علت ایجاد عارضه ی پرولاپس دریچهٔ میترال
معمولاً پرولاپس دریچهٔ میترال را یک ناهنجاری دریچه ای خوش خیم قلب تلقی می کنند، اما برخی کارشناسان معتقدند که به علت شیوع فوق العادهٔ آن، باید آن را یک گونهٔ طبیعی از ساختمان قلب به حساب آورد. دریچه میترال جریان خون قلب را میان دهلیز و بطن چپ تنظیم می کند. در شخص مبتلا به پرولاپس دریچهٔ میترال، هر زمان که بطنها منقبض می شوند دریچه به سمت داخل دهلیز شکم میدهد. این حالت با نشست خون از دریچه همراه است. در اغلب افراد مقدار این نشت ناچیز است، اما در دیگران ممکن است مضر باشد و حتی جان فرد را به خطر اندازد، به ویژه اگر مقدار نشست زیاد باشد. در ادامه ی مطلب بیشتر درباره ی عارضه ی پرولاپس دریچهٔ میترال صحبت می کنیم.
عارضه ی پرولاپس دریچهٔ میترال
در واقع پرولاپس دریچهٔ میترال یک حالت شایع است که در یک تحقیق مشخص شد که ۱۷ درصد زنان جوان شواهدی از پرولاپس دریچهٔ میترال دارند. هیچ کس مطمئن نیست که چرا به نظر میرسد امروزه زنان بیشتر به پرولاپس دریچهٔ میترال دچار هستند. همین پژوهش نشان داده که تنها یک درصد زنان بالای هشتاد سال دچار پرولاپس هستند، جالب توجه آن است که به نظر می رسد این حالت در زنان جوان و لاغر با انگشتان بلند و قفسهٔ سینه کم عمق (از جلو به عقب) شایعتر از همه است. باید تأکید کنم که شما نمی توانید پرولاپس دریچهٔ میترال خود را تشخیص بدهید یا ان را درمان کنید. علائمی که ممکن است به همراه این ناهنجاری باشد عبارت اند از درد قفسهٔ سینه (که ممکن است از چند دقیقه تا چند روز طول بکشد و با فعالیت ایجاد نمی شود)، تپش قلب، سردرد، ضعف، اضطراب و حملات وحشت. اما در اغلب موارد، پرولاپس میترال هیچ علامتی ندارد. پزشک زمانی که یک سوفل و یا کلیک بشنود، به پرولاپس میترال ظنین خواهد شد. سپس اکوکاردیوگرافی انجام میدهد. پزشکی که اکوکاردیوگرام را تفسیر می کند، در صورت صلاحدید یک دورهٔ درمانی را توصیه خواهد کرد.
توصیه هایی به افراد مبتلا به پرولاپس دریچهٔ میترال
شایعترین توصیه ای که به افراد مبتلا به پرولاپس دریچهٔ میترال می شود، مصرف آنتیبیوتیک پیشگیرانه (پروفیلاکتیک ) در مواردی است که شخصی تحت عمل جراحی یا عمل دندانی قرار میگیرد که احتمال خونریزی دارد و بنابراین امکان ایجاد عفونت در دریچه وجود دارد. زخم عفونی نیز به همین دلیل مستلزم درمان آنتیبیوتیکی است. در صورتی که به پرولاپس میترال مبتلا هستید، بهتر است به طور منظم و دوره ای تحت نظر پزشک باشید، زیرا به دلیل انجام بیش از سه میلیارد انقباض (تعداد متوسط ضربانهای قلب طی یک دورهٔ عمر طبیعی) احتمال بدتر شدن این وضعیت وجود دارد. در صورت ابتلاء به پرولاپس، وسایلی طبیعی وجود دارد که به واسطهٔ آنها میتوانید به پیشگیری از آسیب قلب کمک کنید. کوآنزیم ، q۱۰ (که احتمال دارد سازمان نظارت بر دارو و غذا توزیع آن را قطع کند) ممکن است در افراد مبتلا به پرولاپسی و نیز مبتلایان به سایر بیماریهای قلبی بسیار مفید واقع شود. در حقیقت در یک تحقیق کشف شد که بین ۵۰ تا ۷۵ درصد افرادی که شواهدی از بیماری قلبی داشتند دچار کمبود کوآنزیم Q۱۰ بودند. کوآنزیم ، ۱ C ظرفیت تحمل فعالیت را افزایش می دهد و در مجموع قلب را تقویت می کند. منیزیم مکمل غذایی مهمی برای افراد مبتلا به پرولاپس دریچهٔ میترال است. از آنجا که این ماده به تنظیم ضربان قلب کمک می کند، برای بیماران مبتلا به تپش قلب مفید است. بسیاری از مبتلایان به پرولاپس دریچهٔ میترال در حالی که در واقع دچار کمبود قند خون هستند، تصور می کنند که علائم آنها ناشی از بیماری پرولاپس است.
کنترل استرس برای مبتلایان به پرولاپس میترال مهم است. گاهی برخی افراد با شنیدن تشخیص بیماری خود (بی جهت) انچنان مضطرب می شوند که دچار حملات وحشت و تپش قلب می شوند. از انجام ورزش کافی برای کمک به کنترل استرسی و نیز آشنایی با روشهای کاهش استرس نظیر آرمیدگی، پیشرونده به هیچ وجه غافلی نشوید.
منبع: https://mag.asanteb.com