صدمات پا بر اثر آسیب های ورزشی

پای ورزشکاران مستعد پذیرش صدمات ناشی از ضربات می باشد. بعد از وقوع صدمات پا معمولاً ورزشکار برای مدتی از ورزش دور خواهد ماند. تشخیص صحیح و فوری صدمات پا و به دنبال آن مواظبتهای لازم، باعث می شود که ورزشکار سریع تر به میدان باز گردد.در این مطلب از مجله پزشکی آسان طب با ما همراه باشید تا برایتان از صدمات پا در ورزش بگوییم.

صدمات پا

آماس پرده ضریع استخوان پاشنه در صدمات پا

از میان کبودی ها، کبودی پاشنه پا ناراحت کننده ترین آنان است و بیشتر از تمام کبودی ها ایجاد معلولیت برای ورزشکار می نماید. کبودی پاشنه بیشتر در آن گروه از فعالیتهای ورزشی صورت می گیرد که توقف و حرکت ناگهانی و یا تبدیل حرکت افقی به حرکت عمودی (حرکت مستقیم و جهش ناگهانی) در آنان زیاد صورت میگیرد. بازی بسکتبال و پرش ها به ویژه هنگام فرود از جمله فعالیتهایی است که پاشنه پا را در معرض کبودی قرار می دهد. پاشنه پا توسط لایه ای از چربی و پوست حمایت شده است. حتی این لایه ضخیم بافت چربی قادر به حمایت پاشنه از ضربات غیر طبیعی و ناگهانی که مستقیماً به بافتهای  آن وارد می شود نمیباشد.

هنگامی که صدمه پاشنه پا ایجاد شود، ورزشکار از درد شدید پاشنه پا شکایت خواهد داشت و ضمناً قادر نخواهد بود فشار وزن بد را بر روی پاشنه تحمل نماید. معمولاً کبودی پاشنه به تورم مزمن پرده ضریع تبدیل خواهد شد. بعد از کبودی پاشنه در صورت امکان حداقل تا 24 ساعت از قدم گذاشتن بر روی پاشنه باید خودداری شود. بعد از سه روز یا بیشتر می توان از گرما به صورت استخر گردان (Whirl pool) و ماساژ آب گرم استفاده کرد. اگر بعد از سه روز هنگام راه رفتن درد فروکش کرد ورزشکار می تواند فعالیت خویش را با شدت متوسط مجدداً از سر گیرد، در صورتی که پاشنه پا توسط بانداژ و یا وسائل دیگر حمایت گردد. به دلیل طبیعت و محل صدمه، کبودی پاشنه پا در طول فصلی ممکن است مجدداً اتفاق افتد. ورزشکارانی که پاشنه پای آنان بیشتر مستعد پذیرش کبودی است، بهتر است از وسیله ای به نام (Heel cup) و یا بانداژ پاشنه پا استفاده نمایند.

 

اسپرین مفاصل انگشتان پا

صدمات پا

این آسیب اغلب به دلیل وارد کردن ضربه توسط پا به یک جسم سخت اتفاق میافتد. اسپرین هنگامی صورت میگیرد که ضربه وارده آنقدر شدید باشد که انگشتان را بیش از دامنه طبیعی آن باز نماید و یا حرکت چرخشی در انگشتان ایجاد کند. مکانیزم های فوق باعث اسپرین و یا پارگی بافتهای حمایت کننده می شود. هنگام درمان و مواظبت از اسپرین انگشتان رعایت نکات زیر ضروری است. صدمه وارد به انگشتان بهتر است به عنوان اسپرین حاد محسوب شود. با لمس کردن عضو، شدت صدمه را معین کنید. اگر علائم شکستگی موجود بود، از موضع مربوطه باید عکس گرفته شود تا شکستگی و یا عدم وجود آن مشخص گردد.محل آسیب را بانداژ نمایید

 

شکستگی قاپ از دیگر صدمات پا

معمولاً این آسیب بر اثر پیچیدگی شدید مچ پا و یا وارد آمدن ضربه به پشت ساق پا هنگامی که پا در جایی ثابت شده باشد اتفاق می افتد. از علائم شکستگی استخوان قاپ درد شدید و محل بسیار حساس در سر پایین استخوان درشت نی میباشد. برای تشخیص دقیق و صحیح، بررسی عکس پاشنه صدمه دیده ضرورت دارد. در صورتی که شکستگی شدید باشد، جریان خون در موضع شدت خواهد گرفت. این شرایط، منجر به نکروز استخوان قاپ شده و ممکن است در آینده موجب به خطر افتادن شرکت ورزشکار در فعالیت های ورزشی را فراهم آورد. بعد از شکستگی استخوان قاپ رعایت این نکات ضروری است. پا و مچ پا بی حرکت شود و ورزشکار هرچه زودتر به پزشک رسانیده شود. معمولا بعد از جا انداختن عضو شکسته، پزشک پا را گچ گرفته و آن را به مدت 6 هفته بی حرکت می نماید. ضمناً بعد از شکستگی قاپ به مدت 8 هفته فقط مقدار ناچیزی از وزن بدن را در هنگام راه رفتن باید بر روی پای صدمه دیده انتقال داد.

 

صدمه به استخوان پاشنه

صدمات پا

معمولی ترین شکستگی استخوان های مچ پا، شکستگی استخوان پاشنه است. شکستگی استخوان پاشنه معمولاً بر اثر پرش و یا سقوط از سطحی مرتفع بر روی پاشنه اتفاق میافتد. بعد از شکستگی پاشنه ممکن است ورزشکار در معرض خطری بسیار جدی قرار گیرد. چون شکستگی در سطح مفصلی اتفاق می افتد، این امر باعث آمادگی ورزشکار جهت ابتلا به آرتریت می شود. جا انداختن محل شکستگی ممکن است 24 تا 48 ساعت و یا تا فرو نشستن تورم به تأخیر افتد. بعد از شکستگی پاشنه رعایت این نکات ضروری میباشد. 1.استفاده از سرما و فشار بر روی موضع صدمه دیده  2.بلافاصله بعد از شکستگی پاشنه پا تا 24 ساعت باید بالا نگاه داشته شود.

‫5/5 ‫(1 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا