درمان بیماری بی اختیاری ادراری با ورزش

افرادی که با بیماری بی اختیاری ادراری مواجهند، معمولاً به آخر خط رسیده اند چون معمولاً به چندین پزشک از جمله متخصص مجاری ادراری مراجعه کرده اند و چندین دوره آنتی بیوتیک مصرف کرده اند که به نظر هیچ یک نتیجه ای هم نبخشیده است. این بیماران در بدترین شرایط از دفع بیماری بی اختیاری ادراری رنج میبرند و بدین صورت که برای عده ای، این وضعیت تنها به هنگام خنده، سرفه، ایستادن ناگهانی یا بالا و پایین پریدن رخ میدهد و در عدها ی نیز این اتفاق هر زمانی ممکن است پیش آید. بر کسی پوشیده نیست که این وضعیت تا چه حد ناراحت کننده است! برای ابتلا به بیماری بی اختیاری ادراری نمی توان سن مشخصی را در نظر گرفت و این عارضه در تمامی سنین غذاب آور است به همین دلیل تلاش کرده ایم در این مطلب موارد مهمی از این عارضه و درمان آن مطرح کنیم.

مشکلات بیماری بی اختیاری ادراری

بیماری بی اختیاری ادراری

برخی بیماران بخاطر بی اختیاری به طور جدی فعالیتهای خود را محدود می کنند که یکی از جنبه های تأسف بار این مشکل آن است که بیماران به دلیل آنکه بارها به این وضع دچار می شوند، به دنبال کمک نمی روند به علاوه، بیماری بی اختیاری ادراری اغلب دلیلی برای قراردادن عزیزی در خانهٔ سالمندان نیز است. تصور می کنم مردم اگر میدانستند درمان های سادهٔ طبیعی تا چه حد می توانند در کنترل یا حتی درمان بی اختیاری موفق باشند، بی اندازه خشنود می شدند. بیماری بی اختیاری ادراری عملا به معنی ناتوانی در کنترل کامل جریان ادرار است که این حالت بسیار شایع است: در حدود بیست میلیون امریکایی به بی اختیاری مبتلا هستند که سه چهارم این افراد زن هستند و اغلب آنها مسن اند. انتی بیوتیکها که اغلب در درمان عفونتهایی که ممکن است عامل بی اختیاری باشند به کار میروند نیز ممکن است خود در ایجاد مشکل سهیم باشند.

به هرحال این عارضه مستلزم درمان به دست پزشک است. اگر به طور معمول از دارویی استفاده می کنید، از پزشک خود راجع به اینکه ایا ممکن است داروی مذکور عامل بیماری بی اختیاری ادراری باشد، سؤال کنید ممکن است برخی از داروهایی که برای کنترل بی اختیاری به کار می روند ایجاد عوارض جانبی کنند که شامل خشکی دهان، مشکلات جٹسی و احتباس ادرار است. در صورتی که از هر نوع دارویی برای درمان بی اختیاری استفاده می کنید، باید تحت نظارت و پیگیری دقیق پزشک باشید.

ورزشهای کگل موثر در درمان بیماری بی اختیاری ادراری

بیماری بی اختیاری ادراری

مؤثرترین درمان طبیعی بیماری بی اختیاری ادراری یک ورزش ساده است. ورزش های کگل در سال ۱۹۴۰ به منظور کمک به بانوانی که در طول بارداری دچار بی اختیاری می شوند، ابداع شدند که این ورزش ها عضلات اطراف مدخلی مثانه را تقویت میکنند. زمانی که در حال ادرار کردن هستید، میتوانید با قطع جریان ادرار این عضلات را احساس کنید. این ورزشها شامل سفت کردن عضلات فوق، شمردن آهسته تا عدد چهار و سپس شل کردن آنهاست. این کار را حداقل به مدت دو دقیقه، سه بار یا بیشتر در روز انجام دهید. اگر با سخت کوشی این تمرینها را دنبال کنید، نتایج عینی آنها را ظرف سه هفته مشاهده خواهید کرد. همانطور که به بیماران تأکید می کنیم باید این ورزشها را به طور منظم انجام دهید. نباید انتظار داشته باشید که با یک تا دو هفته ورزشی تسکین پیدا کنید و سپس ورزش را کنار بگذارید. همان طور که عضصلات یک ورزشکار بدنسازی با قطع تمرین با وزنه، تحلیل خواهند رفت. شما نیز در صورتی که ورزشهای کگل را ترک کنید با عود بی اختیاری مواجه خواهید شد هرچند ورزشهای کگل مهمترین ابزار شما در مقابله با بی اختیاری هستند.

روشهای موثر در بهبود بیماری بی اختیاری ادراری

بیماری بی اختیاری ادراری

عواملی ممکن است باعث تحریک مثانه شوند که شامل سیگار، کافئین، عطر صابونها و حمام حباب، کاغذ توالت و محصولات بهداشتی زنانه است. آب اس بری صغیر خاصیت اسیدی دارد و به همین دلیل برای مثانه سودمند است بنابراین آن را به رژیم غذایی خود بیفزایید. باید راجع به مقدار مایعاتی که می نوشید نیز عاقلانه عمل کنید. خانمی با بیماری بی اختیاری ادراری نزد دکتر رفت و خود را ماهها در خانه حبس کرده بود. او ورزشهای کگل را فرا گرفت و تا حدی تسکین یافت اما هراز چند گاهی دچار مشکل میشد. با پرسیدن سؤالات بیشتر دریافتند که وی از داروهایی استفاده می کند که وی را وادار می کند. در صورتی که به بیماری بی اختیاری ادراری مبتلا هستید، واقعاً نیازی به نوشیدن بیش از چهارلیوان مایع در روز ندارید، مگر اینکه مشکل طبی دیگری خلاف این امر را ایجاب کند. بالاخره آنکه باید به خاطر داشته باشید که مثانهٔ خود را به طور منظم تخلیه کنید. یک مثانهٔ بیش از حد پر، تحت کشش قرار میگیرد و ممکن است مستعد عفونت شود. و البته مثانهٔ پر احتمال نشت بیشتری نیز دارد. سعی کنید به یاد داشته باشید که مثانهٔ خود را صبحها قبل از هر کاری تخلیه کنید. قبل و بعد از هر غذا و پیش ازرفتن به بستر نیز آن را تخلیه کنید و در درمان بیماری بی اختیاری ادراری از مصرف کافئین، الکلی، سیگار، صابونهای معطر، حمامهای حباب و کاغذ توالت و محصولات بهداشتی زنانه پرهیز کنید.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا