهد ، والدین باید به طور جدی نگران گردند . این فقدان ممکن است همراه با مسائل زیر باشد :
ناتوانی در برقراری ارتباط و ب . نقص شدید در روابط بین فردی و شکست در موقعیت های اجتماعی
بعضی از کودکان درخودمانده ، در نشان دادن احساسات شخصی خود نسبت به والدینشان ضعف داشته و به نظر می رسد والدین خود را به دیگران ترجیح نمی دهند . کودکان درخودمانده همان گونه که مشاهده گردیده در روابط دوستانه با بچه های دیگر به شدت کمبود دارند . از جمله مشکلات دیگر این کودکان عبارت است از :
– مهارتهای ضعیف یا فقدان مهارتهای کلامی
– عدم به کارگیری حالات چهره ای ، ایماء و اشاره و ژست در ارتباطات کلامی
علایم کودکان درخودمانده یا اوتیستیک
هنگامی که علائم کودکان درخودمانده در کودکی دیده شود ، یکی از تشخیص های احتمالی اوتیسم یا در خود فررفتگی است . ارتباط این کودکان با اشیاء نیز غیر طبیعی است . آنها معمولا پاسخ های افراطی به حضور و وجود اشیاء می دهند . در عین حال ممکن است پاسخ های اجتنابی داده و علائم اشتغال ذهنی و نشخوارهای ذهنی را نشان دهند . حتی ممکن است بچه های در خود فرو رفته در هنگام خواب از این سو به آن سوی اتاق حرکت کرده و در عین حال جیغ بکشند . اشیاء ساده برای آنها حالت های جذابی ایجاد کرده به نحوی که به بعضی از اشیاء مثل کاغذ ، نخ ، کش و آجردلبستگی شدید پیدا می کنند .
دیگر اشکال در خود فرورفتگی ، بروز رفتار های کلیشه ای یا قالبی است . یعنی داشتن حرکات موزون و حرکت دادن بدن مانند تکان دادن دست ها .
کودکان درخودمانده یا اوتیستیک ، علائم بیش از فعالی را هم نشان می دهند ، ممکن است مجذوب پیامهای ازرگانی تلویزیون شده و آنها را مدام تکرار کنند .
والدینی که گمان می کنند بچه های انها دارای علائم کودکان درخودمانده هستند ، باید از پزشک ، روانپزشک یا روان شناس کودک درخواست کنند که بررسی های حرفه ای را انجام دهند . به گزارش اسان طب این کار در مراحل اولیه کمک می کند تا اوتیسم سریع تر تشخیص داده شده و میزان شدت آن تعیین گردد . با تعیین شدت مشکل امکان تدوین طرح های آموزشی میسر می گردد .
سایر اطلاعات درباره کودکان درخودمانده یا اوتیستیک
اوتیسم به عنوان یک اختلال ناتوان کننده ممکن است مشکلات جدی و مادام العمری ایجاد کند . با وجود این ، با تشخیص پیش هنگام ، می توان به این بچه ها کمک کرد تا در بعضی از جنبه های زندگیشان ، رفتار مستقلانه را یاد گرفته و از مهارتهای مختلفی بهره مند گردند تا احساس خوبی از خویشتن به دست آورند .
در خصوص کار با این کودکان مهمترین عملکرد در روان شناسان این است که استرس ناشی از وجود چنینی کودکی را در خانواده کاهش داده و جو حمایت کننده ای برای کمک به این کودکان به وجود آورند
همچنین به خواهر وبرادرهای آنان نیز آموخت که وجود آنها ( بیماران اوتیستیک) موجب خفت و ننگ برای خانواده آنها نداشته و روابط اجتماعی خود را محدود ننمایند .
در نهایت باید به خانواده کمک کرد تا مشکلات عاطفی والد / فرزندی درون خانواده را به حداقل رساند و امکان پرورش و یادگیری کودک را فراهم نمایند .
کودکان درخودمانده یا اوتیستیک موضوع این بخش از سایت آسان طب است. امیدواریم از مطالعه این بخش بهره مند شده باشید. در این کودکان نوزاد به بغل کردن یا لمس کردن پاسخی نمی دهد و دچار نوعی در خود ماندگی است.
گردآورنده : https://mag.asanteb.com