انواع نژاد سنجاب؛ تفاوت ها و خصوصیات کالبد شناسی

برای انتخاب سنجاب های خانگی پیش از این که قیمت انواع نژاد سنجاب را در نظر بگیرید باید راجع به آن ها شناختی هرچند اندک داشته باشید. سنجاب ها همانند حیواناتی نظیر همستر ها، خرگوش ها و غیره جزئی از خانواده ی جوندگان به حساب می آیند که دارای اندازه و رنگ بندی های مختلفی می باشند. آن ها نیز در رده ی حیوانات خانگی خاص یا اگزوتیک قرار دارند. در این مطلب قصد داریم شما را با تفاوت ها و خصوصیات کالبد شناسی در انواع نژاد سنجاب آشنا سازیم تا بتوانید با دیدی باز به انتخاب یکی از نژاد های آن ها به عنوان حیوان خانگی اقدام نمایید و از کار خود پشیمان نشوید.

انواع نژاد سنجاب ؛ تفاوت ها و خصوصیات کالبد شناسی

انواع نژاد سنجاب ها

قبل از این که به معرفی انواع نژاد سنجاب ها بپردازیم باید اطلاعاتی کلی راجع به این حیوان داشت باشید. سنجاب ها از نظر رده بندی، از رده ی جوندگان (Order rodents) تحت رده ی اسکیورومورفا (Sciuromorpha )، جنس تامیاس (Tamias) و خانواده ی اسکیوریده محسوب می گردند. سنجاب ها جوندگانی بسیار هوشیار و نقب زن بسیار فعالی می باشند.

سنجاب ها در طول روز فعالیت می کنند و بالا روند ی چابکی می باشند. آن ها هم از نظر شکل ظاهری و هم از نظر رفتار در حد وسط بین میمون درختی (Treesquirrel) ( نوعی میمون کوچک به رنگ نارنجی و خاکستری که به سنجاب درختی مشهرت دارد.) و سنجاب گراند یا زمینی ( Ground squirrel ) می باشند.

انواع نژاد سنجاب ؛ تفاوت ها و خصوصیات کالبد شناسی

بیشتر بدانید: معرفی انواع نژاد سنجاب های مشهور و معروف جهان

خصوصیات کالبد شناسی در انواع نژاد سنجاب

سنجاب ها دارای 4 دندان پیش (دو دندان در فک بالا و دو دندان در فک پایین) زرد رنگ تا نارنجی رنگ می باشند که برای جویدن از آن ها استفاده می کنند. این دندان ها همیشه در حال رشد هستند و اگر برای مدتی به هر علتی نتوانند عمل جویدن را انجام بدهند، ساییده نمی شوند و بیش از اندازه رشد خواهند نمود و باعث می گردند که دهان حیوان بسته نشود. در صورت عدم رسیدگی به این مشکل دهان حیوان زخم شده و دیگر قادر به غذا خوردن نخواهد بود، در نتیجه پس از گذشت مدت کوتاهی سنجاب تلف می گردد.

انواع نژاد سنجاب ؛ تفاوت ها و خصوصیات کالبد شناسی

در دست های سنجاب چهار انگشت و در پا هایش پنج انگشت وجود دارد و دارای ناخن های بلندی می باشد ، طول پا های سنجاب از دست ها بیشتر است و به همین دلیل است که عمل جهش در این حیوان به راحتی صورت می گیرد.

وزن سنجاب های بالغ 72 الی 700 گرم است و طول سر و بدن آن ها حدودا 12 الی 32 و دم 9 الی 31 سانتی متر می باشد (به نژاد آن ها بستگی دارد). تعداد تنفس در مواقع استراحت حدود 75 بار در دقیقه می باشد. در موقع بیداری درجه حرارت بدن آن ها 38 سانتی گراد است، اما در مواقع خواب زمستانی فقط به چند درجه بالاتر از حرارت محیط تغییر می کند.

انواع نژاد سنجاب؛ تفاوت ها و خصوصیات کالبد شناسی

میانگین طول دوره ی زندگی سنجاب ها در اسارت در نر 2 الی 7 سال و در برخی موارد تا 8 سال نیز می رسد و این در حالی است که ماده ها 1 الی 4 سال زندگی می کنند. البته تا بالای 12 الی 20 سال نیز می توانند به حیات خود ادامه بدهند. بر طبق تحقیقات انجام شده در مجله ی پزشکی آسان طب؛ متوسط طول عمر سنجاب هایی که به صورت وحشی و آزاد زندگی می کنند به 8 سال یا بیشتر و حتی بالای 20 سال هم می رسد.

 

منبع : https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا