عوارض برق گرفتگی و مقابله با آن

برق گرفتگی به حادثه ای میگویند که قسمتی از بدن انسان، جزئی از یک مدار بسته الکتریکی می شود  و یکسری ضایعات الکتریکی در بدن فرد ایجاد می شود . تشنج، افسردگی، سردرد، استرس و … . همگی عوارض برق گرفتگی هستند. گاهی اوقات برق گرفتگی منجر به مرگ هم می شود. در این مقاله عوارض و اقدامات لازم در مقابل برق گرفتگی را بیان میکنیم :

علایم برق گرفتگی

عوارض و علایم برق گرفتگی

۱-تشنج یکی از عوارض اصلی برق گرفتگی است .

۲-تغییرات غیرقابل برگشت شیمیایی مغز که باعث :

الف-افسردگی : یکی از عوارض برق گرفتگی است .

ب-کاهش تمرکز در هنگام برق گرفتگی ایجاد می شود .

ج-از دست دادن حافظه بعد از واقعه

د-سردرد مزمن-اختلالات زبانی و تحریک پذیری

ز-استرس بعد از حادثه (PTSD)

علایم بالینی در برق گرفتگی

تظاهرات پوست: درجات مختلف سوختگی در ناحیه ورود الکتریسیته (بسته به شدت جریان و مدت زمان تماس فرد).

تظاهرات عصبی : اختلال سطح هوشیاری، خونریزی و ترمبوز مغزی ، ادم مغزی، تشنج ، فلج، تیرگی شعور و کما ، شوک نخاعی، درد عصبی ، فلج بالا رونده و …

تظاهرات قلبی عروقی : آریتمی قلبی ، انفارکتوس میوکارد، پارگی دیواره بین بطنی.

تظاهرات ریوی: ایست تنفسی ثانویه، برق گرفتگی ، آتلکتازی ، هموپنوموتوراکس

تظاهرات گوارشی : خونریزی گوارشی ، پرفراسیون، استرس اولسر، ضایعات کبدی

تظاهرات کلیوی : رابدومیولیز، میوگلوبینوری، نکروز حاد توبولی

علایم برق گرفتگی

اقدامات در برق گرفتگی

اولین اقدام برای برق گرفتن رعایت اقدامات درمانی ABCD اورژانسی می باشد .  همچنین برقرار کردن ۲ راه وریدی (IV Line) بازو مطمئن از اقدامات ضروری است .

از دیگر اقدامات برای برق گرفتگی تجویزاکسیژن بر حسب نیاز ، سرم درمانی در صورت عدم اولیگوری، سرم درمانی با محلولهای رینگرلاکتات و یا نرمال سالین ، تزریق داروهای بلوک کننده H2 و همچنین در صورت امکان اقدام به مانیتورینگ قلب و انجام دیگر اقدامات کلاسیک مربوط به سوختگی الکتریکی می باشد .  به گزارش آسان طب در صورت لزوم باید احیای قلبی – ریوی انجام شود .

شما باید سریعا با توجه به موارد ایمنی ذکر شده، مصدوم را از جریان برق جدا کنید و همچنین برق را قطع کنید . مراقب باشید خودتان را برق نگیرد . همچنین باید تعداد تنفس و نبض مصدوم را شمارش کنید و اگر نفس نداشت به او تنفس مصنوعی دهید . سریعا باید با ۱۱۵ تماس بگیرید. نکته دیگر اینکه  امکان دارد مصدوم با علائمی چون رنگ پریدگی، سرگیجه، رخوت، کاهش تعداد تنفس و ضربان قلب، دچار شوک شود. شما باید سریعا او را به پشت بخوابانید و پاهای او را ۲۰ سانتی متر (یک وجب) بالاتر از سطح بدنش قرارداده ، او را با یک پتو بپوشانید تا اتلاف گرمای بدن به حداقل رسد.

 به گزارش آسان طب گاهی برق گرفتگی با سوختگی همراه است. در این موارد  اگر سوختگی سطحی بود، موضع را با آب خنک شستشو داده و پانسمان کنید، اما اگر سوختگی عمیق باشد ، باید مصدوم را بلافاصله به مراکز درمانی برسانید.

منبع : https://mag.asanteb.com

‫3/5 ‏‫(4 نظر)‬

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا