میکروپیگمنتیشن سایه چشم و رعایت اصول آرایش دائم
میکروپیگمنتیشن سایه چشم که در میان اصطلاحات آرایشی با عنوان شیدینگ چشم نیز معروف است، در صورت رعایت کلیه موارد اصولی، ایمنی و بهداشتی میتواند یکی از زیباترین تکنیکها در میان انواع روشهای آرایش دائم باشد. این تکنیک توسط پیگمنترهای مجرب در مراکز مجاز و مجهز انجام می شود. در این مقاله به بررسی میکروپیگمنتیشن سایه چشم خواهیم پرداخت.
میکروپیگمنتیشن سایه چشم چیست؟
همانطور که گفتیم میکروپیگمنتیشن سایه چشم توسط پیگمنترهای ماهر و با تجربه انجام می شود. به این معنا که تجربه و شناخت گسترده آناتومی چشم و پوست نواحی اطراف آن در این تکنیک دارای اهمیتی ویژه بوده و درصد موفقیت نتیجه کار را تا حد قابل قبولی افزایش خواهد داد. در این تکنیک با استفاده از دستگاه ایمن میکروپیگمنتیشن که دارای کارتریج های یکبار مصرف می باشد می توان خطی بسیار نازک و ظریف بر روی خط طبیعی چشم متقاضی ایجاد نموده و با استفاده از سایه کاری جزئی و روش نقطه ای به ایجاد حالتی زیبا شبیه به سایه چشم آرایشی در پلک بالایی چشم پرداخت. پیگمنتر باید بسیار ماهرانه و با حرکت های جزئی و نامحسوس بر روی پوست حرکت کرده و از ایجاد فشاری بیش از حد بر روی پوست پرهیز نماید. برخی از افراد دوست دارند که از رنگ های فانتزی مانند سبز یا آبی در قسمت سایه کاری استفاده شود که با استفاده از رنگ های مکمل و تثبیت کننده می توان از این رنگ های فانتزی نیز در میکروپیگمنتیشن سایه چشم استفاده نمود. آسان طب از علاقمندان به این تکنیک دعوت می کند ادامه مقاله را مطالعه بفرمایند.
مشاوره قبل از انجام شیدینگ چشم
همانطور که همه ما می دانیم ناحیه چشم و پوست اطراف آن از حساس ترین و ظریف ترین نواحی در بدن محسوب شده و جهت حفظ سلامت و ایمنی این ناحیه باید نهایت دقت و حساسیت را مبذول داشت مخصوصا اگر بخواهیم در این نواحی از تکنیک میکروپیگمنتیشن استفاده نمائیم. بنابراین در صورت انتخاب این نوع از آرایش دائم باید در انتخاب پیگمنتر خود دقت نمائید و به مراکز مجاز و معتبر مراجعه فرمائید. در این مراکز معمولا کارشناسان این رشته جهت آماده سازی متقاضی، مشاوره ای ترتیب خواهند داد و در این جلسه مشاوره، تمامی نکات و مراقبت های پس از انجام میکروپیگمنتیشن سایه چشم و هرگونه آرایش دائم را آموزش خواهند داد. سپس در مورد مدل انتخابی فرد و رنگ های مورد استفاده صحبت شده تا به یک هدف مشترک دست یابند. پس از این مرحله بر روی پوست پلک از مواد بی حسی مجاز و استاندارد به شکلی جزئی استفاده شده و پس از مدت زمانی معین شروع به کار می نمایند.
روش انجام میکروپیگمنتیشن سایه چشم
مرحله اول: در ابتدا توسط کارتریج یک یا دو سر، یک بن مژه تخصصی در لا به لای مژه های فرد انجام شده تا روزنه های خالی در این ناحیه پوشانده شود. دلیل انجام این مرحله این است که معمولا پس از بهبود ناحیه و کاهش تورم پلک ها، شاهد نقاطی خالی و بی رنگ خواهیم بود بنابراین باید بن مژه های شخص به وسیله حرکت های نقطه ای و بسیار سطحی پوشانده شود. سپس یک خط بسیار ظریف را در امتداد خط طبیعی پلک بالایی کشیده و فرمی زیبا و بسیار جزئی در پلک ایجاد می نمائیم. دقت کنید که کارتریج خود را به شکلی اصولی انتخاب نموده تا از ایجاد جراحت یا خراش هایی عمیق جلوگیری شود. حرکت دستگاه می تواند با طمانینه و به شکل کوکی بوده و با مکث های استاندارد از تزریق صحیح رنگ اطمینان حاصل نمود. کارتریج مناسب برای این مرحله می تواند کارتریج دو به سه سر انتخاب شود.
مرحله دوم: در این مرحله باید کارتریج خود را تعویض نموده و از کارتریج های سه سر فلت استفاده نمائید. دلیل این امر، ایجاد حالت هایی از سایه کاری در نواحی اطراف خط ظریف قبلی می باشد. در این مرحله باید به وسیله حرکت های پرتابی اما جزئی، سایه هایی نامحسوس را در بالای خط چشم ایجاد نمائیم. این مرحله بسیار حساس بوده و پیگمنتر باید با مهارت و دقت به سایه کاری بپردازد. سایه حاصله نیز بسیار سطحی، خوش فرم و قرینه با چشم دیگر انجام خواهد شد.
مرحله سوم: در این مرحله باز هم باید کارتریج دستگاه تعویض شده و از کارتریج هایی یک سر استفاده شود. سپس به وسیله تکنیک نقطه ای شروع به ایجاد نقاطی بسیار ریز در ناحیه سایه کاری شده، می نمائیم. پس از اینکه چندین مرحله به انجام این تکنیک پرداخته شد، باید پلک ها را با یکدیگر قرینه سازی کرده و تمامی خطوط و نقاط را برای پلک دیگر نیز انجام دهیم. مرحله سوم در میکروپیگمنتیشن سایه چشم، درست شبیه به تکنیک شیدینگ ابرو انجام می شود.
مراقبت بعد از میکروپیگمنتیشن سایه چشم
مراقبت های بعد از میکروپیگمنتیشن سایه چشم از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. چرا که پوست این ناحیه بسیار حساس بوده و این تکنیک نیز کاملا سطحی انجام خواهد شد. به همین دلیل باید با انجام صحیح و اصولی مراقبت بعد از آن، اولا به وسیله پمادهای ترمیم کننده به بهبود خراش ها کمک نمائیم و دوما بتوانیم به این روش دوام و ماندگاری میکروپیگمنتیشن سایه چشم را افزایش دهیم. معمولا باید تا سه روز از استحمام پرهیز کرده و از خاراندن یا تحریک ناحیه خودداری نمائیم. پمادهای ترمیم کننده را به موقع استفاده کرده و تا دو هفته مراقبتی ویژه از پوست ناحیه مورد نظر ( طبق دستورالعمل پیگمنتر ) به عمل بیاوریم.
رعایت موارد ایمنی و بهداشتی
همانطور که در تمامی مقالات مربوط به آرایش دائم گفته شد، باید بدانیم که دستگاه مورد استفاده در این شیوه، دستگاه ایمن میکروپیگمنتیشن می باشد که در آن از کارتریج های یکبار مصرف استفاده شده و پس از اتمام کار دور انداخته خواهند شد. دستگاه میکروپیگمنتیشن باید قبل از استفاده به وسیله مواد مخصوص کاملا ضد عفونی شده و پس از هر بار استفاده داخل دستگاه استریل کننده قرار گیرد. کلیه لوازم کار مانند تشتک های رنگ، پنبه، دستکش لاتکس، کارتریج ها، ظروف حاوی سرم شستشو، کلاه و کاور و… باید یکبار مصرف باشند و پس از استفاده دور انداخته شوند. محیط نیز باید کاملا بهداشتی بوده و صندلی استاندارد برای میکروپیگمنتیشن سایه چشم نیز شبیه به یونیت دندانپزشکی خواهد بود. بدین ترتیب پیگمنتر می تواند به راحتی در اطراف متقاضی حرکت کرده و فضای کافی برای طراحی و انجام کار در اختیار داشته باشد.
منبع: https://mag.asanteb.com