کتاب سووشون شاهکار خانم سیمین دانشور، نویسنده ایرانی

کتاب سووشون اثر جاودانه سیمین دانشور روایت زندگی خانواده ایست که در بحبوحه اشغال ایران توسط نیروی متفقین در زمان جنگ جهانی اول، سعی در حفظ استقلال و مقابله با ظلم و تجاوز دارند. یوسف، پدر خانواده با اعتقادی راسخ و شجاعتی مثال زدنی یک تنه ایستادگی می کند و بنیانگذار شعله ای خاموش نشدنی در میان خانواده است و زری همسر یوسف که به نوعی راوی و شاهد تمامی داستان است جایی در میانه داستان با او همراه می شود. کتاب سووشون بزرگترین و تاثیر گذارترین اثر سیمین دانشور در سال 1348 منتشر شد و به گفته بسیاری، پرفروش ترین رمان دهه های 40 و 50 ایران است و به 17 زبان زنده دنیا ترجمه شده است.کتاب سووشون

از متن کتاب سووشون

زری همانطور که ایستاده بود چشم به خسرو داشت که تنها در خیابان باغ می آمد. صدای پایش روی شن ها شنیده می شد اما خودش در تاریکی بود، به سمت مادر آمد و بسته ای را که در دست داشت رو به مادر پرت کرد. کیسه و طناب و پتو. و داد زد: مادر چرا این همه دروغ گفتی؟ چرا؟ و رو به پدر افزود: پدر تو ازشان بپرس چرا همه شان دست به یکی کردند و گولم زدند؟ اگر تو اینجا بودی جرات می کردند؟

گریه نکن خواهرم. در خانه ات درختی خواهد رویید و درختهایی در شهرت و بسیار درختان در سرزمینت و باد پیغام هر درختی را به درخت دیگر خواهد رسانید و درختها از باد خواهند پرسید: در راه که می آمدی سحر را ندیدی؟

درباره نویسنده

سیمین دانشور داستان نویس و مترجم، همسر جلال آل احمد، در 8 اردیبهشت سال 1300 در شیراز متولد شد. او اولین زن ایرانی بود که به شکلی حرفه ای در زبان فارسی شروع به نوشتن داستان کرد. برجسته ترین و مهم ترین اثر او سووشون نام دارد که به 17 زبان زنده دنیا ترجمه شده و همچنین از جمله اثرهای پرفروش در ادبیات داستانی ایران است. سیمین دانشور در سال 1327 موفق به انتشار اولین مجموعه داستان کوتاه خود به نام آتش خاموش شد. آثار دیگر او عبارتند از: سووشون، جزیره سرگردانی، ساربان سرگردان، کوه سرگردان، از پرنده های مهاجر بپرس، به کی سلام کنم، شهری چون بهشت، شاهکارهای فرش ایران، غروب جلال و … . سیمین دانشور در روز 18 اسفند 1390 زندگی را بدرود گفت.

مشخصات کتاب

سووشون

نویسنده: سیمین دانشور

تعداد صفحات: 304 صفحه

انتشارات: شرکت سهامی انتشارات خوارزمی

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا