درمان خون مردگی با مصرف ویتامین ث

برای همه ی ما پیش آمده است که در طول زندگی خود وقتی بازو یا ساق پایمان به جایی می خورد، باعث ایجاد خون مردگی بنفش رنگ می شود که چند روز طول میکشد. برخی خون مردگی ها به طور مرتب با مختصر ضربهای دچار اثری سیاه و آبی بر پوست می شوند که به نظر میرسد گاهی حتی تا چند هفته دوام دارد. کبودی معمولی که ناشی از ضربه باشد، طبیعی است و خیلی ساده بر اثر تجمع خون در زیر پوست آسیب ندیده به دلیل صدمهٔ به عروق ایجاد می شود اما همیشه خون مردگی ها به دلایل ساده نمی باشند و گاهی خبر از یک عارضه در بدن را می دهند. در این مطلب تلاش کرده ایم از علت و درمان انواع خون مردگی صحبت کنیم.

رفع خون مردگی های ساده

خون مردگی

در مقدمه عرض کردیم که برخی خون مردگی ها به دلیل اصابت بدن با اشیای محکم به وجود می آیند که برخورد با این نوع خون مردگی ساده است: برای کاهش گسترش کبودی تنها، کاربرد هرچه سریعتر سرمای موضعی (به کمک کمپرسی یخ یا حتی آب سرد) به محل آسیب دیده پوست کافی است. سرما در خون مردگی باعث انقباض عروق خونی می شود و در نتیجه باعث کاهش نشست خون به بافتهای اطراف میشود. احتمالا با وجود این کار کبودی ایجاد خواهد شد اما به اندازهٔ قبلی بزرگ یا دردناک نخواهد شد.

خون مردگی طولانی مدت

خون مردگی

 خون مردگی هایی که مرتباً بر اثر علل جزئی ایجاد می شوند و به نظر می رسد بیش از حد طول میکشند ممکن است ایجاد مشکل کنند و تنها از نقطه نظر زیبایی مسئله ساز نباشند. یکی از بیماران که زنی پنجاه و پنج ساله به نام ماری بود مرتبا دچار خون مردگی روی بدن خود می شد، درحالی که نمی توانست علتی مشخص برای آنها به خاطر آورد. به علاوه، به نظر می رسید کوچکترین ضربه ای باعث ایجاد خون مردگی در وی می شود که روزها طول میکشد. او نگران این بود که مبادا مشکلی جدی وی را تهدید میکند و به همین منظور کمک می خواست. اما با کمی تحقیق و کاوش توانستیم پاسخ مسئله را بیابیم. زمانی که از ماری سؤال کردم عنوان کرد که نزدیک به یک سال از اولین باری که متوجه خون مردگی شده بود، میگذرد. داروی خاصی به طور منظم مصرف نمیکرد، تغذیه اش خوب بود و هیچ مشکل دیگری نداشت. مدتی کوشش به نتیجه نرسید، اما پس از چندی به یاد آورد که او و همسرش از حدود یک سال پیش شروع به خوردن روزانه یک قرص آسپیرین برای کاهش خطر بیماری قلبی کرده بودند. در مورد او همین یک قرص آسپیرین در روز کافی بود تا وی را برای خون مردگی مستعد کند. زمانی که مقدار آسپیرین مصرفی را به یک قرص اسپیرین بچه (۶۰ میلیگرم) به صورت یک روز در میان کاهش داد، خون مردگی او برطرف شد. داروها علل شایعی برای ایجاد این حالت هستند.

عواملی که  ایجاد خون مردگی طولانی مدت می کنند

خون مردگی

استروئیدها، داروهای ضدافسردگی، برخی داروهای ضد آسم و داروهای ضدانعقادی همه ممکن است ایجاد کبودی کنند همچنین مصرف منظم آسپیرین که ماری و بسیاری از افراد دیگر به منظور پیشگیری از بیماری قلبی مصرف میکنند نقش دارد. اگر تصور می کنید استعداد شما به کبودشدن در نتیجهٔ مصرف داروست، مطلب را با پزشک معالج خود در میان بگذارید. این مسئله احتمالاً دلیلی برای تغییر نوع داروی شما نخواهد بود، اما حداقل حسن آن این است که علت مشکل خود را درمی یابید. تغذیهٔ نادرست نیز باعث تسریع کبودی می شود. ویتامین C نقش مهمی در پیشگیری از نشت خون از عروق دارد. در صورتی که به راحتی دچار خون مردگی می شوید، باید مصرف غذاهای حاوی ویتامین C را افزایش دهید و از مکملهای غذایی روزانه استفاده کنید. به علاوه، درمان این حالت با کورستین که یکی از انواع بیوفلاونوئیدها آست موفقیتهای فراوانی داشته.

این ماده از جلبک های دریایی استخراج می شود و ثابت شده است که نقشی مؤثر بر سیستم گردش خون دارد. در صورتی که به کورستین دسترسی نداشتید، میتوانید از بیوفلاونوئیدهای مرکبات استفاده کنید که از گوشت سفید مرکبات به دست می اید. یکی از مکملهای این ماده را به مدت سه ماه استفاده کنید، در صورتی که نتیجه نگرفتید مصرف آن راقطع کنید. ویتامین K برای لخته شدن خون ضروری است. اغلب افراد دچار کمبود ویتامین K نیستند، اما از آنجا که این ویتامین باید در چربی جذب شود، در صورتی که دچار مشکلی در جذب چربی نظیر بیماری کیسهٔ صفرا، بیماری سلیاک ” یا کولیت اولسرو” باشید، ممکن است دچار مشکل در جذب ویتامین K باشید. همچنین اگر مرتباً از آنتیبیوتیکهایی مثل پنیسیلین، یا تتراسیکلین استفاده می کنید ممکن است در جذب ویتامین K مشکل داشته باشید. در صورتی که هریک از حالات فوق در شما وجود دارد و به سهولت د چار خون مردگی می شوید، باید احتمالی نیاز به تکمیل رژیم غذایی با مکملهای ویتامین K را با پزشک خود در میان بگذارید اما ویتامین K را فقط تحت نظارت پزشک مصرف کنید.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا