لمینیت مژه و خطراتی که باید جدی بگیرید
لمینیت مژه یکی از روش های جدید در سالن های زیبایی می باشد که امروزه توجه علاقمندان را به خود جلب نموده است. لمینیت مژه که از آن با عنوان لیفت مژه نیز یاد می شود به ادعای آرایشگران روشی بی خطر است که در آن توسط مواد کراتین و روغن ها و تقویت کننده های گیاهی به زیباسازی مژه ها پرداخته و به این ترتیب چشم ها درشت تر و جذاب تر به نظر می رسد. اما آیا موضوع به همین سادگی است و هیچ عوارضی به دنبال نخواهد داشت؟ در این مقاله به بررسی خطرات انجام این روش پرداخته و نظر پزشکان را در این باره بیان می کنیم.
درباره لمینیت مژه
در لیمینیت مژه عمل زیباسازی مژه ها بر روی مژه های طبیعی فرد انجام شده و در آن هیچگونه مژه مصنوعی به کار نمی رود. به همین دلیل نیازی به ترمیم نخواهد داشت. دوام این روش در حدود 2 ماه است و شخص پس از اتمام دوام لمینیت مژه باید برای انجام مجدد آن به سالن زیبایی مراجعه نماید. در این روش به ضخیم تر و پر رنگ تر کردن مژه های طبیعی فرد پرداخته و به دلیل فاصله اندکی که از چشم های شخص دارد روشی بسیار پرریسک و پرخطر می باشد. قسمت عمده مواد مورد استفاده در لمینیت مژه ماده کراتین می باشد که به پایه مژه ها نفوذ کرده و تاثیراتی همچون کراتینه کردن موهای سر دارند. البته این مواد مخصوص مژه ها ساخته شده اند. در کنار این ماده از مواد دیگری جهت ایجاد حالت فر در مژه ها استفاده می شود که می تواند مژه های طبیعی فرد را بلندتر و پر رنگ تر نشان دهد. تمامی موارد مذکور به نظر بی ضرر و بی خطر می آیند اما موضوع زمانی جدی می شود که یادآوری کنیم این مواد در فاصله میلیمتری با چشم ها مورد استفاده قرار می گیرند و به علت تماس مستقیم با پوست می توانند شخص را دچار آسیب دیدگی چشم ها یا آلرژی های پوستی نمایند. ناگفته نماند که انجام لمینیت مژه برای خانم های باردار خطرناک است و باید از انجام آن پرهیز نمایند. آسان طب توصیه می کند ادامه این مقاله را جهت اطلاع دقیق از عوارض احتمالی لمینیت مژه مطالعه نمایید.
عوارض خطرناک لمینیت مژه
اولین دلیل خطرناک بودن لمینیت مژه دقیقا ناحیه ایست که این اتفاق در آن انجام می شود یعنی ناحیه حساس چشم ها و پوست پلک و چون توسط آرایشگران در سالن های زیبایی انجام می شود که تسلطی به علم پزشکی ندارند به همین دلیل این روش از نظر متخصصین پوست و مو مورد تایید نمی باشد. و دومین نکته بسیار مهم وجود ماده کراتین است که هر چند این ماده در لمینیت مژه متناسب با این ناحیه طراحی و ساخته شده اما اگر برخی از کاربران غیر متخصص به دلیل کاهش هزینه ها از مواد کراتینه مو برای لمینیت مژه استفاده کنند آنگاه این مسئله می تواند شدیدا خطر ساز بوده و فرد را دچار مشکلات جدی در ناحیه چشم ها نماید. به یاد داشته باشید که مواد کراتینه مو حاوی ماده خطرناک و سرطانزای فرمالدئید است که در خوش بینانه ترین حالت ممکن می تواند فرد را دچار واکنش های آلرژیک شدید کند. همچنین در لمینیت مژه از موادی شبیه رنگ مو برای رنگ کردن مژه ها استفاده می شود که تا 24 ساعت نباید شسته شود. این موضوع از نظر پزشکی و سلامتی به هیچ وجه قابل قبول نیست و توسط متخصصین پوست و مو تایید نمی شود.
شایع ترین عوارض لمینیت مژه
اولین و محتمل ترین عارضه انجام لمینیت مژه واکنش های آلرژیک پوست پلک ها، قرمزی و التهاب، تورم پلک ها و… است. به علاوه احتمال ایجاد اگزما در این ناحیه وجود دارد چرا که مواد مورد استفاده در لمینیت مژه در تماس مستقیم با پوست پلک استفاده می شود. از طرفی در صورت بروز چنین مواردی مثل اگزما و حساسیت در ناحیه مورد نظر احتمال ریزش مو در این منطقه وجود خواهد داشت و در مواردی امکان رشد مجدد موها فراهم نمی گردد. در انتها باید یاد آوری کنیم که مواد به کار رفته در لمینیت مژه تا 24 ساعت نباید از روی مژه های شخص شسته شود یعنی اینکه در اثر قرار گرفتن در مجاورت آب یا حتی اشک چشم ممکن است این مواد به داخل چشم های شخص نفوذ کرده و در این صورت خطراتی جدی، بینایی شخص را تهدید خواهد کرد. خطراتی همچون صدمه به عنبیه، قرنیه و… از جمله این موارد هستند.
مراحل انجام لمینیت مژه
در مرحله اول قبل از هر چیز مژه ها را تمیز کرده و یک پاکسازی در ناحیه مژه ها و پلک انجام می شود. سپس از یک ماده تقویت کننده مژه استفاده شده و به وسیله محلول لیفت مژه ها را کشیده تر و بلندتر می کنند. در این قسمت به وسیله کراتین ساقه موها را ضخیم کرده و حالت فرخوردگی در مژه ها ایجاد می شود. پس از طی این مراحل باید مژه ها را رنگ کرده و پس از آن دوباره از سرم ویتامینه استفاده می شود. در این روش مژه هایی که در حالت طبیعی و معمولی به سمت پایین هستند نیز به سمت بالا فر خورده و مژه ها پر پشت تر دیده می شوند. به همین دلیل با عنوان لیفت مژه نیز شناخته می شود.
تفاوت لمینیت مژه با اکستنشن
در لمینیت مژه با استفاده از مواد کراتین، رنگ و انواع روغن ها به ضخیم تر شدن تار مژه ها و پر رنگ تر دیده شدن مژه های طبیعی فرد پرداخته می شود و نیاز به ترمیم ندارد. اما در اکستنشن مژه و به روش تار به تار با چسب مخصوص به وسیله مژه هایی مصنوعی می توان حجم مورد نظر را روی مژه های فرد ایجاد کرد و پس از طی 2 الی 3 هفته به دلیل افتادن این مژه های مصنوعی باید نسبت به ترمیم آن اقدام نمود.
سخن نهایی
با هم مرور کاملی داشتیم به موضوع جذابی درباره لمینیت مژه که تبلیغات فریبنده در پیرامون آن باعث ترغیب افراد به زیباتر شدن می شود. اما باید به شما یادآوری کنیم که لمینیت مژه یک روش پر ریسک و پر خطر در سالن های آرایشی است و حتی افرادی که یک بار لمینیت مژه را انجام داده اند و دچار هیچگونه عارضه یا حساسیتی نشده اند نیز باز در معرض خطرات و عوارض ناشی از آن می باشند چرا که حساسیت های پوستی ممکن است به یکباره به وجود بیاید حتی در اشخاصی که هیچگونه سابقه آلرژی نداشته اند. بنابراین یا از انجام این روش به طور کل پرهیز نموده و یا مطالعات خود را درباره این موضوع افزایش دهید و سپس می توانید با در نظر گرفتن تمامی این خطرات تصمیم ایمن تر و بهتری برای زیبایی مژه های خود بگیرید.
منبع: https://mag.asanteb.com